תשלום מזונות

עש לילה

New member
תשלום מזונות

בוקר לכולם מה עדיף תשלום מזונות ישיר לפרודתי או דרך ביטוח לאומי ??? וכל כמה זמן מתעדכן סכום המזנות הרי לא לנצח ישאר כמו שהוא כיום

עש

יש את האופציה לעשות הוראת קבע לחשבון של פרודתך ולהורות לבנק לעדכן את הסכום בהתאם לפסק הדין (בדר"כ מתעדכן כל 3 חודשים)

m a y a 69

New member
שאלה לעו"ד

מאז שנקבעו לי המזונות הזמניים שלאחר מכן גם הפכו לקבועים , הסכום שאני מקבלת מידי חודש לא השתנה, למרות שאמור להיות צמוד למדד. ההפרשים רטרואקטיבית מסתכמים בכמה אלפי שקלים , וגם סכום המזונות החודשי אמור לעלות בכ-8%. (תוספת 250 ש"ח בחודש יכולים לעזור קצת ) מכיוון שהגרוש שלי לא מוכן לעזור בשום הוצאה שקשורה לילדים, מעבר לתשלום המזונות (מינימאליים) , לא שיניים, משקפיים ,צופים וכלום, אני חושבת כרגע לפחות לתבוע את הפרשי המדד. (זה בעקבות הבדיקה במחשבון שראיתי פה השבוע). האם צריך להגיש תביעה או שמכיוון שזה חלק מהמזונות אז אפשר לגשת להוצאה לפועל?? כמובן שקודם דיברתי איתו ומבחינתו אין סיכוי .

את יכולה לגבות

את ההפרשים שלא שולמו לך בהוצאה לפועל. גם את ההוצאות החריגות - במידה ועל פי פסק הדין הוא אמור לשלם - את יכולה לגבות בהוצל"פ.

לעו"ד דין גלוקשטד

תודה על הלינק ששלחת. קראתי קראתי ורק דבר אחד הבנתי..שאין לעכב אדם תושב חוץ (לא תושבת זרה בישראל...עדיין ישראלית )לפי חוק כבוד האדם וחרותו? האם את יכולה להסביר את החוק הזה?

אפשרית

New member
מנסיוני...

הסכם הגירושין שלי כלל תשלום ישיר אליי, ולא בשום דרך מביטוח לאומי(העוד' שלי התעקש ומודה לו על כך),במבט לאחור אני שמחה שאני לא שייכת בשום צורה ובשום צורך בביטוח לאומי. מקבלת ישירות ממנו(תמיד יש חשש שלא יעמוד בתשלום) אך יכולה להרשות לעצמי להיות עצמאית ללא תלות כזו או אחרת בבירוקרטיה מטרטרת. עובדת מפרנסת עצמי ואת ילדיי, מחזיקה רכב ומנהלת חיים לא ביקורות ללא מעקבים וללא סייגים מגוף זה. אם אתה אמין ועקבי ללא דחפים קטנוניים של "דוקא" עדיף להציע לאם ילדייך את החלופה הזו מאשר להזדקק לצד שלישי-ביטוח לאומי.

למעלה