תשוקות, רצון וסבל

Mist2

New member
תשוקות, רצון וסבל

אנו מלאים בתשוקות העולות ללא כל שליטה, ולאחר זמן מה מתחלפות בתשוקות אחרות.
אנו אוהבים לבלבל ולהחשיב תשוקות אלה כרצונות.
לאמתו של דבר, כדי לפתח את הרצון שלנו, עלינו להתנגד לכל מה שנחשב על ידינו כרצון.
כלומר להתנגד לתשוקות אלו.

דמיינו לכם, דבר מה הגורם לכם להשתוקק אליו, זה יכול להיות ברמה השכלית, רגשית, תנועתית או אינסטינקטיבית.
התגובה הראשונה תהיה תמיד הניסיון להשיג ולמלא את אותה תשוקה.
במקרה שאנו לא יכולים למלא את התשוקה, יווצר חיכוך: אני משתוקק, אבל לא יכול.
החיכוך שלא פוסק מיד, כיוון שאין בידינו כל דרך למלא את התשוקה, יוצר אנרגיה.
כעת אנו מלאים באותה אנרגיה הגורמת לסבל - חוסר מנוחה וחוסר נעימות שכלית או רגשית או תנועתית או אינסטינקטיבית… או משולבת.

כמה זמן יכול האדם לחיות עם אותה ״תחושה לא נעימה בתוכו? כמה זמן יכול הוא להכיל את הסבל?
מהר מאוד, ימצא האדם הסובל דרכים מקוריות במיוחד לבזבוז אותה אנרגיה הגורמת לו לסבל.
הדרך המקורית ביותר והיעילה ביותר היא ביטוי רגש שלילי.
כלומר, במקרה של סבל כזה או אחר, לא יאחרו להגיע גם רגשות שליליים, ואחריהן גם הביטוי: כעס, רחמים עצמיים ועוד…

ניתן לבדוק דברים אלה בצורה פשוטה מאוד, אפילו ברמה של לא לפתוח מזגן בחום הקיץ.

אז כיצד אנו יכולים להשתמש בכל זה לטובתנו?
נחזור רגע לתשוקה, ונניח שמתעוררת תשוקה שאין אנו יכולים למלא, והדבר יוצר חיכוך…
האם נוכל להתחיל לעשות משהו מהשלב הזה?
יש להניח שלרוב בשלב זה ההזדהות כבר תהיה כה עמוקה שאפילו לא נזכור שיש באפשרותנו לעשות משהו.

אבל הכל תלוי בגישה, אם נכין את עצמנו להתמודדות ונצטייד בגישה מתאימה, הדברים יכולים להשתנות לטובתנו.
הגישה הנכונה היא לנסות להתבונן בתשוקות ולהתנגד להן כבר מהשלב הראשוני.
ההתנגדות הזו מתחילה ליצור בתוכנו רצון קטן, אשר יכול להתפתח ולהתחזק בכל פעם שננסה להתנגד.

במצב זה, נוכל לראות כיצד נוצר החיכוך, וכיצד עולה הרגש השלילי במטרה לבזבז את האנרגיה.
אם נלמד לא לבטא את הרגש השלילי, יבצר מצב מעניין בו נוכל לראות את הסבל שלנו.
בדך כלל אנו לא מצליחים לראות את הסבל, כיוון שאנו עסוקים כל כך באותו רגש שלילי.
וזו בדיוק המטרה של הרגש השלילי, ״להעלים״ את הסבל, כך חושבת המכונה שהיא בורחת מהסבל…

במצב זה, אנו יכולים אף להפיק תועלת מהאנרגיה שגרמה לסבל, אנו יכולים להתמיר אותה.
הרי הצלחנו שלא לבזבז אותה, והאנרגיה עדיין קיימת, כעת אם נדע כיצד להתמיר אותה נוכל לתעל אותה למטרות כמו ערות.

