תשלום מקדמה

• פותח הנושא Mase
  • פורסם בתאריך

paradan

New member
מנסיון אישי

אני ידעתי שהתקבלתי כמעט חודשיים לפני ועדות שלב ב´ של העתודה (בהן מודיעים החלטות סופיות של הצבא) וההנחיה שקיבלתי בזמנו היא לשלם את המקדמה... אצלי זה היה פשוט יחסית כי הייתי מועמד למקצוע אחד באוניברסיטה אחת. מה קורה אם מתקבלים לכמה מקומות? הרי הצבא משיקוליו יכול עקרונית להחליט שנלמד במקום הנוח לו... אין לי מושג. אני ממליץ לפנות למדור לבירור בכל מקרה! בברכת שנה טובה שנת בריאות וביטחון דני

Mase

New member
תשלום מקדמה

קיבלתי רשמית מכתב קבלה מהאוניברסיטה העברית שהתקבלתי למדמ"ח. במכתב יש בקשה לתשלום מקדמה של 2800 ש"ח על חשבון שכר הלימוד עד ה- 12.9 בינתתים, כמו שידוע לכולנו, עוד אין החלטות של מדור עתודה. מה לעשות, לשלם את המקדמה? לא לשלם? תשובות יתקבלו בשמחה ובששון.

La Bamba

New member
גם לי

וגם אני אף פעם לא סובבתי את הראש כשצעקו ברחוב "אביגיל"...

Ck3

New member
מצטרף, ומקפיץ..

בטוח מישהו מהעתודאים שלומדים/למדו יודע מה צריך לעשות..

זה מה שכתוב במדריך לנרשם של העברית:

"מועמדי העתודה האקדמית - חייבים בתשלום המקדמה על פי התאריך הנקוב בהודעת הקבלה, אפילו טרם קיבלו תשובה סופית מהעתודה (ולמרות כל פרסום אחר). מועמדים שלא יעשו כן עלולים לאבד את מקומם." תשלם את הכסף, מקסימום לא תתקבל לעתודה - תקבל החזר.

Ck3

New member
אז זהו, שלא בטוח לגבי ההחזר..

אני התקבלתי למכללת ת"א, ויש שם כמה קבוצות תאריכים והסבר מה קורה אם אתה מבטל את הרישום במקרה ששילמת בכל קבוצה. אם אני אשלם אחרי ה13 לחודש אני אוכל לקבל החזר מלא אם אני אבטל תוך שבועיים מהיום ששילמתי. הבעיה היא, שהתשלום זה בעצם מה שמשריין לי מקום.. אז אני דיי בדילמה, צריכים לחזור טלפונית מהמכללה עם תשובה לגבי זה, נראה..

paradan

New member
בזמנו, מדור עתודה>

גם אני נתקלתי בדילמה זהה ונאמר לי שיש הסדר בין האונ´ לצבא ושאם אצטרך לבטל את הרשמתי לאחר תשלום המקדמה בגלל החלטת הצבא (התקבלת לשתי מחלקות באותה אונ´ או לאונ´ שונות והחלטת להירשם לאחת בגלל שיקוליך והצבא החליט שתלמד באחרת בגלל שיקוליו...) אקבל החזר מלא בכל מצב. אני מציע בכל מקרה לפנות למדור ועדיף לקבל את התשובה בנדון בכתב. ואגב, אני חייב לציין שאפילו ביום החיול שהיה באוקטובר, איזה שבוע לפני תחילת הלימודים ברוב המחלקות (והיו אף כאלה שכבר התחילו) וכחודש לאחר קבלת התשובה מהצבא, בזמן החתימה על החוזה העתודה היו עדיין אי הבנות רבות. אנשים נתבקשו ע"י קצין המיון למלא את החוזה (עושים את זה קבוצתית) ולרשום במקום מסוים את שם המחלקה ושם המוסד שאליהם אושרו ע"י מדור עתודה (הוא הקריא לכל אחד את שם המוסד והמחלקה שאליו הוא אושר ואותה היה צריך לרשום בחוזה כך שאי אפשר לכתוב מה בראש שלכם) והיו כמה חבר´ה שאמרו מה אבל שילמנו למוסד אחר/התחלנו ללמוד כבר במחלקה אחרת... מעניין מה ניסגר איתם בסוף... אני מציע לכם בנושא זה שכל דבר יהיה מתואם עם מדור עתודה למען תמנע ממכם עוגמת נפש מיותרת! בברכת שנה טובה שנת בריאות, ביטחון, אהבה ואולי אף שלום (למרות שלא נראה לי...) דני

Ck3

New member
הכל בא על מקומו בשלום ../images/Emo13.gif

נאמר לי במכללה שמשוריין לי מקום עד שאני מקבל תשובה מהצבא, ואם אני מקבל תשובה חיובית, אני חייב לשלם במהירות.. Sounds good to me..

