תשובה mg/24h 16.1 ל-HIAA-5 URINE 24h

תשובה mg/24h 16.1 ל-HIAA-5 URINE 24h

שלום,
באיסוף שתן HIAA-5 URINE 24h התקבלה תשובה mg/24h 16.1 (הנורמה: 2-8).
מה משמעות התשובה? האם קרצינואיד או יש אפשרויות נוספות?
לפני שנה עשיתי את הבדיקה, התקבלה תשובה 10.5. עכשיו התבקשתי לחזור עליה, משום שהתשובה היתה גבולית.
מה צפוי לי הלאה, מבחינת בדיקות ו/או טיפול? (אני בת חמישים, חולה במחלה אוטואימונית ויל"ד, מטופלת באימורן וטריטייס)
תודה.

רופאים יקרים, אשמח לתשובתכם

מה הייתה הסיבה לביצוע הבדיקה?

זה מוגבר, זה יכול לנבוע מקרצינואיד, במיוחד אם יש קליניקה. וזה יכול להיות סתם או בגלל מאכלים שמעלים או תרופות. אבל אם יש קליניקה מתאימה זה בהחלט דורש בירור.

הגעתי להתייעצות עם גסטרולוג מומחה

בגלל כאב גרון חזק וירידה לא מוסברת במשקל.
הוא שם לב לפריחה אדומה חזקה באיזור הצואר-חזה שהופיעה ונעלמה בזמן הביקור, וללבוש הקצר שלי ביום קר, (תחושת חום), והיפנה לבדיקה. זה היה לפני שנה, והתשובה אז היתה 10.5 ונחשבה לגבולית. (גם תשובת כרומוגרנין היתה לפני שנה 110, קצת מעל הנורמה).
לפני כשבועיים הגעתי, עדין בגלל אותו כאב גרון עקשן, לאנדוקרינולוגית חדשה. היא ביקשה לוודא שהערך חזר לנורמה. הפריחות נמשכות, עדין חם לי, הירידה במשקל נעצרה לתקופה ובזמן האחרון חזרתי לרדת, ללא דיאטה.

הבדיקה נערכה בהקפדה רבה על התרופות והדיאטה המיוחדת.

תודה על תשובתך.
האם תוכלי בבקשה לפרט קצת איזה מין בירור אני עתידה לעבור? אילו בדיקות הדמייה או בדיקות אחרות מצפות לי?

יש לך שלשולים?

ואילו בדיקות הדמיה כבר עשית? צילום/CT של בית חזה? CT בטן?, אם הדמיה לא תראה כלום אני מניחה שיעשו לך מיפוי עם סומטוסטטין.
בת כמה את? מה מקור כאב הגרון הזה. בדקו לך את בלוטת התריס ב-US?

תודה! אנסה להשיב דבר דבר

יש לי בעיינ של מוליכות במעי, לרוב אין שילשול, השבוע יש.
עוד לא עשיתי בדיקות הדמייה, מלבד מיפוי רגיל של בלוטת התריס לפני שבוע, בגלל החג תהיה לו תשובה רק בשבוע הבא.
היום קיבלתי אישור לבדיקת כרומוגרנין שאבצע בימים הקרובים.
אני בת חמישים, ברקע MG.
כאב הגרון התחיל איפשהו ב-2012. US של התירואיד בהדסה היה כרגיל, (הסתיידויות עדינות שידוע עליהן מאז 1994). בקיץ 2013 עברתי MRI של הצואר והגרון שהיה תקין. CT אני לא יכולה לעשות בגלל שאסור יוד ב-MG. מקור כאב הגרון עדין אינו ידוע, רופאת אא"ג מומחית אליה פניתי מצאה שהרגישות בעיקר בבלוטת התריס, שתי האונות והאיסתמוס, ולכן פניתי לייעוץ אנדוקרינולוגי.

תודה רבה על התייחסותך.

למעלה