תשלום לחברת כח אדם

תשלום לחברת כח אדם

חברי הפורום שלום קיבלתי הודעה מחברת כוח האדם שממנה קיבלנו את העובדת הזרה לאימי ובה נאמר לי שיצא חוק חדש שמחייב אותנו לשלם לחברה כ 800 שח לשנה. האם ידוע לכם משהו מזה? תודה

zs1957

New member
שלום ליאונרדו

לא שמעתי שצריך לשלם מס לחברת כ"א.מציעה לך לפנות למשרד המסחר והתעשיה ולבדוק את הנושא.לדעתי זאת דרך נוספת של חברת כ"א לגזול כסף מהמשפחות. לפני שנתיים היית צריכה לחדש את הרשיון של העובדת הזרה שהיתה לאמי ז"ל וגם נתבקשתי לשלם 100 ש"ח על הכנת הניירת למשרד הפנים כמובן שלא שלמתי וקבלית את הניירת. שאלתי במשרד הפנים ונאמר לי במפורש שאסור להם לגבות שקל ממני ואין לי כל צורך בטפסולוגיה שלהם את כל הטפסים ניתן לקבל במשרד הפנים ללא תשלום. ניסו את שיטת מצליח ולא הצילחו.אם באמת יצא חוק חדש מסוג זה היה צריך להיות מדווח על כך בתקשורת. לא זכור לי שקראתי מאמר בעיתון או ששודרה ידיעה ברדיו ובטלוויזיה בנושא. זהבה

ronnyw

New member
לאונרדו,

זה ה- 70 ש"ח לחודש שצריך לשלם עבור שרותיהם. אני שלחתי שלשום המחאה נחמדה ע"ס 840 ש"ח לחברת כח האדם שלי תמורת 12 חודשי שרות. ...זה מה יש... (כדי שלא אשמע קוטרית סתם - הם אכן נותנים שרות. הגביה היא אחידה גם אם במשך השנה אין להם איתי שום פעילות, וגם אם מתעסקים איתי הרבה. בשנה שעברה התחלפה לנו עובדת והיתה סביב זה די הרבה התקשקשות).

zs1957

New member
דרורה זה מס נוסף לקחת מהמעסיק

חוצפה שאין כדוגמתה.מה הם עושים שהם צריכים לגבות מכם 840 ש"ל לשנה?

אכן לאונרדו, זה חוק שיצא לפני שנה

כולנו התמרמרנו כאן בפורום על המס שמטילים עלינו, משפחות החולים, במקום על לשכות כ"א. הזכרון של כולנו, גם הבריאים, קצר. גרשון אירגן פטיציה אבל היו מעט מאד חותמים. היום מגיעה אלינו לביקור העו"ס של הלשכה שלנו. זה ברור לי מראש שהיא באה להחתים אותי ולא לבדוק מה קורה, כי השנה כבר נגמרה...

לא יאמן

עם כל האלפי דולרים שהם גובים מהעובדים הזרים שנאלצים לעבוד חינם שנתיים

אגב העו"ס באה לבקורת שגרתית וכלל לא לגבייה

העובדים הזרים, לפחות הפיליפינים, אכן משלמים כ $5,000 כבר בחו"ל לחברה המיבאת, אבל אם הם עובדים בארץ באופן סדיר הם מצליחים להחזיר לעצמם את ההוצאה תוך 8-10 חודשי עבודה, שגם זה המון זמן. אבל החברות גובות גם מאתנו המעסיקים כ $400 עבור המטפלת הראשונה, וכאשר מחליפים דרכם מטפלת אחרי 6 או 12 חודש (אינני זוכר) משלמים שוב...

ronnyw

New member
יענקלה, החשבון שלך נכון

אבל אני רואה את זה אחרת: זה לא שהם מחזירים את כל הכסף תוך 8-10 חודשי עבודה, כי בזמן הזה הם (ומשפחותיהם) חייבים לחיות ממשהו... הם עושים לעצמם את השיקול שהם באים ארצה ל- 4-5 שנים, וככה הם מחזירים את כל הסכום בתשלומים של כ- 100$ לחודש, שהם כ- 15% משכרם נטו. לכן עובד שמפסיק לעבוד לאחר זמן קצר יותר - נשאר (שוב, הוא ומשפחתו) תקוע עם החוב.

ליאונרדו אינני זוכר אם יש לכם מטפלת הרבה זמן

או שזו פעם ראשונה. בכל מקרה תוודא שהחברה ברשימת החברות המאושרות.

את החברה

קיבלנו דרך החברה של ביטוח לאומי. הרי אתה יודע שביטוח לאומי לא מתעסק עם זה אלא יש חברות שעושות את זה. אז החברה הזו נתנה לנו את הפרטים שלהם. הם לא גבו מאיתנו כסף רק מהעובדת ורק עכשיו ביקשו 840 שח לשנה.

