תשלום ועד לגן

Einat of 2

New member
תשלום ועד לגן

יש לי ילד בן 3 שהולך לגן של נעמ"ת. ועד הגן שאנחנו משלמים הוא על גבול השערורייתי וכולל סעיפים כגון "חומרים לגן - 400 ש"ח לחודש" וכד'. המנהלת טוענת שהתקציב של נעמ"ת לא מספיק לדברים שהם רוצים להעניק לילדים (ולכו תתווכחו עם מי שרוצה לתת לילד שלך את הטוב ביותר...). לא הצלחתי למצוא את פירוט התקציב של נעמ"ת ברשת, אבל יש לי הרגשה שהמנהלת עושה הרבה דברים על חשבוננו. אין לי עוד ילדים ולכן אין לי נסיון בתשלומי גן - מה נחשב למיסי גן הגיוניים, הכוללים חוגים (2), מסיבות חגים, מתנות לילדים וכו'?

kokopeli1

New member
לא ניראה לי העיניין

אצלינו בגן עושים מסיבות חגים, טיולים (של בוקר ושל אחרי הצהרים), פעילויות יצירה עם חומרים שונים, חוג ריתמיסיקה, ואין תשלומים שמעבר לתשלום החודשי. מה שכן - לפעמים הגננת מבקשת מכל הורה להביא, ספציפית לאירוע, דברים קטנים (כמו 5-6 פירות יבשים לט"ו בשבט, תפוח אדמה בחנוכה, וכד') וגם כמו שהיא מגדירה את זה, "את כל הזבל של הבית, מלבד שאריות אוכל" (קופסאות, בקבוקים, ניירות עטיפה של מתנות...) וכן - בהחלט תתוכחו עם מי שאומר שהוא רוצה לתת את הטוב ביותר לילד שלך, ועושה מניפולציות רגשיות כדי לחסוך מעצמו מאמצים ויצירתיות, וסחוט מכם עוד כסף.

kokopeli1

New member
ושכחתי

אפילו מתנה קטנה בחגגית יום ההולדת כל ילד מקבל

לאה_מ

New member
באמת? בגיל 2.5? נשמע לי המון!

לסבר את האוזן - אורי (בן 3) בגן פרטי. אנחנו לא משלמים תשלומי ועד הורים. הגן עולה 2,400 ש"ח לחודש, וזהו. זה כולל חוגים, ציוד, חומרי יצירה, ארוחות, מתנות ליום ההולדת של הילד וכל דבר אחר שהגן מוציא עליו כסף. בסוף השנה אנחנו ההורים מתארגנים ואוספים קצת כסף כדי לקנות מתנות לצוות. מדובר בעשרות בודדות של שקלים. כששירה היתה בגן חובה היה ועד מאד פעיל, שהביא במשך השנה מספר פעמים הפעלות לגן ובאמת קנה גם חומרי יצירה נוספים וכו', והתשלום המופרך לחלוטין בעיני, היה כ-1,100 ש"ח לשנה. למה בויצ"ו או נעמת ההורים צריכים לממן חומרי יצירה לגן? (אני לא יודעת למה ההורים צריכים לממן את זה בגן עירוני, אבל התשובה היא כי מה שהעיריה נותנת לא מספיק, אז אם רוצים להעשיר ההורים משלמים, אבל במעונות של ויצ"ו ונעמ"ת זה לא צריך להיות כך, לא?).

אז ככה

ראשית, תלוי איפה הגן של ויצו ונעמת נמצא.... מחיר הגן בגיל הזה הוא בערך 1400 ש"ח לחודש, כך ש- 600 ש"ח זה עוד כ-50 ש"ח לחודש (ויצו עובדים כל השנה, עד ה- 8 לאוגוסט) שמיועדים למתנות, מסיבות וחוגים + מתנות סו"ש לצוות. תשלום של בערך 100 ש"ח לחודש הוא בגנים שיש בהם שומר (שממומן ע"י ההורים). אצלינו ויתרו על זה השנה. יש אינטרקום ופתיחה אלקטרונית (עם מספרים), יש מנהלת כל היום ומטבח שצופה לכניסה והדלתות סגורות. בדר"כ השמירה הזו מיותרת במעונות, אולם הספק ההורי המכרסם גורם לה להתקיים. דמי הועד כוללים לפעמים שי לכתת הגן, כמו ספרים לספרייה ודברים דומים. די מקובל שכל כתה תשאיר משהו אחריה.

