תשלום לוועד הבית

NightElf

New member
תשלום לוועד הבית

כמה אתם משלמים לוועד הבית? ובאיזור עיר אתם גרים? ואיך הבניין שאתם גרים בו נחשב מבחינת המיקום, למשהו יוקרתי? פשוט? לי יוצא לשלם 80 ש"ח (40 ש"ח לכל דייר) לדירה בצפון דיזנגוף בת"א. ואיך לכם? מעניין אותי לדעת את יחס התשלומים בדירות\בניינים\ערים שונים\ות.

הבדלים עצומים

אני משלמת 40 שקלים לחודש באחד האיזורים היותר עלובים בעיר, בלוק של כ-30 דירות. התשלום מכסה גינון וגג. מצד שני, בצד אחר של העיר משלמים ההורים שלי 200 שקל לחודש - גינון, מעליות, ניקיון, ודוד מים מרכזי. עיר במרכז הארץ ממש

Jazz Singer

New member
אצלנו יקרנים רצח

250 ש"ח לחודש, כולל גנן, מעליות, ניקיון וכו'...

NightElf

New member
שכחתי לציין...

תוסיפו בבקשה כמה יוצא לכל שותף לשלם, וכמה שותפים יש סה"כ בדירה, תודה!

המון המון כסף

בערך 300 ש"ח לחודש בקיץ. ו- 500 ש"ח לחודש בחורף. יש כמה סיבות למה זה כ"כ יקר (בנוסף לגינה, חניון, חדרי מדרגות וכו'). ראשית, זה בניין גבוה, ויש לו 2 מעליות. בועד בית באופן כללי, כל מעלית "עולה" בערך 80 ש"ח לחודש, אז זה כבר חלק נכבד. ואז יש את העניין של חימום המים: יש חימום מים לכל הבניין באמצעות סולר או משהו כזה, כך שיש מים חמים מתי שרק רוצים (בשבילי אישית זה ברכה, כי צריך להיות יום קיץ ממש חם בשביל שלא ארצה מקלחת עם מים חמים). בחורף זה יוצא יותר בגלל עוד גאדג'ט: יש מתחת לבלטות ברצפה צינורות מים שעוברים בהם המים החמים (לא יודעת מאיפה לאן, אבל זה לא ממש משנה) - וזה משמש לחימום הדירה. לכן גם בחורף אנחנו כמעט ולא נזקקים לתנור, כי הדירה ממילא מחוממת. כך שסה"כ חשבון החשמל שלנו יוצא ממש קטן, כי חלקים ממנו מגולמים בתוך ועד הבית. התשלום הזה היה מתחלק על שלושה אנשים, אבל עכשיו נותרנו שניים - אז זה יצא יותר לכל אחד. מבחינת יוקרה של איזור ובניין, השכונה שלנו נחשבת לא בהכרח כיוקרתית, אבל כמאוד מבוקשת. האיזור מאוד מרכזי, אבל עדיין קצת בצד מה במאפשר גנים, ועצים, ושקט, ואווירת עיירה רגועה. השכ"ד דירה כאן יוצא סביב המחירים של רמת אביב או חלקים מסויימים במרכז ת"א. והבניינים הספציפיים הללו, כשהם תוכננו, תוכננו לפנות לקהל אמיד שרוצה קצת פינוק (וזה היה אי שם בשנות ה-50 או 60). היום חלק מהדברים האלו נראים קצת משונים (נניח ההסקה. משהו שהייתי מצפה למצוא בירושלים, לאו דווקא בת"א) - אבל זה עדיין נחמד.

Mיקי_

New member
2 אנשים בדירה יוק וועד בית

בדירה הקודמת גרנו 3 אנשים וגם לא שילמנו דבר... הבניין כולו היה שייך לאותה בעלת בית ושירותי הניקיון וכ"ד נכללו כחלק מהתשלום שכ"ד... כך שמעולם9 לא שילמתי וועד. בדירה הנוכחית יש וועד של 60 ש"ח לדירה אבל אנחנו לא משלמים אותו זה עניינה של בעלת הדירה ומעוגן בחוזה שזה לטיפולה. לי לא ברור למה דיירים ששוכרים בית צריכים בכלל לשלם וועד בית, זה דברים שלדעתי הבעלים של הדירה צריך לדאוג להם בדיוק כמו ביטוח כללי על הדירה (השוכר כמובן מבטח לעצמו את התכולה) וכ"ד.. מדובר בעיני בחלק מהתיחזוק השוטף של הנכס.

