תשוקה לחיים

fiore1

New member
תשוקה לחיים

מזה זמן מה מצבי הבריאותי אינו בטוב יש לי כאבים בכל הגוף ובעיקר בגפיים. בדיקות שעשיתי שהן חלקיות בינתיים מספרות שאני בסדר. אני חשה שהתהליך הפיזי שעובר עלי קשור באופן ישיר לתהליך הפנימי הרוחני שאני עוברת. הגוף עוצר אותי בגלל שתי סיבות אחת כי הוא אומר לי פסק זמן, תתבונני פנימה, והשנייה שהיא בדיוק הפוכה כי הוא לא רוצה לאפשר לי להדגיש דברים חשובים. כביכול בחיי המקצועיים אני כרגע עובדת במקום שאמור להיות לב החיים שלי, אמנם התפקיד הוא לא מה ששאפתי אליו אבל הרצון להיות חלק מהחזון של הארגון בו אני עובדת דחף אותי זמן רב. תמיד חשבתי שכשאני יהיה במקום הזה אני אהיה מאושרת. נדדתי רבות, מצד אחד אני מרגישה שיש לי יכולות רבותש רכשתי בשדות שונים במהלך נדודי, מצד שני אני חשה שלא הגעתי לפירות קונקרטים בחיי ברמה הכלכלית וברמת המימוש. כרגע במקום הזה אני מרגישה סימן שאלה גדול, איך זה יכול להיות שאני כאן, אבל התשוקה שלי לחיים איננה? איך לעשות היפוך לגרום לעצמי להתרכז בפנים, ליצור יש ולא אין? אני תמיד רוצה ללכת למקום אחר ולא לחוות את עצמי איפה שאני נמצאת. אני מרגישה שאני כותבת קצת מבולבל אבל אני מוצפת בהמון תחושות. אני מרגישה שהמשפט הכי חזק שחי בי מאז ששמעתי אותו מאמיר הוא לגבי הקושי לוותר על הפנטזיה של עבר טוב יותר. אני חיה הרבה דברים שרציתי פעם, מהו התיווך בין הצורך העז להיות ממומשת ובין הצורך להתפרנס? איך אני יוצרת תשוקה ויעילות בחיים שלי? תודה

חורף

פירות אמרת - תחושה שלא הגעת לאותם פירות שאת יודעת שנכון לך לבקש אותם. הרגשה כללית קשה - את מבינה שאת נדרשת לצלול אל תוך עצמך, להתמודד עם תכנים רגשיים שעד היום נדחקה ההתבוננות בהם. האם יתכן שאת כמו עץ בחורף שלא רק שאין הוא יכול לתת פירות, כדי להגן על עצמו מהקור הוא גם השיל עלים. והחורף שלך משמעו צלילה אל תוך הקושי הרגשי. לפעמים אין דרך אחרת אלא לפתוח, לראות ולזהות ברור את החוויה הרגשית. אני יכול לתת דוגמאות אבל איכשהו מרגיש שזה מיותר כרגע, שאת מבינה זאת בעצמך אבל רוצה לשמוע זאת מבחוץ. זאת ההתרכזות פנימה שאת מדברת עליה - איך ? תגידי את איך נכון לך. כל דרך שתבחרי ובלבד שתהיה כנה ותעשה בדרך אוטנטית תצליח. לפעמים נדרשת עזרה מקצועית ולפעמים אפשר לקבל אותה בבית, מחברה. כבר עצם הכתיבה כאן העלתה והציפה רגשות. כבר יש לך על מה להתבונן. ויתכן שיש לך שיחה בין החלק שלך שמזכיר לך כל הזמן מה "צריך" או מה "היה צריך" ועם החלק הזה יש לך שיחה. עזבי עכשיו שאלות גדולות, התלבטויות, משאלות - העבודה היא עם מה שהציף אותך. בהצלחה אמיר האם יתכן שעיבוד תפקידי עבר יכול להיות רלוונטי ? למאמר

לקשמי

New member
אין לי עצות אבל...

