תשומת לב של אב...

omk62

New member
תשומת לב של אב...

לאחר הפרידה, בבקור השבועי, תשומת הלב של "פרודי" היתה כולה לילדים. הוא לקח אותם אליו, נסע איתם לטייל, לסרטים, למסעדות,- בקיצור, הילדים הרגישו במעין קיטנה... שמחו וחיכו לימים עם האבא. לא עבר זמן רב, וכבר הוא ערב את חברתו בחייהם, וכך תשומת הלב שהיתה שלהם כמעט כחודש... עברה לחברתו. כל פעילות לוותה בנוכחותה,- וכבר לא יכלו לנהל איתו שיחות של ילדים - אבא, ולהנות מאהבתו אליהם. ולאחר הגרושין, המשיך ב"נורמה" הזאת. אחר כך נפרדו,- גרושי וחברתו, והוא התחיל בקשרים אחרים, פחות קבועים. הפעם נזהר שלא לצרף את בנות זוגו לתא המשפחתי שלו ושל הילדים ביום השבועי שלהם יחד. עכשיו, צמוד לטלפון בשיחות אינסופיות (כך מספרים הילדים). הבקורים אצלו מסתיימים בחזרתם הביתה כשהם עצבניים (אמא, הייתי עם אבא רק 10 דקות אתמול. כשהגענו אליו הוא היה צריך להגיע דחוף לאיזה מקום, ואחר כך, כשהוא חזר, הוא היה כל הזמן בטלפון). הבן הגדול העיר לו כמה פעמים, אבל קבל רק תגובות של כעס. אני הצעתי לו שינהל שיחה עם האב, שיסביר לו מה הוא מרגיש ביחס לבקורים האלה ולשיחות הטלפון,- אבל הבן שלי פוחד שעוד תגוהות של כעס. אני די מבולבלת. האם עלי להתערב? הלא אני כבר "מחוץ לתמונה"! אבל, לראות את הילד בכאבו,- זה די קשה.

אקדמאית

New member
התערבות

הכל תלוי מה מערכת היחסים שלך עם האקס. האם אתם מסוגלים לנהל שיחה על הילדים? אני למשל הייתי מתערבת וחזרתי על דעתי זו כבר בעבר. אם משהו פוגע בילדים שלי, בין אם זה אבא שלהם ובין אם זה שכן או כל אדם אחר, זכותי המלאה, ולדעתי אף חובתי, להעיר ולאמר את דעתי. בענין זה את בהחלט לא מחוץ לתמונה. והכי חשוב - איך אומרים את זה. לא בהתקפה כי מיד תקבלי התקפת נגד כמגננה. צריך לנסח זאת בעדינות ולהציג את זה כבעיה שהילד העלה ושאת רוצה לשתף אותו בזה ולהסב את תשומת ליבו לענין. לפחות אח"כ תרגישי שניסית לעזור לילדך ועשית את המקסימום.

amigor

New member
אל: חברי../images/Emo82.gifכלום לא למדנו?

מכל הפרקים הקודמים, נו באמת! דשנו בנושא בבגרות הראויה אני קורא וקורא, חברים השכלנו כבר, המיינד שלכם אדיר! ניצת
את צודקת בהתלבטויות ובניסיון ההובלה. החדשים יוכלו וראויים להשכיל בתשובותיכם ובניסיונכם, ללמוד לשרוד בדרכם לפרק שני לאושר וחדוות החיים, היו פתוחים לפרגון, אנו חייבים להפיק וללמוד את הלקח האחת מהשני, סובלנות נכון שאושרך עלול להיות טרגדיה לצער בגלל הצד השני/ה בתהליך הגירושין, על פניו, הסיפור של כל אחד, חשוב לחברים אחרים ותורם למציאת אושרם, גם אם לא יודו בכך וזה משפיע במודע או שלא במודע. ודוגמא שלי, פתוח
וליברל לקבל את הפרק השני באושר ואהבה, לפרגן, ללמוד, לא להתאמלל על אהבה שמתה באיחולים לאושר, ולהפיק סינטזה פואטית

amigor

New member
אק´ נשמה! התיחסתי לעיל ולר"מ

השתדלתי להתייחס לכלל הנאמר בשרשורים לצערי לא הכל מקבל התיחסות כפי שניצת ציינה בשרשורים הר"מ וכאדם עובד מגיע בערב וקורא, כך גם אם אתיחס בשרשורים בר"מ לא תראי התיחסותי בקיצור מה נשמע אצלך היום? והתיחסי לנכתב קבלי

