תשחץ הארץ

SHIMONTEP

Member
תואר דואלי לסינונימי
ג'וליוס פרינגלס מתהדר בו שפם ד ----
דיילת או זמרת של גזוז? (זה לא מזי כהן?)
ה"אייפל" של לונדון (זה לא מגדל וטקין?)

עמוס אוזר

Well-known member
שבת שלום.בבקשה:
1 - הומונימי
2 - שפם כידון - שפם ששוליו מגולגלים כלפי מעלה. מהרשת: ג'וליוס פרינגלס, הדמות המצוירת מהמותג "פרינגלס", נודע בזכות ה"שפם כידון" (Handlebar Mustache) המפורסם שלו, סגנון שפם עם קצוות מסולסלים כלפי מעלה,
3 - גלי עטרי
4 - הביג בן
בשורות טובות!

עמוס אוזר

Well-known member
התעקש..... = עמד במריו
ולגבי גלי עטרי: מהרשת: במהלך הקמת להקת "גזוז" הציעו לה דני סנדרסון וגידי גוב להצטרף כקול הנשי, אך היא סירבה, בשל עבודתה כדיילת.
לתלמידי (אני בן 78 ועדיין מלמד, בהתנדבות מלאה, בתיכון "כרמל זבולון" ביגור, ומכין תלמידים לבחינת הבגרות בתנ"ך) אני אומר: היום לא צריך לזכור כלום. צריך רק לדעת איך לחפש בגוגל או ב - A.I ואז אני מוסיף ומזהיר אותם: זה אמנם קצת מוגזם, אבל לפתרון תשחצים זה עוזר מאוד.....

עמוס אוזר

Well-known member
במילון אב"ש שבידי, תחת השורש שמם אחד המובנים הוא נדהם וזה די קרוב לתמה, או משתומם.
לגבי עשבים רעים, הנה מהרשת: משרד החקלאות ופיתוח הכפר פועל לניטור ומניעת עשבים רעים היכולים לפגוע בצמחיה הישראלית......

"צפויים לנו קיצוצים במרץ" , יצא לי ניעייף , האם זו טעות ואז מה המילה הנכונה, ואם זה נכון האם יש מילה כזאת בעברית ??

עמוס אוזר

Well-known member
אם בהגדרה: הורע, הופחת תכתבי: נתגרע, תקבלי בהגדרה על הקיצוצים הצפויים במרץ (וזה לא שם החודש....): נתעייף. מילה תקנית, לכל הדעות

זרבוב 2

New member
לגל לירי: ממילון אוקספורד:
מילון
ההגדרות מטעם Oxford Languages · מידע נוסף

נִתְגָּרֵעַ
[הִתְפַּעֵל]
  1. הוּרַע, הֻפְחַת.
    "וְנִתְגָּרְעָה בָּזֶה הֵימָנוּתְךָ"
עמוס היקר, איך מגיעים למילון הזה? הלינק שנתת לוקח אותי למשוב על המילון אבל לא למילון עצמו. גיגלתי אותו, אבל נכשלתי.

עמוס אוזר

Well-known member
אני פשוט כתבתי בתיבת החיפוש: נתגרע פירוש וקיבלתי את המסך שראית. (אני לא נתתי שום לינק. זה הופיע כך על המסך)
אני מניח שאם תכתוב מילון אוקספורד עברית תגיע למילון עצמו. יש לנו כאן אורחים ואין לי זמן, כרגע, לבדוק את העניין.

למעלה