תשלומים למטפלים?

mopdd

New member
תשלומים למטפלים?

השגתי לילד מטפלת בריפוי בעיסוק. היינו אמורים להתחיל החודש. קבענו יום ושעה. היה מפגש אחד שלה איתנו ההורים, שאלון הכרות על הילד. המפגש ארך חצי שעה בערך - 40 דקות. אחרי זה היה 2 טיפולים עם הילד, וטיפול אחד שהתבטל כי הילד היה חולה. היום קיבלתי חשבון על 4 טיפולים למרות שבפועל היו לה רק 2 טיפולים עם הילד. מסתבר שהמפגש הכרות עולה כסף, וגם זה שלא באנו עולה כסף. זה נראה לכם תקין?

galitkm

New member
מפגש הכרות עם ההורים בדר"כ עולה כסף

מפגש שהתבטל כי הילד היה חולה - לדעתי זה לא הוגן ולא מוסרי לבקש עליו כסף. אבל זאת זכותה לבקש ואם זה הנוהג שלה אז כדאי לכם לקחת את זה כשיקול האם מתאים לכם להמשיך איתה.

כן. מפגש הכרות וגם מפגש סיכום בסוף שנה

עולים כמו פגישה רגילה עם הילד וזה תקין. וזה שאתם לא באים אם את יודעת את זה מראש תבטלי את הפגישה.

AutismTimesTwo

New member
כן

את משלמת על הזמן שלה, אז זה לא משנה אם זה הילד או ההורים, ובאמת אם הילד לא בא בהתרעה קצרה מאוד, והזמן משוריין עבורכם, אז יש חיוב. ככה זה אצלנו גם עם המטפלים. לגבי ביטול מפאת מחלה, אם אני מודיע יום לפני (נניח בערב, כשאני מבין שהוא תפס משהו) אז אין חיוב. זה הסדר הוגן לדעתי.

אני לא הייתי ממשיכה להגיע למטפלת שלוקחת כסף

טיפול שהתבטל בגלל שהילד היה חולה. אגב, כמה זמן מראש הודעתם לה שהילד חולה?

mopdd

New member
תודה לכולם על התשובות.

הילד התחיל לפתח משהו יומיים לפני הטיפול והודעתי לה שיש ספק אם נגיע. אז היא הודיעה לי שמבחינתה המפגש לא מתקיים. לכן הופתעתי שאני מחוייבת בכל זאת!! הילד שלי מאוד אוהב ללכת אליה, אבל אם אני מחוייבת גם אם לא מגיעים, אז אני לא יודעת אם להמשיך, כי בכל זאת זה לא זול.

גלירון1

New member
יש אפשרות שזה נעשה בתום לב?

אולי שכחה שלא הייתם? שאלת אותה? אני באופן אישי לא הייתי ממשיכה ללכת למישהי כזו...

TikvaBonneh

New member
אל תשלמי על הפגישה שלא הייתם

תגידי לה בשיא התמימות: חלה טעות בחשבון, מופיע פה תאריך שלא הגענו בו, לא קרה שום דבר כל אחד יכול לטעות, אני משלמת לך על שלוש פגישות. זה לא מקובל את לא צריכה לקבל את התנאים האלה.

bajura

New member
מפגש עם ההורים כן עולה כסף

אבל אני תמיד יכולה לבטל מפגש אפילו שעה לפני. ואף פעם לא דרשו ממני כסף. לי זה לא נירא תקין שצריך לשלם על מםגש שלא התקיים, במיוחד עם נתת התראה מראוש. האים דיברת איתה ? את צריכה לשאול. אולי היא לא שמה לב. אם לא תשאלי לא תדעי.

SMADAR55

New member
נשמע מאוד הגיוני שמשלמים על מפגש הכרות.

הרבה פעמים מגדירים את המפגש כמפגש אבחון. לגבי ביטולים- אצלינו , כשבוטל מפגש ברגע האחרון (שעה/ שעתיים לפני המפגש) שילמנו כסף. אבל תמיד כשהודענו מראש לא שילמנו.

מפגש היכרות כן

מחלה של הילד שהודעת מראש, ממש לא. גם אנחנו בטלנו כבר פגישה עם הקלינאית והיא לא דמיינה לחייב אותנו. טוב, אבל ידוע שהקלינאית שלנו היא משהו אחר.

לא הוגן ולא הגון לגבות תשלום עבור ביטול

על אחת כמה וכמה כשהודעתם מראש שהילד חולה וכנראה לא תגיעו, והיא זו שאמרה שהפגישה מבוטלת מבחינתה. נכון שהמטפלת משריינת את הזמן עבורכם, ובונה על משכורת מסויימת וכו' וכו'. אבל בתחום הטיפול, כשעובדים עם בני אדם, צריך לגלות קצת התחשבות. זה משהו שאמור להילקח בחשבון כשמחשבים את המשכורת העתידית. כשאני מחשבת כמה מטופלים אני צריכה להזמין בשבוע כדי להגיע למשכורת כזו וכזו בסוף החודש, אני לוקחת בחשבון שיהיו X ביטולים. האם המטפלת עצמה לא מבטלת כשהיא חולה? או כשיש לה כנס, או ישיבה, או כל דבר אחר? אולי היא תחזיר לכם כסף בפעמים שהיא מבטלת (כי הרי שריינתם עבורה את השעה...) הייתי שנים בטיפול אצל פסיכולוגית ומעולם לא נגבה ממני תשלום עבור פגישה שביטלתי, גם אם הביטול היה ברגע האחרון. כנ"ל לגבי טיפולים התפתחותיים עבור הילד הפרטי שלי. סליחה על הבוטות, אבל זה דבר שגורם לי להעריך הרבה פחות את המטפל. רעיון - בפעם הבאה שהילד חולה, בקשו ממנה להגיע לשיחה איתה במקום פגישה עם הילד. אם ממילא משלמים, נצלו את הזמן שלכם. עבור שיחת הורים - בהחלט נהוג ומקובל לגבות תשלום כמו עבור טיפול. מדובר בפגישה בעלת ערך טיפולי, והיא חשובה לא פחות, ולעיתים יותר, מטיפול ישיר בילד.

טוטס

New member
זה ממש לא מדוייק, בעולם הטיפול משלמים כאשר

הביטול ברגע האחרון או "הברזה". כנראה שהייתה לך פסיכולוגית נחמה במיוחד
בהחלט אין שום סיבה לחייב כשהביטול נעשה מראש!

טוטס

New member
דברו איתה לגבי הפגישה שבוטלה. לדעתי זו טעות

שנעשתה בתום לב... כפי שנאמר - על פגישת הורים משלמים בהחלט, אך ביטול מראש אינו מחוייב. (יש כאלה שמחייבים אם הביטול היה פחות מ- 24 שעות לפני מועד הפגישה). בכל מקרה - אין ספק שעל כ-ל מטפל להבהיר למטופליו מה תנאי העבודה ולקבל את הסכמתם לכך! זה רק מוביל לבלבול ועוגמת נפש כשזה לא נעשה...גם אם בנוהל שלה לחייב על ביטולים - לא ייתכן שאתם לא מיודעים על כך מראש וניתנת לכם הזכות להחליט האם הסכם זה מקובל עליכם או לא... בהצלחה

למעלה