בדירה הקודמת שלי היה ממש יקר

60 ש"ח לדייר, והיות שלא הרגשנו שאנחנו מקבלים תמורה לזה, הודענו לבעל הבית שאנחנו מפסיקים לשלם, והפסקנו. היות שעזבתי, אין לי מושג מה נסגר בין וועד הבית לבינו. מה בעצם התפקיד של וועד הבית? אני גרתי כל חיי במושב ככה שאין לי מושג, אבל אחרי שראיתי שבבניין הזה באה מנקה פעם בחודש בערך (לפעמים יותר), וזאת הייתה מנקה בערך בגיל של סבתא שלי שעשתה עבודה ממש גרועה, ככה שגם שהיא באה וגם כשלא באה חדר המדרגות היה מלוכלך למדי, כשהנורות נשרפו לקח יובלות עד שמישהו החליף אותן, ככה שהיה מפחיד ומסוכן לעלות במדרגות בחושך, תיבות הדואר היו פרוצות ואף אחד לא טרח לתקן אותן (בעל הביץ המליץ לי עם חתימה החוזה לא לשנות כתובת ולדאוג שדואר חיוני יגיע להורים, כי שם תמיד הדואר נופל ונעלם מהתיבות). ועוד משהו "נחמד" - לאחר הדיירים היה כלב, ואת זה ידענו אפילו שלא יצא לראות אותו ושהיה שקט מאוד, אלא כי באופן קבוע הוא היה משאיר "מתנות" בחדר המדרגות ובכניסה לבניין. הייתי מצפה מוועד הבית שיבררו של מי הכלב וידברו איתו, אבל הם לא טרחו. בנוסף, אם לא הייתה מנקה באותו יום (מה שהיה כאמור די נדיר), המתנות הריחניות היו נשארות שם עד שלאחד השכנים היה נמאס והוא היה מנקה בעצמו.

מחריד ../images/Emo5.gif

עבורי, כל העניין של תחזוקת הבניין נורא חשוב. שאני ארגיש שלא כל אחד יכול להכנס, שמזמינים הדברה כמה פעמים בתחילת הקיץ כדי למנוע קומונות מקקים בביוב, שיש מנקה פעם ביום או פעם ביומיים. כל האיזוא הזה הוא גם חלק מהמקום שגרים בו, וזו תחושה ממש מגעילה להכנס לחדר מדרגות חשוך ומלוכלך. לא הייתי רוצה שככה יתחיל הערב שלי.

Mיקי_

New member
פעם ביום או ביומיים??!!

איזה הגזמה, מעולם אבל מעולם לא נתקלתי בבניין שמגיע אליו מנקה יותר מפעם בשבוע.

אולי זו הגזמה

אבל במקרה של הבניין שלי למשל, לדעתי זה היה די חיוני שתבוא מנקה יותר מפעם בשבוע (שגם זה לא קרה), ושעל הפעמים הנוספות יחייבו את בעלי הכלב, שאם לא מוצאים לנכון לנקות בעצמם שלפחות ישלמו. בהקשר הזה - הסטיגמה אומרת שוועד הבית בדרך כלל מורכב מחבורה של זקנות משועממות. מי וועד הבית אצלכם?

Jazz Singer

New member
אצלנו יש מנקה כל יום!!!

לא סתם אנחנו משלמים 250 ש"ח לחודש.

זה לא קצת מוגזם כל יום?

אני הייתי מעדיפה לשלם פחות ושהמנקה תבוא פעם ב-3-4 ימים ולא כל יום. יש לה מה לנקות כל יום?

Jazz Singer

New member
בטח...

בבניין שבו יש 25 דירות, ובכל דירה יש בממוצע 4 אנשים יש גם הרבה ליכלוך.

לא הגזמה בכלל

יש בבניין אצלנו 32 דירות. זה הרבה מאוד אנשים והרבה מאוד מדרגות. אם היו משאירים את חלל הכניסה כמו שהוא במשך שבוע, הוא היה מטונף, וכנ"ל המעליות, שאנשים עולים ויורדים בהם יותר מפעמיים ביום. ברור שלא חייבים, ברור שזה לא הכרחי. אבל אנשים בבניין בחרו ברצון שהבניין יהיה נקי כל הזמן. המחיר בשביל זה הוא גבוה, וממש לא תמיד בא לי לשלם אותו, אבל בסופו של יום, כשאני באה ויוצאת ממקום נקי, זו תחושה טובה.

לקשמי

New member
לנו אין וועד בית ../images/Emo9.gif

כל הבניין שאני גרה בו מושכר, כך שאין וועד בית.

Noaal

New member
בדירה שאני עוזבת שילמנו עד מאי

200 ש"ח וממאי 220 ש"ח לחודש (לדירה), זה כלל את ההסקה בחורף. ביקרה שאני עוברת אליה (יום שני) - זה 40 ש"ח לחודש (נקי פי 20 ממה שעכשיו).

סנופה

New member
75 ש"ח לחודש (מודיעין)

ללא מעלית, אבל הבנין ממש נקי ומסודר. אולי זה קצת קשור לאופי הדיירים גם

NightElf

New member
תודה לכולם ../images/Emo140.gif

אז מצבי לא כזה גרוע כמו שחשבתי.

למעלה