הצעה

אולי כדאי להציע לילד להוציא הכל על הכתב. פשוט לרשום לאבא מכתב המפרט את רגשותיו ואת רצונותיו ולבסוף להציע פתרונות שהוא חושב המתאימים למצב. אני מאמינה שזה יצליח להזיז משהו. בהצלחה, כי הילדים הכי חשובים. שוקולד.

לא נעים

אבל , את לא יכולה לקחת אחריות על התנהגות של אדם בוגר אחר , גם אם הוא אבא של הילדים שלך. אז את צודקת , בבלבול שלך , מצד אחד חשובה לך ההרגשה הטובה של הילדים (להקשיב) מצד שני את לא צד משפיע בהחלטותיו (לדבר). מצד "הלהקשיב" - כמה שזה קשה , אבל כדי לתת צ´אנס שאולי פעם , פעם , הוא כן יתפכח והילדים יהיו מוכנים אז , להיות בחברתו , אני חושבת שאת רק צריכה להקשיב להם , לעודד , אבל לא להביע דעה כנגד האב. אולי לתת להם קצת עצות "מעשיות" ממה שנראה לך נכון להם לעשות , בהיותם בחברתו , אבל לת להם את זכות הבחירה בין האפשרויות.לשבת לשיחה נטו ולאמר דברים כמו ולמשל : ילדים שלי , יש כל מני אנשים בעולם , סדרי העדיפויות של כל אחד ואחד מהם משתנה לפרקים , היום יכול להיות שהוא עדיין נלהב מה"חופש" הזה שקיבל לא מזמן (או לא? ) ומחר תעלה בו מחדש ההכרה שילדים זה הדבר החשוב ביותר ועליכם לגלות את הסבלנות והסובלנות , אני בטוחה שאהבתו אליכם לא פחתה , אולי רק הסממנים החיצוניים שלה ולא לחרוץ דינו לכאן או לשם. אם אתם חושבים שמגיעה לכם ולו תקופת "רגיעה" , לתת לו למצות , את מה שהוא חושב שהוא מפסיד בזמן שהוא איתכם , אז בואו ונעשה את זה. או שאתם יכולים להמשיך ולהיפגש איתו רק על מנת שלא לוותר על רציפות הקשר ולהעביר את הזמן "על אש נמוכה" , בלי לםתח בינתיים ציפיות לעודף יחס חם. פשוט לקבל אותו כמו שהוא. גם אם אתם מרגישים פגועים כרגע. וכך הלאה, להראות להם את כל האפשרויות הקיימות מבחינתכם . מצד " הלדבר" - לנסות בכל זאת אולי לפנות אליו כדי להבין , אם הוא בכלל מודע להשפעה שיש להתנהגותו על הילדים? או יותר נכון , להבדלים בין מה שהיה מקודם לבין מה שעכשיו. אולי הוא חשב בזמנו שבגלל הגירושין היה צריך לתת עודף יחס מעל מה שהיה מורגל אליו קודם . לפעמים הורים שאינם משמורנים , חושבים שבגלל המצב הם צריכים להרעיף עודף יחס ואז משעובר זמן , הם באופן טבעי חוזרים להתנהגות "נורמלית" כמו בכל בית , שבו לא תמיד הילדים מקבלים מההורים יחס שוטף כל הזמן שהם בחברתם ומתפנים גם לעיסוקים פרטיים שלהם , אבל הילדים יודעים שתמיד הם בשבילם ותמיד אוהבים אותם. (גם אם מדובר ב"הקצבת שעות".) וההתפתחות הזו ביחד עם השילוב של רצון אולי להספיק יותר כשהוא "חופשי" מהקשר הזוגי , גורמים ביחד ל-אי יחס , בדיוק הפוך ממה שהיה בתחילת הפרידה. לכן , שיחה רגועה וענינית ביניכם , במקום נייטרלי , שאין בינה ולא כלום עם הקשר הזוגי שהיה ביניכם , אלא קשורה לעובדה שאתם שני אנשים שחולקים אוצר משותף שחשוב לשניכם , תוכל להועיל כנראה.

