תשובותת

תשובותת

יש לי שאלה אם אני לא רוצה להיות במכונות תעופה ואני שולח ערעור ולא מקבלים אותו אחרי שחתמתי חוזה אנני יכולל לעזוב והאם כדאי להיות במכללה?? מתי מקבלים את החוגר??

murzik3591

New member
כל עוד לא סיימת את התיכון

אתה יכול לעזוב מתי שאתה רוצה והחוזה יבוטל, השאלה השניה אינה רלוונטית. תלוי בשלוחה, לפעמים מקבלים ביום הראשון ללימודים ולפעמים לפני.

תודהה../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif

תודה על התשובה המהירה אני חושב שאני יודע בערך הכולל אני מודה לכם שעניתם תודה ושבת שלום

Beigelman

New member
די לזלזל במכונות תעופה

למרות שזה נשמע כמו מכונאי מטומטם, אתה לא הולך להיות ערבי שעובד במוסך. הנדסת מכונות זה מקצוע שתמיד היה ותמיד יהיה מאוד מכובד. זה בנמשך החיים, שלא ניכנס למה שקורה בזמן הלימודים. תלמד, תהנה ותחכים אחי.. חבל לפספס כזו הזדמנות. אחלה מגמה.

big2small

New member
זה פשוט

שטיפת מוח שעשו לילדים ואמרו להם שמכונות זה רק למטומטמים זה כמו שיגידו לך בכיתה א' ש 1+1 זה 3 ויגידו לך ככה במשך שנה בסוף כשיגידו לך ש 1+1 זה 2 אתה פשוט לא תהיה מוכן לקבל את זה ככה זה עם מכונות אמרו לכולם שזה מגמה לדפוקים וכולם מאמינים לזה

murzik3591

New member
לקחתם את זה בצורה אישית מדיי

אני לא חושב שהבחור זילזל, לפעמים יש לך תחושה פנימית שאתה לא מתאים. אני לדוגמא למדתי אלקטרוניקה ולפעמים אני חושב שבמגמת מכונות הייתי מצליח יותר כי פשוט כל נושא שנגע קצת במגמע עניין אותי יותר, כל אחד ומה שהוא מרגיש שמתאים לו.

מה לא ברור?????????

אם אתה לא יודע הוא לא הבנתה בצבא אתה תדפוק תיידים שלך עם גריז מה לא ברור?? ואם אני טועה אז תקן אותייי

Beigelman

New member
murzik3591

ברור שהוא זלזל.. אני כבר מכיר את כל האנשים שמזלזלים וההודעה האחרונה שלו הוכיחה את זה. בוא אני אסביר לך אחי. טכנאי מכונות (מכונאי) נגיד ממלא את הידיים בגריז. אבל גם חטכנאי חשמל (חשמלאי) אין חיים הרבה יותר טובים לעבוד באתר בנייה או לקרוע את התחת ולמשל להעביר חוטי חשמל בעמודים כמו חמור.. כנ"ל אלקטרוניקה. עד עכשיו למדנו שאף אחד לא רוצה להיות טכנאי, אלא מהנדס. ושום מהנדס לא מלכלך ידיים או עובד בצורה פיסית קשה. ז"א שהכול תלוי ברמת ההכשרה שלך. ולהיות מהנדס מכונות, זה מקצוע מכובד מאוד... מכובד מאוד.. מה גם שבגלל שכולם בתקופה האחרונה כבר הולכים לחשמל ובעיקר אלקטרוניקה, לפי דעתי יש יותר ביקוש במכונות... לא משנה.. קשה לי להעביר את הכול דרך המחשב. רק תקשיב לי ילד, הגישה שלך מפגרת ואתה תהיה מפגר אם תוותר. המשך יום נעים :)

