תשלום עפ"י חוזה

אכדית

New member
תשלום עפ"י חוזה

כתוב לי בחוזה לשלם סכום מסוים תוך 40 יום. ה-40 יום עומדים להסתיים והמוכר מבקש את התשלום כמה ימים מאוחר יותר. אני יודעת שעפ"י החוזה אם אני מאחרת מחשבים לי את התשלום עפ"י שער הדולר הגבוה מבין השניים: ביום התשלום המקורי או ביום התשלום בפועל. מה אם המוכר הוא זה שרוצה באיחור?? האם גם אז זה לפי הגבוה מביניהם? שאלה נוספת: האם אני יכולה לשים את התשלום בנאמנות בתום ה-40 יום ושהמוכר ייקח את זה מתי שבא לו - העיקר שאני שילמתי בזמן??

לא כתבת איזה סוג של

הסכם זה. מכל מקום, אני מאד ממליצה שאם תסכימי להיעתר לבקשת המוכר, הדבר יעשה באמצעות נייר עליו תהיינה רשומות ההסכמות החדשות. בין השאר עליך להקפיד על כך שלא תינזקי כתוצאה משינוי אפשרי בשער הדולר. ככלל, לא מובן לי מדוע המוכר מבקש שתאחרי בתשלום והייתי מתייחסת לכך ב"כבדהו וחשדהו".

אכדית

New member
מדובר על חוזה מכר - דירה

המוכר מבקש לדחות את התשלום מאחר והדולר ירד והמוכר שלו לא מוכל לקבל ממנו תשלום כי ביניהם עדיין לא הגיע זמן התשלום. אני רוצה לעמוד בחוזה שלי ושהוא "ישבור את הראש" עם המוכר שלו שמתחשבן איתו על הפרשי שערים... כי לפי החוזה שלי - בעצם ברגע שאני מאחרת בתשלום אני אמורה לשלם לפי השער הגבוה מבין השניים - ביום שבו אני אמורה לשלם או ביום התשלום בפועל. שאלה נוספת - בחוזה כתוב שעליי לשלם תוך 40 יום. 40 יום עוד לא תמו (רק שבוע הבא) אני יכולה לשים את הכסף בנאמנות אצל העו"ד ושזה ייחשב לי לפי השער של היום?

u 1000

New member
ומי מבטיח למוכר מה יקרה לדולר?

אם את צריכה לשלם תוך 40 יום את יכולה לשלם לפני שתמו 40 היום. זה לא אומר ששער הדולר ביום ה-40 יהיה גבוה מזה של היום. חוזה הוא חוזה גם כאשר התנאים בו נעשו פחות נוחים לאלו שהוא חשב שיהיו בעת החתימה. את יכולה לעמוד על כך שהחוזה יקויים. את גם יכולה להסכים לבקשתו של המוכר ואת גם יכולה להסכים עם תנאים לבקשתו (למשל: שהתשלום ידחה אך התשלום יבוצע לפי שער הדולר הנמוך מבין היום שתכננת לשלם, היום ה-40 והיום בו תשלמי בפועל).

אכדית

New member
מה לגבי הפקדה בנאמנות?

זה אפשרי? המוכר בשום פנים לא מוכן להקדים את התשלום לפני תום 40 יום.

האם זהו התשלום האחרון?

אם כן יש לשלמו רק כנגד קבלת החזקה בדירה. אם לא, וכתוב שהתשלום הוא בתוך 40 ימים, אז למוכר אין שיקול דעת וכל מועד בו תבחרי לשלם ושיהיה בתוך 40 הימים הוא בסדר והמוכר חייב לקבלו.

למעלה