ספרי לי על זה../images/Emo8.gif

מכירה את הענין מקרוב לפי דעתי תשובתך בשאלתך את יודעת את הסוף שהוא: אין אם מי לדבר הבן שלי אמר לי בדומה לקח לפניי כחודש (וזאת הפעם לפניי אחרונה שנסע כי הם נוסעים 1 לשבועיים) אמא אני לא אוהב ללכת לבית של.... כי היא מחליטה עליו היא אומרת לו להעניש אותנו וכל הזמן הוא מחבק ומנשק אותה במקום לנשק אותנו ומתיחס לבת שלה כאילו היא הבת שלו... כל זאת אמר לי הבן שלי בן ה-7 מבלי ששאלתי שאלות מנחות, אז מה אמרתי? אמרתי לו שידבר איתו ויסביר לו את הענין ושיותר נוח לו שהם נוסעים איתו לסבתא ולא לבית של... כי שם לפחות הסבתא עוזרת בלחבק ועוד.. וכשחזר חזר מאושר ואמר לי ככה: אמא את יודעת תפסתי את אבא לשיחה והסברתי לו את מה שאמרתי לך ואבא ענה לי בקצרה שבסדר , ואז שאלתי אותו ואיך דיברתה איתו לידה? ומה ענה לי החכמולוג שלי? לא היא נרדמה בדרך ואז לחשתי לו את מה שרציתי לאמר לו. אז מה נעשה? גם בפעם האחרונה הם היו איתו (ואיתה כמובן) אצל הסבתא וחזרו מאושרים אבל בפעם הבאה זה יכול לחזור שוב ומה אעשה בדיוק? אריב עם חולה נפש? הריי הוא אדם מגעיל שאי אפשר לנהל איתו שיחה יותר משניה, חבל לי על הבריאות שלי תאמיני לי נהרסה מספיק בגללו, הילדים? מה אומר להם ומה אומר לך בנושא? זה אבא שלהם הם מתגעגעים הם מקבלי אותו כי אין להם ברירה כרגע כילדים.. והיא ? אמר לי בנושא הזה בני: כן אני מדבר אליה יפה כי אין לי ברירה אני רוצה שהיא תעזוב אותי בשקט, ומה זה אומר? שילד הזה יש יותר שכל מהאבא. והילד הזה לא שכח ולא ישכח הרבה דברים, ומי שיסבול זו בטח לא אני. ואין מה לעשות ואין מה לשנות (אם יכולנו אולי לא היינו גרושים) צריך לקבל את מה שיש ולהמשיך הלאה, אם המון סבלנות וסובלנות ולקוות שיגדלו ויחכימו מעט ויבינו את הטעות שלהם לפניי שיהיה להם מאוחר מידי.

ariegur

New member
היי זהירה -

ילדי נהגו (ואולי גם נוהגים) להתלונן עלי אצל אימם, אך בה בעת גם מתלוננים לי עליה תלונות קשות במיוחד. יש גם איזו נטייה (אימהית בעיקר) לנסות "לשנות" את האבא. לדעתי האישית, במקום "לקבל" את תלונות הילדים ובכך להיות גורם מסכסך בינם לבין האבא, עלייך להסביר להם שיתכן שהוא עובר עכשיו תקופה קשה, ועליהם להיות סבלניים מעט. אריה

גם זה נכון

הרבה פעמים זו מיניפולציה מצד הילדים להשגת יתר "זכויות" מתוך לבנו שנכמר עליהם.

