תשלום שכד לבן זוג

תשלום שכד לבן זוג

אני בזוגיות עם בחור שאני אוהב.
אומנם יש עליות מורדות, אבל סה״כ אנחנו מרוצים.
אנחנו גרים בדירה בבעלותו (משכנתא).
כשנכנסתי לגור איתו הוא העריך כמה לדעתו עולה שכירות בדירה כמו שלו ואנחנו מתחלקים בה חצי חצי.
הבעיה עבורי היא שאני מרגיש ש:
א. הדירה גדולה לי מדי וזה גוזר מחיר שכ״ד גבוה. (לפני כן גרתי עם שותף בלי סלון וזה הספיק לי מעל ומעבר). כיום יש סלון ועוד 2 וחצי חדרים. זה יותר מדי עבורי.
ב. אני גם ככה רוב שעות היום בחצי חדר. שם המחשב שלי נמצא.
ג. לא כ״כ נעים לי להעיר אבל בחצי חדר הזה אנחנו מגדלים חתול וכלבה.
כל הסיבות הנ״ל גרמו לי לחשוב על לדבר איתו שוב על נושא שכ״ד.
אני רק לא כ״כ יודע איך להוריד את המחיר. זה מרגיש לא נעים. בייחוד שמראש בקשתי מחיר אחר כשהוא שאל אותי.
סה״כ זו דירה בבעלותו. בלעדי היה משלם את מלוא המשכנתא בעצמו.
כיום אני מרגיש שאנחנו מתחלקים חצי חצי בכל התשלומים
אבל אנחנו לא בדיוק שווי זכויות בדירה. בכל זאת הוא זה שבוחר מה ואיך נכניס לדירה.
אני נמצא בחצי חדר.
רוב שטח האחסון הוא שלו.

בקיצור, אני בדילמה.
איך הייתם פונים? הייתם פונים? הייתם מציעים להוריד את שכ״ד?

היתקליף

New member
יש פה שיקולים משפטיים שאתם צריכים לקחת בחשבון

אם אתם מנהלים קשר זוגי ומשק בית משותף יש לכם מעמד משפטי של ידועים בציבור.
אם אתה משלם שכר דירה, במיוחד כאשר משולמת משכנתא, אפשר לראות זאת כהשתתפות שלך ברכישת הדירה.
תלוי ביחס של התשלום שלך למשכנתא.
ואז למעשה אתה רוכש בעלות חלקית בדירה. אם תיפרדו בן הזוג שלך יצטרך לרכוש את החלק הזה שלך בדירה ממך. או במילים אחרות - להחזיר לך את מה ששילמת.
בן הזוג צריך להבין את המשמעויות המשפטיות של היחסים בינכם, במיוחד כשהוא נותן לך לגור כבן זוג בדירה הרשומה על שמו, ומקבל ממך כספים בקשר לדירה הזו. לדעתי אתם צריכים להתייעץ עם עורך דין ואולי לחתום על הסכם ממון.

מתי צריך הסכם ממון?

&nbsp
&nbsp
מתי בעצם זוג נחשב ידוע בציבור? אחרי שעשה איזה תנאים?
גם אם אנחנו ידועים בציבור - האם באמת אני רשאי לתבוע כל מיני זכויות שלו? נכסים (לאו דווקא הדירה) - קרן השתלמות ועוד ?
&nbsp
אם היינו גרים בדירות נפרדות אבל היינו בזוגיות ארוכה- לא היינו נחשבים ידועים בציבור ואז לא היה לו חשש?
אם אחתום איתו על חוזה שכירות - האם זה ימנע את ההסתכלות עלינו כידועים בציבור ואז שוב- אין לו מה לחשוש?אני בזוגיות וגר עם בן זוג בדירה בבעלותו.
אני משלם חצי מהחשבונות + שכ״ד חודשי.
&nbsp
הבן זוג מבקש שנעשה הסכם ממון
אבל אני רוצה עוד לחכות עם זה.
אני מנסה לברר כדי להסביר לו -
&nbsp
מתי בעצם זוג נחשב ידוע בציבור? אחרי שעשה איזה תנאים?
גם אם אנחנו ידועים בציבור - האם באמת אני רשאי לתבוע כל מיני זכויות שלו? נכסים (לאו דווקא הדירה) - קרן השתלמות ועוד ?
&nbsp
אם היינו גרים בדירות נפרדות אבל היינו בזוגיות ארוכה- לא היינו נחשבים ידועים בציבור ואז לא היה לו חשש?
אם אחתום איתו על חוזה שכירות - האם זה ימנע את ההסתכלות עלינו כידועים בציבור ואז שוב- אין לו מה לחשוש?