Mase

New member
ושאלות נוספות

קודם כל, תודה על כל התשובות. במכתב קבלה מהאוניברסיטה לא היה מצורף טופס בקשה למעונות. מה צריך לעשות, למי צריך לפנות? מה הרמה של המעונות באוניברסיטה העברית (ולדי?) ? האם יזמנו אותי בקרוב לבנות מערכת שעות? בקיצור כל שביב מידע אפשרי על האוניברסיטה העברית ובעיקר על מדמ"ח שם יעזור לי רבות.

המעונות בעברית

קודם כל - לא קיבלת טופס בקשה למעונות, מקרה מוכר וידוע. לאחר שתקרא הודעה זו (בקיצור, מיד אחרי ראש-השנה), תיקח את אמא-אבא ותיסע לירושלים, לקמפוס הר-הצופים. גש שם לבניין פרנק סינאטרה (ההוא עם הקפיטריה המפוצצת), ושם בקומת הקרקע תמצא את הנהלת המעונות, ותקבל את כל הטפסים הדרושים. ועם זאת, לפני שתיגש לשם, קרא את ההודעה עד הסוף (מותח, הא?!). השאלה היא באיזה מעונות מדובר. תיאורטית בתור אחד שהתקבל למדמ"ח (קמפוס גבעת-רם), תוכל להיתקע באחד מהבאים: 1. הקריה (גבעת-רם) - מעונות נחמדים יחסית. החדרים בגודל סביר, אם כי שניים בחדר כזה ירגישו בחוסר מקום. במסדרון של כל קומה יש מטבח, שירותים ומקלחות, ובחדרים עצמם יש רק כיור. למיטב זכרוני (כמה אנשים מהכיתה שלי גרו שם השנה), יש גם מקרר מיני-בר בחדרים. בסך-הכל זה לא לוקסוס, ואפילו יכין אותך טוב לצבא, אבל גם לא סוף העולם. הדברים הרעים: את כל הדברים שלך - כלים, מיקרוגל, מחשב, טלוויזיה, מה שלא תרצה, תצטרך להחזיק בחדר, מה שיפחית עוד מהמקום. הדברים הטובים: נמצא בגבעת-רם, וקרוב למרכז העיר, ויש גם חיי חברה פורחים. 2. רזניק-מאירסדורף (הר-הצופים) - זו ברירת המחדל של הנהלת המעונות בהר-הצופים, והם ישתדלו לתקוע אותך שם בכל מחיר. אל תישבר!!! מדובר במעונות שדומים במבנה שלהם ובאבזור ל"קריה", רק ההבדל הוא שהם נמצאים במרחק די רב מגבעת-רם. יש אוטובוס בין-קמפוסי חינם שנוסע בין שני הקמפוסים פעם בשעתיים בערך, וכמה קווים של אגד שמגיעים לאן שצריך, אבל בכל זאת - עדיף לגור בקמפוס שלך, ולהתעורר שעה מאוחר יותר בבוקר. 3. גואטמלה - בהשוואה לשני הקודמים, מדובר ב"הילטון" (ואני גר שם). מדובר ב-5 בנייני דירות ברחוב גואטמלה בקריית-היובל, שמהווים בעצם את המעונות. בכל דירה 2-3 חדרים, מטבח, שירותים ומקלחת. מספר השותפים בדירה נע בין 2 ל-6, תלוי במספר החדרים וההעדפות של השוטפים (יש כאלה שמעדיפים לגור לבד, ומשלמים פי 2 - אגב, זה נכון גם לגבי שאר המעונות). רוב אוכלוסיית המעונות הם אנשי עין-כרם, אך יש גם מעט סטודנטים מגבעת-רם (ולכן אני מביא בפניך את האופציה הזו). מה שטוב: אתה חולק מטבח, שירותים ומקלחת עם 6, ולא עם 30; הדירה ננעלת, ולכן תוכל להשאיר חלק מחפציך מחוץ לחדר (למשל לשים את המיקרו ואת הכלים במטבח); יש מקרר גדול בכל דירה, וכיריים; החדרים גדולים הרבה יותר מהחדרים בשאר המעונות - אני גרתי השנה עם שוטף בחדר וכמעט לא הרגשתי אותו; יש בסביבה מרכז מסחרי גדול עם כל מה שצריך בחיים, וקניון מלחה גם לא רחוק. מה שרע: המרחק מגבעת-רם הוא כ-20 דקות נסיעה באגד (אין אוטובוס חינם), באוטובוס שנוסע בתדירות נמוכה, או לחילופין לנסוע בקו אחר וללכת 5 דקות ברגל. עכשיו, הסיפור הולך ככה. תיכנס לאתר המעונות באוניברסיטה (באתר האוניברסיטה תבחר "מידע אישי לסטודנטים", ותראה שם קישור), ותראה מה כתוב שם על כל מעון. אחרי שתבחר לעצמך את מה שאתה מעדיף, צור קשר עם מנהל המקום (יש לך טלפונים באתר), ודרוש ממנו אישור על כך שיש לו מקום במעונות לקלוט אותך. אפילו תדרוש שיפקסס אליך את זה בכתב, או משהו. עם האישור הזה, גש להר-הצופים. הצטייד בהורים, לצורך תמיכה נפשית בעתות משבר. בחלון שם יושבות פקידות לא סבלניות, שירצו לתת לך את המעונות בהר-הצופים. תרצה - סבבה. לא תרצה - תקע לה מתחת לאף את האישור שלך ממנהל המעונות. אם זה אישור בעל-פה, דרוש שיתקשרו למנהל וידברו איתו. לבסוף, כנראה שתקבל את מבוקשך - הם יעשו הכל על מנת לשמור על שקט תעשייתי. שעות הקבלה במשרד המעונות בהר הן 10:00-12:00 בימים א´-ה´. מנהלי המעונות עובדים מ-8:00-15:00. ולסיום - בקשר למערכת, אני לא כל-כך יודע איך זה הולך אצלכם. עדיף שתיצור קשר עם מזכירות מדעי המחשב. תחפש את הטלפון באתר האוניברסיטה. שלך, ולדי

