תשושה

מיה אחת

New member
תשושה

בכל פעם שאני נכנסת לכאן אני רואה עוד ועוד רפש. אתמול באתי לפורום כדי למצור חיק קולקטיבי, להתנחם עם עוד אנשים כמוני ולהתחזק. אז ראיתי שמאלני אחד או שניים, מתאבלים על התרסקות השמאל. יותר מזה, הרבה יותר מזה, ראיתי שמחה לאיד, ראיתי השמצות, התנגחות, הודעות של: מרצ הפסידה, מתי תביטו למציאות בעיניים ותבינו שזו לא הדרך? אנשים, זאת הדרך שלי. התלבטתי והתייסרתי, וזו הדרך שאני מאמינה בה. תאמינו לי, הייתי רוצה להיות בצד השני, אבל אני לא יכולה. מצפוני אינו מתיר לי. אינני מבקרת אתכם על דעותיכם, אני בטוחה שאתם אכפתיים כמוני, ציוניים כמוני, ודואגים לא פחות ממני לארץ הזו. אבל דעתי היא אחרת, צר לי. לא תשנו את דעתי באמצעות השמצות והטחת רפש. אם אחרי כמעט שמונה שנים של שאלות, של התלבטויות, של דיונים ונימוקים מכל גווני הקשת הפוליטית אני עדיין שמאל, אינני רואה כיצד תצליחו להניע אותי מדעתי. אולי יבוא יום ואתפכח. אולי היום הזה לא יבוא. אולי יבוא יום ותתפכחו אתם. בינתיים, אנא מכם, עזבו אותי לנפשי. אנחנו עם אחד. לא אני, ולא אף אוהד מרצ, איננו אויב שלכם. אנחנו אוהבים את המדינה הזאת ואת העם הזה. באויבך אתה נלחם, לא באחיך. ואנחנו אחים. עם אחיך אתה מדבר, את אחיך אתה מנסה לשכנע, בנימוס ובהיגיון. אתה לא מכה את אחיך שוק על ירך כאשר הוא נופל. התנהגות כזו, היא ההתנהגות שמביאה לשפיכות דמים ומלחמות אזרחים. בבקשה, די להתנגחויות ודי להטחת הרפש. לא תשיגו בזה דבר, כי אם שנאת אחים.

sagitv2

New member
יהיו בחירות נוספות ואני מקווה

בפורום באופן טבעי מצויים תומכים וגם מתנגדים שמנהלים דיון עפ"י רוב ענייני אבל פעמים גם ממש לא. מדינת ישראל צריכה להיות מודאגת שלא מצויה אלטרנטיבה. השמאל והימין צריכים להיות שקולים בכוחם במידת מה על מנת להוות לעולם אלטרנטיבה לציבור הבוחרים. הפסדנו את הקרב אבל אין זה אומר שהפסדנו את המלחמה. יהיו בחירות נוספות ואני מקווה כי העם יתפכח ויראה את הדברים בצורה רציונאלית. אני לא מאבדת את האופטימיות.

gilyd

New member
מיה אחת..../images/Emo39.gif

הגדרת כ"כ יפה את התחושה שלי במשך כל יום אתמול. תשישות וחיפוש נחמה. טומי לפיד אמר אתמול , בזחיחותו השבעה, שאין הצדקה יותר לקיומה של מרצ. האמנם? צריך למצוא דרך לצאת מייאוש התהומי הזה ולהוכיח שיש מספיק אנשים בארץ רוצים את חברי הכנסת המשובחים של מרצ ממשיכים בעבודתם. בואו נחזיק אצבעות שקולות החיילים יחזירו את אילן גילאון למקומו הטבעי..

נחמה

הנחמה היא כי כעומק המכה ככה עומק השיקום. הפעילות רבת השנים של מרץ בתחום זכויות אזרח ובתחומים חברתיים אין לה תחליף בפוליטיקה הישראלית. העמידה האמיצה ופיקוח על השלטון הכרחית עוד יותר בזמן חירום כי אז לשלטון יש לגיטימציה גדולה יותר לפעולות לא דמוקרטיות ( מעצרים מינהליים כדוגמא ). בבחירות שהיו, טומי תפס את המקום של מרץ בכל מה שקשור ליחסי דת ומדינה וחייבים להכות על חטא ולהגיד שבצדק. אם הוא גם יביא השגים משמעותיים ויגשים את המצע של מרץ בעיניני דת ומדינה, ולא רק פירורים, צריך לפרגן לו כי המטרה חשובה ולא מי שמביא את זה. גם בזה אפשר לראות נחמה למרות שאני סקפטי בכל מיקרה שמשהו יזוז במדינה הזו. אפשר לסמוך על מנעמי השלטון שישחיתו כל אחד וכמו שמרץ איבדה אמינות כתוצאה מישיבה בממשלת ברק 99 כך מנעמי השלטון יעשו את אותה פעולה לכל מיפלגות השילטון כולל שינוי. אז חלאס היאוש וחלאס התשישות ויש בחירות באסל ויש בחירות אהסל. ומי יודע, אולי בחירות הבאות יהיו הרבה יותר מוקדם ממה שאנשים מצפים בכלל וצריך להכין כבר מהיום את מרץ מחדש.

metro1

New member
מאחר ובין שינוי למרצ יש תהומות../images/Emo42.gif

מאחר ובין שינוי למרצ יש תהומות של הבדל אין כל סיבה לדאגה. למרצ תמיד תהיה סיבה להתקיים בייחוד לנוכח הצרות שמביא עימו שלטון הימין. אני מוכנה להתחייב ששינוי שעלתה כמטאור תנחת לקרקע בבחירות הבאות.

אשרת

New member
ספק, כרגע המפלגה שנמצאת יותר

בבלאגן אחרי מפלגת העבודה - זה אתם ולא ישוני. את לא יכולה להתייחב לכלום כי הנבואה ניתנה לשוטים, ואני משערת שאינך כזאת. לכן מה שנשאר לעשות זה לראות מה יהיה ולקוות לטוב, כי עכשיו מעבר לזה , זה כבר לא בידים שלנו.

למעלה