לא מזלזל

זה לא שהגישה שלי מפגרת ,פשוט תחשוב על העתיד מה אתה מעדיף לשבת בחדר ממוזג רגל על רגל או לקרווע תתחת??. ואולי אתה צודק כי כל אחד מה שהוא אוהב, שלחתי ערור אם לא יקבלו תערור אני יבוא למכונות. תלמידה אחת מיא' לא צריך שמות כרגע אמרה לי שאתם פשוט לומדים שטויות ובעתיד זה ידפוק לה ושאלתי אותה תגידי אז למה את שם אתה יודע מה התשובה שהיא ענתה לי אני כבר נפלתי לבור ואני לא רוצה שאתה תיפול וגם החברים שלך יפלו............. חיל האויר לא ישקיע סתם בבתי ספר ובתלמידים הוא צריך אתתכם כדי שטתפלו במטוסים אני יודע מה תעשו שםםם........

...............

ואם פגעתי בך אז סליחה אחי כל מגמה מכבדת את בעליההה סתם אחי מצטערר.... ואם אני לא צודק אז תן לי דוגמא למה שאתם לומדים?? מאור בקרוב------>חיל האויר

Beigelman

New member
ברור שהגישה שלך מפגרת

אני לא מאמין איך דחפו לך שטויות לראש בצורה כ"כ אינטנסיבית אז תקשיב לי ילד קטן ואני אנסה להסביר בצורה שאתה תבין. יש משהו אחד שאתה כבר יודע, מכונאי קורע את התחת... אבל למה נראה לך שחשמלאי יושב במשרד? איך הוא יכול לעשות את העבודה שלו מהמשרד?? אתה באמת חושב שזה הגיוני? לא נראה לך שדחפו לך שטויות לשכל?? בוא אני אספר לך מי יושב במשרד.. מי שיושב במשרד אלה מהנדסים עם תואר שני. גם חשמל, וגם מכונות (וגם אלקטרוניקה), רק שהיום, המשכורת הממוצעתשל מהנדס מכונות יותר גבוה מהמשכורות של מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה. אז מה למדנו היום? 1) כל מה שתעשה בעתיד, וכמה כסף תקבל תלוי ביחס הפוך לכמה שנים בילית באוניברסיטה (קצת שנים-הרבה עבודה.. הרבה עבודה-קצת שנים...) 2) לא להקשיב לבנות שאני לא יודע מאיפה הבאת, אבל ברור שהן לא מבינות כלום מהחיים שלהן... 3) פשוט תלמד טוב ותפסיק לרוץ אחרי המגמה... מקצוע כבר תשיג בהמשך, עכשיו תתרכז במתמטיקה ולשון. מצטער אם אני קצת בוטה לפעמים, זה הכרחי על מנת להעביר את המסר בצורה יעילה. המשך יום נעים :) אלכס.

big2small

New member
הכל נכון אבל !

מהנדס חשמל ואלקטרוניקה מקבל ב 3-4 אלף יותר ממהנדס מכונות ! עכשיו, כל המגמות בבתי הספר של ח"א הן קריעת תחת (חוץ מאלקטרוניקה) במכונות אתה עובד רק עם הידיים עבודה פיזית בחשמל אתה עובד עם הראש וגם קצת עם הידיים ובאלקטרוניקה אתה עובד רק עם הראש ובייגלמן תחפש במדור דרושים בכל עיתון ותראה שאין ביקוש למכונאים יש יותר ביקוש לחשמלאים ואלקטרונאים

big2small

New member
ועוד משהו

מכונות זה המגמה הכי מעניינת שיש אבל אם אתה רוצה להמשיך ללמוד להנדסאי אז כמובן שמכונות זה לא הכי מומלץ אבל מי אמר שאתה עדיין תואהב מכונות\חשמל\אלקטרוניקה בעוד 2 שנים ??? אולי אתה תרצה לעסוק ברפואה או לא יודע מה אז כבר לא משנה מה אתה לומד כי מילא תצטרך ללכת לאוניברסיטה