נושא לא נעים,

מלכתחילה נשמע ממש בעייתי לשלם שכ"ד לבן זוג. הייתי מעלה את זה בהתייחסות למצב כלכלי ובהנחה שהוא לא יודע בדיוק כמה ומה יש לך,
שזה יוצא מעבר ליכולות הכלכליות שלך. תעריך כמה היית משלם שכר דירה בסיטואציה אחרת לדעתך (מיקום, גודל דירה/שותף) ותציע לו שזה מה שאתה יכול לתת.
נשמע הגיוני ששניים יגורו בדירה שההוצאות עליה נוחות לשניהם ומכיוון שהחלטתם לגור אצלו, לדעתי פשוט תעלה את זה אחרת זה יכרסם בך ויום אחד יצוף עם מלא כעסים.

אנחנו יודעים כמה כל אחד מרוויח

חיים יחד כמה חודשים.
אנחנו מרוויחים זהה פחות או יותר.
&nbsp
לכן החלוקה שווה.
ובכל זאת, אין לי פה זכות בחירה.
&nbsp
ואם אבקש להוריד את שכ״ד ארגיש לא נוח ולו כל הזמן כשיגיעו חשבונות.
&nbsp

אז אתה יכול לומר לו

בדיוק מה שכתבת כאן - שאתם מתחלקים שווה בשווה בחשבונות ובשכר דירה - אבל בתכלס אתם לא שווי זכויות בדירה ושזה מפריע לך...
&nbsp

צלשלספק

New member
ראשית - ברוך הבא.

אציין כי התגובה הגועלית שקיבלת בהחלט לא הייתה לעניין, והיא טופלה באופן יסודי וזו ממש אינה רוח הפורום או דרך הכתיבה בפורום שלנו כלפי גולשים.

בקשר למה שכתבת אני חושב שאתה צריך לדעת איך למצוא עם חבר שלך איזה "גשר" לתקשורת בנושא.
מצד אחד להיות עם ההרגשה הזו כשזה "יושב לך על הלב" ואתה לא משתף כי אתה לא יודע איך או חושש מהתגובה של הצד השני - זו בעיה לאורך זמן, אתה סתם תאכל את עצמך מזה ובסוף הנושא יכול לצוץ בצורה זו או אחרת בשלוף, אבל לא בדיוק בדרך שרצית...
עדיף שתפתח את הנושא איתו לפי איך שאתה מכיר אותו, לכל אדם צריך לגשת "קצת אחרת" בנושאים מסוימים,
אם זה לקוח או חבר/ה, שכן או קרוב משפחה

בהצלחה וגלישה נעימה

יש 2 אופציות

1. להוריד את שכר הדירה ולסכם ביניכם שיש לשניכם את אותם זכויות והחלטות בדירה עצמה
2. לעזוב את הדירה (לא את הזוגיות איתו) ולעבור לגור לבד בדירה קטנה יותר כדי שגם שכר הדירה יתאים לך וגם תוכל לקבל החלטות הנוגעות לדירה עצמה

אתה צריך לעשות חושבים עם עצמך ולהגיד עד כמה אתה מוכן לוותר ולהתפשר... שיהיה לך המון בהצלחה

למעלה