*יערית

New member
מממממממ..מוכר מאיפה שהוא....../images/Emo13.gif

האקס שלי כמעט נהג בצורה זאת עד שצילצלתי בפעמוני חרום
בזמן שהיתה לו חברה כ-8 חודשים לערך ילדיי היו חוגגים בכל מיני מקומות בילוי שהוא מעולם לא נהג לקחתם, סועדים במסעדות ועושים באמת קייטנה גדולה(שלי לפעמים עיקצץ על כך בלב)אך תמיד שאלתי אותו האם הוא עושה זאת עבורה בכדי להרשים או עבורם? וכמובן שהוא ענה עבורם...אך מסתבר שברגע שהם נפרדו לצערי כי היא היתה ממש נחמדה חסל סדר קייטנה,פשוט הילד אמר לי שמשעמם עם אבא ולא נוסעים לשום מקום,ואפילו שאל איפה החברה כי ידע שאיתה הם עשו חיים משוגעים
ומיכוון שצפיתי את העתיד
דיברתי איתו על כך ושזה לא פייר עבור הילדים להרעיף עליהם כ"כ וביום אחד בהיר להשבית אותם מכיופים! "אל תתערבי לי....אני לא צריך ללכת על פי בקשתם בכל פעם" בכל פעם.....? פעם בשבוע? ואחת לשתי שבתות??????? מסתבר ככל פעם...... התייעצתי בעיניין עם העובדת סוציאלית שאמרה לי שמיכיווני לא ייצא דבר בעיניין ואין הוא מוכן לשמוע למילה אחת שנשמעת כביקורת על התנהגותו כאב לכן יזמתי פגישה מרובעת עם כל הנוגעים בדבר הילדים גנים וצהרוניות ופסיכולוגית וגננת וביקשתי את עזרתם להאיר את עיניו להתנהגותו של הבן שהפכה כעסנית מאוד ומרדנית מאז שאביו נפרד מחברתו. השיחה היתה רק לטובה ומאז אני לא שואלת אותו לאן הוא לוקח אותם לא מבקרת , והילד חזר לסורו...מאושר מתמיד..אביו התחיל להעניק תשומת לב גם מבלי לקחת אותו למקומות כיופים,וכן הערתי לו שאני לא התערב לו יותר "באייך להיות אבא". רצוי להתייעץ ואולי לארגן שיחה שכזו כי ממך הוא לא ישמע דברים כמו מכיוון אחר, למרות שאני והאקס שלי כן מיודדים אך עדיין דברים ממני קשה לו לקבל בהבנה. צודק אריה שאמר...נשים נוטות לנסות "לחנך" את האב.

ariegur

New member
יערית, אני לא חושב שיש לך או לכל

גרושה אחרת זכות להתערב בחייו של ה"X". אני מזהה מוטיבים חזקים מאוד של סכסכנות בגישה הזו. כשהילדים אצל האב, זכותו לעשות איתם מה שהוא מוצא לנכון, עידוד הילדים לגישה שבאמת לא טוב אצל האב היא התערבות ותו לא. אני לא יודע מה אתן יודעות, אבל אני כבר שמעתי תלונות מילדי שהיה בהם בסיס לפנייה לעובדת סוציאלית (על פי תפיסת הילד). חיו את חייכן ותנו לחיות. אחרת, בשביל מה התגרשתן. ובבקשה, אל תספרו לי על טובת הילדים, זה לא מושג ששמור לנשים בלבד. אריה

omk62

New member
אז, כדבריכם עשיתי....

החלטתי לשוחח איתו, "בעדינות" בלי לפגוע, ובלי להיכנס לדוגמאות מסוימות. הסברתי לו שהילדים חוזרים קצת עצובים הביתה, וחבל לי על שינוי הקשר היפה שהיה ביניהם. והוא הסביר שהיו דברים דחופים לעשות, דווקא ביום שלהם... עכשיו נחכה לראות איך יתפתחו הדברים.

למעלה