תשומת לב

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
הי פלאק

כרגע לא אכנס לדוגמה שנתת, אלה לכך שההסבר לא עוזר לך ורק מפריע.
אין לי בעיה עם זה, לא אמרתי שהסבר יעיל לכל אחד.
מה שכן, רציתי לתת דוגמא לכך שניתן להסביר בצורה שכלית.
זה לא אומר שכל מי שיקרא הסבר זה יבין אותו, אני הכרתי אנשים שהבינו מכך דברים שונים ומשונים, או ניתן לאמר שלא הבינו אותו כלל.
אבל ישנם מספיק אנשים שהסבר זה הועיל להם מאוד.

כל מה שביקשתי ממך בשירשור האחר, שתיתן לי הסבר כזה, האם ההסבר היה מועיל לי או לא, אנו לא יודעים...

אתה לדוגמא, במקום לנסות את ההסבר שלי בעצמך, מייד השוואת אותו עם תרגול אחר שאתה מכיר, שנראה לך זהה או דומה.
אם היית מנסה את ההסבר שלי, יש מצב שהיית מבין שמדובר במשהו שונה. (זה בתנאי שאתה מנוסה בצורה נכונה בתרגול השני גם).

lightflake

New member
הטבע שלי הוא לפשט את כל הסיפור

אם אנחנו מנסים למצוא בסך הכל את טבענו
כמו שהמים רטובים כי זה טבעם ואין בכך שום מאמץ מצד אף אחד
אותו דבר "הארה" עבור האדם
כל הסיבוך וכל הבלאגן זה רק כי נתקענו בסבך המיינד ואנחנו מאמינים שאנחנו מחשבות,
כל זה אני כותב רק כדי להסביר מדוע כל העניין יכול להיות הכי פשוט מבחינת ההסברים למיינד כי זה פשוט לא קשור למיינד בכלל, כל ההסברים טובים רק כדי לתת למיינד מנוחה שיוכל לשכוח כבר מהאובססייה החולנית לנסות להבין כל דבר שזז. בשביל זה טוב הסברים.
מעבר לזה, אם מישהו יכול "רק לשבת על התחת" הוא יבין את המקור לכל התורות ולכל הדרכים הרוחניות.

למה אני כותב את כל זה? כי לא משנה מה ההסברים השונים (ויש המון!) מה שמשנה זה לעשות את התרגיל.
אם אתה חושב שמטרת התרגול הוא להבין איך משהו פועל בגוף או במכונה או בתפקודים של המיינד או כל רעיון אחר נחמד שלא יהיה, אתה פשוט מפספס את כל הנקודה, כי אין כלום באמת, אז אם הבנת משהו זה אומר שתפסת כלום ביד ואתה מנסה להתפאר בו בכמה דקות שאיזה אימג' נחמד ישאר לך במוח ואז זה יחלוף כמו כל תופעה אחרת

הנקודה היא לא להבין משהו מתוחכם
הנקודה היא להיות משהו פשוט

lightflake

New member
בסוף את הנקודה לכל מה שכתבתי לא כתבתי

מרוב נקודות..

בקיצור, מה שאני מנסה לומר הוא שאין קשר להסברים השונים, התרגיל הוא אותו תרגיל בלי קשר לאיזו דרך או תרבות או סופר כתב או הסביר על התרגיל.

התרגיל גורם לך לשים לב להתבוננות רחבה יותר שיש בך,
"התבוננות רחבה יותר" זו רק עוד הפלצה של הרגע
אין שום הבדל בין זה לבין אותו "אני" של ניסרגדתה
התודעה שמתגלה בתרגיל (זו שמודעת גם לאובייקט וגם לדמות שחושבת שהיא המביטה על האובייקט) זה האני המקורי אם כי הוא עדיין עם הזדהויות והעבודה כאן היא ל"טהר" אותו מהזדהויות וזה לא כזה פשוט, זה בהחלט מצריך בגרות נפשית.

אין מיליון סוגי תרגילים שונים לחלוטין במהותם
למעשה, כל התרגילים הטובים מטרתם היא כנ"ל
לעורר את המודעות לאותה תודעה טהורה ראשונית ("אני מקורי" או "הוויה")
ובהמשך שתתעורר המודעות אפילו לאותה תודעה ראשונית, זה כבר הרמה הגבוהה ביותר שמדברים עליה מורים הערים (בורא, מוחלט, פרהברהמן, אנאטמן, סבא ג'פטו), אז אין צורך לסבך את העניינים סתם.

רק אתה יכול לדעת מה נכון לך.
אי אפשר להתכחש לאמת הבסיסית הזאת.
כל המורים חסרי תועלת בלעדיך.

טוב מאד שאינך נענה למה שאינך מבין.

Mist2

New member
טוב, איאפשר לומר הפעם שלא ניסיתי

בשלב זה בדיון אני דופק פעמיים על השולחן :)...

ינוקא1

New member
יש הסבר מאיר עיניים

על כל הנושא הזה בספר "התקדשות".

בגדול יש שלושה שלבים לתשומת הלב :

בשלב הראשון , תשומת הלב היא שכלית - אני מנסה להגדיר לעצמי במה להתרכז.

בשלב השני תשומת הלב היא רגשית - אני מרגיש את הדבר בו אני מתרכז.

בשלב השלישי - אני הופך להיות הדבר עצמו. אני מגלה שתמיד הייתי הוא ושמעולם לא נפרדנו.

כדאי לקרוא שם את כל הפרק העוסק בתרגילי ריכוז. פרק חשוב ומאיר עיניים.
(ובכלל לקרוא את כל הספר - לפחות 5 או 6 פעמים
)

למעלה