תשלום דמי חבר

תשלום דמי חבר

היי
אני עובד בתחנת דלק כמתדלק לאחרונה שמתח לב שמתלוש השכר שלי ישנם הורדות רשות בגין דמי חבר בשיעור של 100 ש"ח ובנוסף דמי ועד בשיעור 30 ש"ח כששאלתי את המנהל מה זאת אומרת הוא אמר שזה ניכויי בעבור ארגון העובדים מתוקף ההסכם הקיבוצי שישנו בחברה ומשמש את הועד לטובת העובדים אבל לא כך הדבר אני לא רואה שום פעילות שהועד מארגן למען העובדים אין פעילות גיבוש אין מתנות לאירועים אישיים כמו יום הולדת ואין מתנות בחגים וגם אם נותנים הם מוסיפים את זה לתלוש כך שאני משלם על זה מיסים וזהו מתנה בשיעור של 50 ש"ח מקסימום כשמורידים לי 100 ש"ח עבור דמי חבר כל חודש אז זה כבר לא מתנה.
אני לא מעוניין שיורידו לי דמי חבר אלא רק דמי ועד בעבור טיפול בבעיות שכר אם אני יצטרך למרות שאני לא רואה צורך בכך אבל המנהל שלי אומר שלא ניתן דבר כזה כל עובד משלם דמי חבר ולא ניתן לא להיות חבר ולשלם רק דמי ועד אם אתה לא רוצה להיות חבר אתה לא יכול להיות עובד בחברה
אבקש לקבל את התייחסותכם

ניכוי דמי חבר

מדובר בניכוי חוקי מתוקף ההסכם הקיבוצי/צו ההרחבה בענף הדלק.
דמי החבר אמורים להיות בשיעור 0.95% משכר העבודה ברוטו.

צורך בהסבר נןסף

הניכוי הוא חוקי כפי שאמרת מתוקף ההסכם הקיבוצי אך ישנה אפשרות לשלוח מכתב כתב שבו אני מציין שאני לא מעוניין להיות חבר בהתאגדות אלא רק חבר בועד מתוקף דמי הטיפול במקום עבודה קודם שעבדתי בתחום המזון היה גם כן ועד עובדים ונכתב הסכם קיבוצי אך אני ציינתי שאני לא מעוניין להיות חבר בהתאגדות ולכן לא ניכו לי דמי חבר אלא רק דמי טיפול

למעלה