אירילה

New member
"המס" שגובות חברות כ"א עובדים זרים

החברות כלל לא אשמות בגביית הכספים , את האשמה יש לתלות בשר התמ"ת שלפני שנה נתן היתר לחברות כ"א לגבות את הסכום הזה ,גם בשנה שעברה גבו את "מס העושק". לא אחת דנו כאן עבור מה התשלום : אישורים ,טלפונים, דפים להדפסה , ביקור עו"ס ועוד שטויות במיץ עגבניות אחרות אשר החברות כלל לא עושות. תראו לי חברה שניגשת בתום שנה להאריך את הויזה למשרד הפנים ,את הכל עושות המשפחות ,ואיזו עו"ס של חברה באה לבקר? ואיזה אישורים הם מוציאים למטפלים? את התודה לגביית התשלוםו כאמור יש לתת לממשלה ,אם נותנים לך אישור לגבות ,לא תגבה??? תודת הפורום לממשלה.

אני חייב להודות שבלשכה שלנו קיבלו אחרי

התארגנות עו"ס קבועה שממלאת את תפקידה בנאמנות. היא כבר ביקרה מספר פעמים ולמרות שברור לה שאין אצלנו שום בעיות היא מבקרת ולא משתמטת כמו קודמותיה שהיו באות פעם אחת ואח"כ היו שואלות בטלפון אם הכל בסדר במקום לבוא. אני חייב להחמיא לה ולציין ששמה עיבריה.

zs1957

New member
גרשון, תיקון טעות

העובדות הסוציאליות של חברות כ"א עושות ביקורי בית אחת לשלשה חודשים. הן מבקרות את המטופל וגם את המטפל. הן חייבות לעשות זאת.לא תמיד הן פועלות נכון במקרים שיש לפתור בעיות. אולם הביקורים נערכים באופן סדיר. חלה עליהם חובה לכתוב דוח על מצב הקשיש, על רמת הניקיון בבית, על הטיפול של המטפל במטופל. אם יש בעיות בין המעסיק לעובד הן מנסות לפתור. זהבה

אירילה

New member
אין כאן טעות זהבה

לכל משרד כזה יש עו"ס ,את צריכה להפריד בין המשרד של חברות כ"א לחברות הסיעודיות ,החברה הסיעודית כן שולחת עו"ס , אבל חברת הכ"א המטפלת בעובדים הזרים (היום הן חייבות להיות רשומות בתאגיד של התמ"ת) לא שולחת שום עו"ס לביקור ,לפחות בחברת כ"א בה רשומה המטפלת של אמנון ,הים כבר היא עובדת שנה וחצי וחוץ מהפעם הראשונה שהיא באה עם המטפלת ביום הראשון לא ראינו אותה יותר. ובדיוק לחברות האלו משלמים את המס ,לא לחברות הסיעודיות. ומסיים עם האצבע הוירטואלית של נחמיה שטרסלר....אז שלא יעבדו עלינו.................

גרשון, זהבה לא טועה

חברות כ"א חייבות לשלוח עו"ס כל 3 חודשים. המטרה איננה סיעודית לגבי החולה אלא לוודא שגם המעסיק וגם המטפלת עומדים בתנאי הרווחה. שהמעסיק לא עושק והמטפלת לא מנצלת את התלות בה. אינני יודע מה רוב החברות עושות, אבל אלו שלא שולחות אפשר להתלונן עליהן, אלא שבדר"כ לא מפריע למעסיק והמטפלת אם איה באה, כל עוד שאין בעיות.

zs1957

New member
גרשון חברת כ"א לסיעוד ועובדי נקיון

היא חברת כ"א לכל דבר.. יש חברות כ"א למטפלות ולנקיון ויש חברות כ"א למזכירות , פקידות אקדמאים וכ"ו. חברות המעסיקות עובדות זרות שהן מטפלות הן חברות כ"א לסיעוד ולנקיון. ו עליהן אני מדברת. לאמי ז"ל היתה עו"ס מטעם החברה שבה המטפלת היתה רשומה והיא היתה מגיעה לביקור אחת לשלשה חודשים. כל ביקור נעשה בתיאום אתי. מעולם הם לא הגיעו ללא נוכחותי. אני לא מבינה את החוק הנ"ל, שיש לשלם לחברות כ"א לסיעוד מס של 840 ש"ח לשנה. לשם מה משלמים את המס?החברה מקבלת את העמלה מהמשפחה בגין הבאת המטפלת ובזה תם הסיפור. לשם מה התשלום לחברה שהוא מס מיותר או אגרת היטל למשפחה ? זהבה

אירילה

New member
יענקלה וזהבה , הכוונה שלי מיועדת לחברת הכ"א

של העובדים הזרים ,אצלינו לא ראיתי אף פעם את העו"ס באה לביקור מעבר לפעם היחידה כשהמטפלת הגיעה לאמנון ,מנם החברות מחוייבות ,אך בפועל לא עושות זאת בעוד שהחברות הסיעודיות שדרכן משולמות גם המשכורות לעובדים עושות את הנדרש. ולזהבה ,לשם מה משלמים את המס?.... תשאלי את שר התמ"ס , אם הממשלה מתירה לחברות , למה שלא ייגבו??????? את הטענות חייבים להפנות לממשלה ,אבל אנחנו עם שאוהב לספוג מכות ולהלקות את עצמו ושותקים על כל גזירה , אז זה מה שקורה , עושקים ,עשוקים ונהנים.... שבת שלום גרשון

למעלה