מאיו

New member
כמה את משלמת לחודש?

בשנה שעברה הבן שלי היה בגן פרטי ושילמנו 1100 לחודש ללא בקשות נוספות. השנה הוא בגן מועצה ושילמנו 400 ש"ח לשנה (!!) כולל חוגים. כמו כן נדרשנו לשלם עוד 150 ש"ח דמי שכלול. מהכסף הזה הגננת קנתה מתנות ליום הולדת של כל ילד והיא משתמשת בו לצרכי הגן. אין שום סיבה שבעולם שתשלמו על חומרי יצירה לגן. בשביל זה אתם משלמים לנעמ"ת. שיתנו הם את התקציב לצרכים היום יומיים של הגן.

הבן שלי בגן של ויצ"ו ומיסי הועד הם

בערך הסכום שציינת, לשנה. למיטב זכרוני זה כולל מתנה לכל ילד ליומולדת, תשורות קטנות לחגים (רעשן, עציץ וכו'), נדמה לי שחוג אחד בשעות הבוקר (על חוג נוסף בשעות אחה"צ משלמים בנפרד והוא גם רק למי שמעונין), מתנות לגננות בסוף השנה ואולי עוד משהו שאני לא זוכרת. הסכום שאת מתארת הוא באמת מוגזם לדעתי. וגם אצלנו ההורים מתבקשים להביא מהבית כל מיני אריזות ריקות שלא צריכים, כובעים ותיקים לפינת תחפושות וכו'. אני בהחלט בעד ויכוח, גם מול מי שטוען שהוא רוצה לתת לילד שלי את הטוב ביותר.

Einat of 2

New member
מיסימ הועד כוללים

כל דבר שאפשר להעלות על הדעת. בשנתיים הקודמות הבן שלי היה בגן פרטי, שעלה 2,250 ש"ח לחודש, וכלל הכל, כך שהועד באמת היה רק בשביל תוספות ואירועים (250 ש"ח מכל ילד לכל השנה). השנה, בנעמ"ת אמחנו משלמים 1,400 ש"ח בערך ועוד 1,200 ש"ח לועד (כן, כן...), כך שבחישוב חושדי זה יוצא 1,500 ש"ח, שזה עדיין פחות מגן פרטי. בכל זאת, מה נעמ"ת אמורה לממן? ליליה צודקת ביותר - נראה לי שמנהלת הגן מנצלת את העובדה שהגן נמצא בשכונה אמידה וההורים יכולים לספוג עוד 100 ש"ח לחודש... ולהוכחה - כמעט אף אחד לא התרעם על הסכום... בכל זאת, יש למשהו מושג איך משיגים את הקצאת המשאבים של נעמ"ת?

תראי, היתה לי בעייה דומה השנה

שכר שומר הוא שכר מינימום. פתאום בפירוט דמי הועד הופיע שכר שומר של 9000 ש"ח לחודש כי הועד לא רצו להתעסק עם להיות מעסיקים ורצו לשלם לחברת אבטחה במקום. מדובר על 100 (!) ש"ח יותר לחודש לילד/ה. כשראיתי שאין קשב ממשי לעמדתי - פניתי לפיקוח. תוך שבוע בוטל העניין.

Einat of 2

New member
תודה רבה-רבה לכולם על המידע והעצות

אני עוד אנסה לבדוק אם יש משהו לגבי הנושא בתקנון נעמ"ת, ואיידע אם אמצא משהו.

שבלולי1

New member
יכולה לאמר לך שנעמ"ת

משלם עבור כל ילד - לחומרי עבודה שוטפים 7 ש"ח לחודש - מספיק בדיוק ל... מנעמ"ת לא נקבל יותר כלום כי הם במצב "על הפנים" . מקובל לקחת בסביבות 60 ש"ח לשנה (!) דמי העשרה ו 60 ש"ח עבור חגים ומסיבות. לגבי חוגים זה תלוי אילו חוגים וכמה חוגים וכמובן בהסכמת כל ההורים. לא יודעת איפה הגן שלך נמצא ואיזה גיל הילדים אבל ישנם עוד מרכיבים כמו הצגות סל תרבות עירוני ועוד.

למעלה