Mase

New member
תודה רבה../images/Emo51.gif

עזרת לי רבות, ושתהיה לך שנה טובה

Mase

New member
ועוד קצת שאלות...

יש סיכוי שישלחו לי את הטפסים בדואר (אני גר בצפון הרחוק, עניין של יותר מ-3 שעות נסיעה לכל כיוון)? וכמה עולים המעונות (לחודש)? ושוב, תודה על התשובה המפורטת... שנה טובה

אני לא יודע

השאלה היא כמה תנדנד. חוץ מזה, יש אצלנו אנשים שגרים בצפון הרחוק, והם קיבלו את הטפסים איכשהו. אז הכל שאלה של הסבלנות שיש לפקידה הפרטיקולרית שתדבר איתה. המעונות עולים כ-600-700 ש"ח לחודש.

Mase

New member
עוד פעם שאלות...

ניסיתי לבנות מערכת למדמ"ח באמצעות השנתון שיש לאוניברסיטה העברית באינטרנט. יצא לי בסביבות 14 שעות שבועיות בסמסטר א´ (נראה לי משום מה שהיה צריך לצאת יותר), אם אני אוכל לקבל הדרכה כללית איך לבנות מערכת, זה יעזור לי מאוד!!! אם בקורס מסוים יש כל מיני אפשרויות של תרגילי מעבדה (א´, ב´ וכו´) אני צריך לבחור רק אחד מהם, נכון? אותו דבר לגבי השיעורים עצמם? מה עם הקורסים הכלליים (ספורט וכו´)? PLEASE HELP

על כך באמת שאין לי מושג ירוק

אצלנו ברפואת שיניים, פשוט מלבישים עלינו בכל שנה מערכת זהה לכל הכיתה, ואנחנו משתדלים לחיות איתה. לכן, אין לי מושג איך מרכיבים מערכת או ממלאים טופס לימודים.

למעלה