big2small

New member
כנס לפה

ותגיד לי כמה מרוויח מהנדס חשמל ואלקטרוניקה וכמה מרוויח מהנדס מכונות ותגיד כמה ההפרש בין שניהם... http://www.i-in.co.il/cust/Forum/T2/index.asp?BC=3204&FROM=ICQ&ToolID=JQSBAZ סתכל בלוח כתוב "ממוצע שכר בתחום ההנדסה" זה אולי יגרום לך לחשוב קצת על מה שכתבת

murzik3591

New member
אין הנדסאי חשמל או אלקטרוניקה

שיושב בחדר ממוזג בצבא, באזרחות כן אבל ממש לא רגל על רגל.

murzik3591

New member
תרשה לי תקן אותך באשר לפרט קטן אך שולי

יש מהנדס שכן מלכלך את הידיים ועובד בצורה פיסית קשה בדרך כלל זה אחד שנשאר בצבא.
באשר להודעה אתה צודק, אבל הדרך שלך להעביר את המסר לא לטעמי. תמנע להשתמש בשורש פ.ג.ר זה לא מוסיף כבוד לא לך ולא לכל השאר.

Beigelman

New member
שמעו

אם יש מישהו שיושב במשרד, זה מהנדס ולא אף אחד אחר, אני לא מדבר על הנדסאי (או בכלל טכנאי). אם הוא כבר יושב במשרד אז ברור שלא רגל על רגל. בכל מקצוע יש עבודות טובות יותר וטובות פחות והמשכורות באופן ממוצע לא שונות יותר מדי למהנדסים בכל המקצועות הללו... כל הרעיון שלי זה להוציא לו את הגישה של הרבה עבודה קצת משכורת. בדרגים הנמוכים זה באמת ככה, אבל בכל אחד מהמקצועות.. ברמת המהנדס לא יהיו לך יותר מדי בעיות.

ספרים

היי,זאת שוב עדן אתה מאזור חיפה נכון???? אם כן מאיפה בדיוק? כי אני מחפשת משהו לקנות ממנו ספרים... אחותי לומדת בטכני כבר 3 שנים ועכשיו היא עולה ל י"ב בטכני ויש לי "קשרים" שם... אבל מה שחשוב זה שאם יש לך ספרים תיצור איתי קשר.. 048574065 אני אשמח לקבל תשובה..!! עדן כהן חייל האוויר!!?....

big2small

New member
בקיצור

ישאלו אותך בעתיד במה אתה עובד מה תעדיף לענות : א)מוסכניק ב)חשמלאי ג)אלקטרונאי בזה אני יכול לסכם את כל הסיפור על המגמות. נכון שמכונאות זה מעניין (אני בעצמי משובץ לשם) אבל זה בהחלט לא מקצוע שאתה יכול להתלהב איתו אנשים ישר יחשבו שאתה מטומטם אם תגיד להם שזה המגמה שלך

Beigelman

New member
זה מה שמפריע לי

קודם כל אל תגיד מוסכניק. מוסכניק (לא של מוסך רציני של וולבו, אלא מוסך ממוצע) זה ילד עם 9 שנות לימוד שלמד לתקן מכוניות. מה שאני לומד זה הנסדת מכונות, ואני אהיה טכנאי מכונות, כמו שחשמלאי יהיה טכנאי חשמל. זה ממוקצע וזה מכובד. מעבר לכך, אם נדבר על הצבא, אז טכנאי מכונות וחשמל עובדים יחדיו והתפקידים שלהם לא כ"כ רחוקים בדרג א'. וכן אחי, אני לא איכפת לי להגיד שאני טכנאי מכונות ולא חשמלאי. ואין לך מה להשוות הנדסאי או מהנדס מכונות למוסכניק, הדברים האלה רחוקים כמו שמים וארץ. (גם מוסכניקים מתעסקים בחשמל, אין להם אנשים מיוחדים לזה)...

למעלה