תשישות כרונית...

ניגורו

New member
תשישות כרונית...

מגיל 23 אני סובל מתשישות כרונית, שלא הצליחו לאבחן ממה זה נובע.. הרופאים תמיד נטו להפנות אותי למימד הפסיכולוגי... יש לי בעיות כמו לכולם, אבל התשישות הזו מלווה בחום נמוך (שהתרגלתי), ולעיתים רחוקות צמרמורות בגב.זה הדבר היחידי שעזר לי להבין שהתשישות לא נובעת מלחצים פסיכולוגיים.אני כמעט והתיאשתי והתחלתי להאמין שזו בעיה נפשית . אני תמיד סבלתי מכאבי גרון קלים ואף פעם לא יחסתי לזה חשיבות וקשר לתשישות בכל פעם שפניתי לרופא אף אוזן גרון,אמר שיש לי שקדים מוגדלים, אבל אמר שזה לא מפריע.אפילו בבדיקות לא מצאו חיידק בגרון. בשנים האחרונות,היה מעין "טרנד אופנתי" לרופאים, לא לבצע ניתוחים להוצאת שקדים,טענו כי הוצאת השקדים עלולה לגרום לזיהומים,ומוציאים אותם רק במקרים חריגים. אף רופא לא יחס קשר בין השקדים המזוהמים שהיו אצלי במשך 8 שנים בגרון, לבין התשישות הכרונית . למזלי, לפני מס' חודשים, חלה החמרה בכאבי הגרון, והוציאו לי את השקדים. התשישות הכרונית נעלמה לי,אני אדם חדש לגמרי !!! שכחתי איך זה ליהיות לא תשוש. למה ההחמרה במצב לא היתה לפני 8 שנים ?!. הטרנד האופנתי הזה של רופאי א.א.ג. גרם לי ליהיות תשוש במשך 8 שנים סתם !!!! כמעט והאמנתי שזו בעייה נפשית. כמעט והשתכנעתי לקחת טיפול פסיכיאטרי !! במשך 8 השנים ,רוב הרופאים חשבו שאני סתם נודניק, ויעצו לי לקחת טיפול פסיכיאטרי. בד"כ שקדים עם דלקת גורמים לחום גבוה, אצלי זה היה מקרה נדיר שהם גרמו לי לעיתים רחוקות לחום נמוך, וברוב הזמן גרמו לי רק לתשישות.הם היו מוגדלים אבל אף רופא לא התרשם מזה לרעה. טיפשות של רופאים גרמה לי לסבול 8 שנים בסה"כ היו צריכים להוציא את השקדים וזהו. אם מצב השקדים לא היה מחמיר,הייתי ממשיך לסבול עוד כמה שנים טובות מתשישות. זהו... סתם רציתי לדבר... אולי זה יעזור למישהו.

dorgad

New member
ניגורו, נראה לי שנסחפת במסקנות

אני לא משוכנעת שאם יתבצע סקר בקרב חולי תסמונת תשישות כרונית יימצא שאצל כולם בלוטות השקדיים הן המקור לתשישות. אני אומנם חולת פיברומיאלגיה, אך סובלת גם מתשישות שאינה מאוששת בשינה, ולי הוציאו את השקדיים בגיל 12 בערך. מעניין אם חברים/ות אחרים/ות בפורום קושרים בין הדברים. דור

ritosh

New member
מעניין, גם אני סבלתי מאוד מהשקדים

עד שהוציאו לי אותם בנערותי. אבל הפיברו התחיל אצלי מאוחר יותר
. לדעתי אחרי ת.דרכים שבה היה לי "צליפת שוט" בצוואר. ולזה יש תימוכין במחקר שעשה פרופ' בוסקילה.

ניגורו

New member
לא הבנת אותי...

לא הסקתי שום מסקנה לגבי המחלה.. לתסמונת התשישות הכרונית יכולות ליהיות הרבה סיבות. לא רק סיבה אחת !!! במקרה הספציפי שלי זה השקדים. אצל אחרים אולי נגיף,אולי חיידק,אולי מום גנטי,אולי בעיה נפשית וכו'... בקיצור.. עד היום אף אחד לא יודע מה הסיבה.. אז רציתי לספר את המקרה שלי.

מיטל מק

New member
ניגורו , תודה ששיתפת אותנו

לי לפחות זה נתן אור בקצה המנהרה. אולי גם לי ולאחרים ימצאו את הטריגרים האישים שלנו.. ואולי גם אנחנו נחוש כמו חדשים . תודה לך מיטל

למעלה