אני מגיבה כי רציתי רק לומר שההודעה שלך ממש נגעה לליבי, מזדהה מאוד. אני עוברת עכשיו דבר דומה. היד כואבת כבר הרבה מאוד זמן (חודשיים בערך). כבר כתבתי על זה כאן. הפיזיותרפיסט אומר שאחת הסיבות לזה היא העבודה שאני עובדת בה. אני עובדת ב"זיגזג", יום אחד באה לעבודה ושבוע אחר כך בחופשת מחלה. אני מאמינה שכל כאב גופני רוצה להגיד משהו. זה לא רק כאב פיזי. בהצלחה לשתינו.

momi121

New member
עצה קטנה

יש לי עצה קטנה בשבילך , דברייך נגעו לליבי וגם אני (ואני בטוחה שעוד עשרות אנשים ) הרגישו את מה שאת מרגישה. רציתי להגיד לך שהעבודה זה לא הכל בחיים . צריך "לחגוג" את החיים ולהנות מהרגעים הקטנים כמו ללכת לים, לעשות ספורט לבלות עם הילדים , הבעל לעשות יוגה , לעשות גינה , לנסוע לטיול קצר לחול- אלה הדברים החשובים בחיים . אני מאמינה שאם תחווי את החיים בצורה פשוטה ותלמדי להנות מהדברים הקטנים האלה תרגישי בהרבה יותר טוב ואולי המיוש בעבודה יבוא בהמשך. (נ.ב - שווה לך לקרוא את הראיון עם ג' יפית שהתפרסם השבוע ב- 7 ימים)

fiore1

New member
התניות במקום התבוננות ושינוי

תודה לכל מי שענה...רציתי לכתוב על שני דברים: שהרבה פעמים (וגם אני נופלת להתניה הזו לא פעם) יש לנו את הצורך להגדיר את הדברים למצוא הסבר שמנטרל את המצוקה שלנו...או קי. מחלת היאפים (ושמעתי כבר את ההצעה הזו וקיבלתי את ההגדר ההזו גם מרופאים) ואז הנטיה האישית שלנו היא להסתתר מאחורי ההתניה החדשה שנותנת הסבר להרגשה. או קי אז לזה יש שם...הכל בסדר, וזה תהליך שיכול להפוך להיות מרדים בקלות. ההזדמנות של הכאב כרגע עבורי (ולא שאני לא רוצה להרגיש טוב) אבל היא משהו חי ובועט ופועם שאומר לי יש לך הרבה מה לעשות. זה החורף שלי שמאפשר לי להעמיק כרגע בשאלת המימוש שלי. דווקא הדימוי של מדבר מתחבר לי יותר...מדבר הוא מן מקום כזה שבו אתה יכול לצעוק עד לב השמיים ואף אחד לא ישמע זה רק אתה מול עצמך והאלוהים שבך. הדבר השני שעולה בי זה הגבול הדק בין המדבר הזה שאפשר בקלות ללכת בו לאיבוד לבין נוה מדבר שהוא העשייה שלי בתוך מה שקורה. מה שאני מתכוונת לאמר הוא שאני לא רוצה להפוך את המצב למקום שבו אני מרחמת על עצמי, שוקעת יותר ויותר, אלא אני רוצה להפוך את המצב למנוע של עשייה מכיוון שכך, כן, להתבונן ולהעמיק אבל במקביל לעשות. שמתם לב איך לפעמים אתה נמצא באיזה שהוא רגע שאין בו פתרון אתה יושב כולך בתנוחת גוף מקופלת, ואז בפשטות לקחת נשימה ולפתוח את החזה, או לצאת לסיבוב בחוץ, או לגמור את יום העבודה בלי לוותר לעצמך משנה את כל הכימיה של האין מוצא? בין להגיד ולעשות יש את הים לחצות.

momi121

New member
שמעת על יוגה

לדעתי את צריכה ללכת לעשות קצת יוגה, להכניס לחייך קצת אלמנט של רוחניות .

שלום

שלום, אני מאמין ביוגה. יוגה למדה אותי המון, בעיקר על הדרגתיות בתהליך, הדרגתיות שנובעת מתוך הקשבה לגבול, למאמץ. ההקשבה הזאת של כמה אני יכול להתאמץ עכשיו למתוח עוד טיפה או לעצור היא הקשבה מקבלת. יש מורים שילמדו אותך תנוחה מושלמת ויש מורים שילמדו אותך למצוא את קצה גבול המאמץ, המקום בו מתחיל הכאב. אני בוחר במורה שעוזר לי להקשיב לעצמי. וכך אני מקווה גם כאן, פחות עצות. רק לעזור לשני להקשיב לעצמו ע"י זה שאת אומרת מה את שומעת, או מה זה עושה לך. קבלה מחוללת את הריפוי והצמיחה. תודה. שבת שלום, אמיר דרור

fiore1

New member
תשובה ל momi

לדעתי אתה צריך לקרוא קצת יותר לעומק את מה שכתבתי כדי להבין כמה רוח יש לי בחיים.

למעלה