תשומות בנייה

תשומות בנייה

שלום רב,
ב20/4 חתמתי חוזה לקניית ביית, העברתי להם חלק מהכסף
לאחר שבועיים ב6/5 העברתי לקבלן את כל התשלום עבור הדירה על ידי המשכנתא.
לפני שבועיים קיבלתי מהם מכתב שעליי להוסיף עוד 1100 שקל בגלל תשומות הבנייה...
ואני תוהה
המדד של תשומות הבנייה לא השתנה ממרץ 2015 (עומד על 106), אז למה עליי לשלם?
בשיחת בירור מולם הם אמרו לי להיכנס למחשבון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ולהקליד את נתנוי חתימת החוזה ואת יום התשלום האחרון... ואכן גם לי זה הסכום שיוצא במחשבון...

האם ככה מחשבים מדד? מחשבון באינטרנט למרות שהמדד ממש לא הבתנה בחודשים האחרונים?
האם יש דרך כלשהי לא לשלם את הסכום? הרי העברתי את הכסף תוך שבועיים? אין איזה סעיף באיזה חוק שמגן עליי (בחוזה לא רשום כלום עכשיו אני יודעת שלהבא ארשום דבר כזה)

אמיריצה

New member
דרכים שונות לחישובי הפרשי מדד במחירי חוזים של נדלן

לפני הכל - החוזה המסוים אמור להגדיר - במפורש, איזה מדד יחושב, ואיך בדיוק מחשבים את ההצמדה.
נדיר ביותר חוזה - צמוד מדד - שאינו מתאר בבהירות מלאה את הנ"ל.
ובמציאות:
1. יש שיטת חישוב של "מדד ידוע" - שזאת אומרת - מדד הבסיס הוא המדד הידוע ביום חתימת החוזה,
20.4.15 זאת אומרת מדד מרץ 2015 שפורסם בתאריך 15.4.15. וכל עוד תשלומים נעשו עד 14.5.15,
אז אין הפרשי מדד. כי טרם פורסם מדד חדש.
זו שיטת החישוב הנפוצה בדירות יד 2 שאני מכיר. כאשר ההסכם צמוד מדד (והסכם נומניאלי לא מענין).
הערה - כבר ראיתי חוזה דירה שבו נקבע שמדד הבסיס הוא מוקדם בחודש אחד, במקרה שלך פברואר
2015, ואז אפילו ישולם כל הכסף מזומן ומיד - יווצרו הפרשי מדד. ובאמת שראיתי דברים כאלו בעיניים.
2. יש שיטת חישוב של "מדד בגין" הכוונה בגין החודש המסוים. וכל חודש קלנדרי שחולף, נוצר, כביכול,
מדד חדש. לא משנה באיזה יום מימי החודש נעשה התשלום. ולמרות, שהמדד יתפרסם רק בחלוף זמן.
זו שיטת חישוב שאינה מאפשרת לסיים חשבון במקום, ובודאות, כי, צריכים לחכות לפרסום מדד שיבוא.
ואז מגיע חשבון הפרשים לאחר גמר החשבון השקלי. ראיתי שיטה כזו בחוזה של קבלן על דירה חדשה.
סיכום: מציע לבדוק ביסודיות את נוסח ההסכם - וכל נספחיו - בעזרת עו"ד ו/או מומחה אמיתי - ואם אכן
אין בסיס לדרישת ההפרשים אז זכותך - וחובתך - להשתדל לא לשלם אותם. ועד כאן דעתי. בהצלחה !

בחוזה שלי

רשום שהמדד מתייחס למרץ 2015.
ואז אם מכניסים את הנתונים למחשבון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, יוצא הסכם שהם מבקשים...
אבל...
אני פשוט לא מבינה... חודש מרץ+אפריל+מאי... המדד לא השתנה... אז איך יכול להיות שבכל זאת אני אמורה לשלם על המדד של השתנה?

דולבין

New member
הקבלן טועה פעמיים

1. אם חתמת ב 20/04 זה מדד 03.2015 = 106.6
שילמת ב 06/05 זה אותו מדד 03.2015 = 106.6
2. גם אם שילמת ב 06.06 - שזה מדד 04.2015 , המדד לא השתנה 106.6
גם אם תשלם ב 06.07 - שזה מדד 05.2015 , המדד לא השתנה 106.6
3. בדקתי גם במחשבון של הלשכה - אין שינוי.
&nbsp
תבדוק שזה מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים !
איזה מדד בחרת במחשבון ?
&nbsp

d70

Well-known member
האם חתמת על מסמך כלשהוא מול הקבלן לפני חתימת החוזה?
יש קבלנים שמחתימים על זכרון דברים,או מסמך רצינות ואח"כ מתחילים להחליף טיוטות חוזה, ובסוף החוזה נחתם.
במקרים רבים מועד חישוב ההצמדה מתחיל מועד החתימה על זיכרון הדברים.
תעבור על החוזה ובדוק עם עו"ד שלך.

למעלה