ממש מעניין. וחידש לי המון

ני תמיד הגדרתי רגש שלילי כסבל אז מה זה סבל? ומושגי תשוקה רצון מתערבבים ביניהם תדיר אז אתה אומר שתשוקה זה לא רצון אמיתי בכלל

Mist2

New member
נתתי דוגמה

סבל יכול להיות כל דבר: חם בחדר ואין מזגן, כבר מהרמה הזו נוצר חיכוך בכמה רמות.
אפילו אם נתבונן על הרמה הפשוטה ביותר, הרמה האינסטינקטיבית: תחושת החום יכולה כבר לגרום לסבל.
הרגש השלילי מגיע מיד אחרי כן, מטרתו לשחרר את האנרגיה הנוצרת מהסבל כדי להיפטר מהסבל.
הרגש השלילי מלווה תמיד בסבל דמיוני ולא אמתי - כלומר כל הסיפורים שאנו מספרים לעצמנו על הסבל ועל כמה שאנו סובלים ועוד.

הדוגמה הפשוטה ביותר מבחינתי היא:
אם תצמידי את שתי כפות ידייך זו לזו, ותתחילי לשפשף אותן זו בזו בחוזקה.
השפשוף יגרום לחיכוך, החיכוך יוצר אנרגיה - החום שתחושי בין ידייך.
ומיד אחרי כן תחושי בכאב קל - זה הוא הסבל...

בקשר לרצון
הדבר הראשון, שהאדם חייב לדעת: שהוא איננו אחד; הוא רבים.
אין לו "אני" אחד קבוע שאיננו משתנה। ברגע אחד הוא איש אחד, ברגע שני הוא איש אחר, ברגע שלישי הוא איש שלישי, וכן הלאה, כמעט ללא קץ.
האשליה של היחידות או של האחדות נוצרת באדם על-ידי הגורמים האלה: ראשית, על-ידי התחושה של גוף פיסי אחד; שנית, על-ידי שמו, שבמקרים רגילים נשאר תמיד אותו השם, ושלישית, על-ידי מספר של הרגלים מכניים, אשר נשתלו באדם על-ידי החינוך או נרכשו על-ידי חיקוי.
הואיל ויש לו תמיד אותן התחושות הפיסיות, הואיל והוא שומע תמיד את אותו השם, הואיל והוא מוצא בתוך עצמו אותם הרגלים ואותן נטיות שהיו לו קודם-לכן, הריהו חושב, שהוא תמיד אותו האיש.
למעשה אין אחדות באדם ואין בו מרכז שולט, אין בו "אני" קבוע.

כל מחשבה, כל רגש, כל תחושה, כל משאלה, כל אהבה וכל שנאה היא "אני".
ה"אני"ים האלה אינם קשורים זה לזה ואינם מותאמים זה לזה. כל אחד מהם תלוי בשינוי הנסיבות החיצוניות, ובשינוי הרשמים.
אחדים מהם באים זה אחרי זה באופן מכני, ואחדים מופיעים תמיד כשהם מלווים על-ידי אחרים, אך אין בכך לא סדר ולא שיטה.
פ.ד. אוספנסקי

אם תצליחי לראות את זה בעצמך, תביני שלא יכול להיות לנו רצון.
איך יכול להיות רצון, אם בכל רגע אני אחר קופץ וחושק בדבר מה שונה מקודמו וכך גם עם האני הבא והבא.
רצון יכול להיווצר רק כאשר יהיה לנו אני אחד קבוע ולא משתנה.

Mist2

New member
תיקון קטן

מהשורה השניה לא ״תחושת החום״ אלא החום.

מצד אחד

מלחיץ שאנשים כל פעם מישהו אחר מצד שני לא הייתי רוצה להיות אותו אדם . ואותו אדם זה משעמם...
ואז באמת הדבר היחיד שמשאיר על הקרקע זה כוח ההרגל.
אבל אין ספק שהייתי רוצה רצון יותר יציב .

Mist2

New member
לא היית רוצה להיות אותו אדם?

מעניין מי אומר את זה?
כל עוד לא חווים את הדברים ולא רואים את המצב כפי שהו, אפשר לומר כל דבר.
אחרי שחווים ורואים, הדברים משתנים, לא ניתן להישאר אדישים...

הייתי רוצה לסגל לי הרגלים שיעזרו לי בחיים

ופה נכנס לתמונה עניין הרצון אבל מעבר לכך לא הייתי רוצה להיות אותו אדם לא.
הייתי משתעממת מעצמי

למעלה