תשובה מקיפה

offer12345

New member
תשובה מקיפה

מחלקה זה מקבילה של צוות בקק"צ (למרות שבתכלס מדובר ברמה של כיתה פלוס) . אתה צריך בהכנה לקק"צ (שזה חודש ברוב החילות) להעביר הרצאות על אמל"ח (אמצעי לחימה) ואמצעי ניווט למשל (מצפן) . בקורס עצמו לא מתעסקים בזה. מה שקורה זה שכל שבוע ממנים "קצין תורן" מבין החבר'ה והוא מפקד עליהם במלוא מובן המילה כולל הטלת עונשים וכו' . המכשול הוא שאם תדפוק מישהו זה יתנקם בך. מצד שני אם לא תדפוק אותו (כשתגלה שהמימיה שלו לא מוחרשת נניח) אז יראו בך מפקד חלש (גם החברים!) והמפק"צ, במידה ויתפוס אותך על חוסר אמינות, ימליץ להעיף אותך מהקורס לרוב. חוץ מקצין תורן יש עוד תפקידים וסביר שתמלא אחד מהם לפחות במהלך הקורס כגון קמ"ן (קצין מודיעין), קה"ד (קצין הדרכה), קצין כושר-גופני (תפקיד נחשק. לרוב נבחר זה שמצליח הכי טוב במבחני הכניסה לבה"ד 1) ועוד. חשוב להפגין סמכותיות ואחריות, להקפיד על היגיינה (להתקלח כל יום וכו') ולהשתתף בשיעורים (תגמגם כמה שאתה רוצה אבל תדבר לפחות פעם בשיעור ושזה יהיה משהו נורמלי) . כבר נשלחת לקורס קצינים? למיטב ידיעתי רק לרופאים משוריין מקום בקורס קצינים והם גם ח"ל (חייבים לעבור) את הקורס קצינים...כי צה"ל צריך אותם יותר מכל דבר אחר בצה"ל. מה למדת ילד?

offer12345

New member
סוציומטרי בקק"צ

מבחן חסר משמעות שדי מתאים למה שנאמר עליך בקל"ע (שכחתי מהן ראשי התיבות. זה ביקורת שמעבירים עליך האחרים בפומבי בשבוע רביעי לקורס) . אם עברת את הקל"ע טוב תצא מהסוציומטרי טוב לרוב. הסוציומטרי הור מעין מבחן שכל חבר בקבוצה שללך כותב עליך האם אתה מתאים להיות קצין-כן או לא...ועוד דירוגים פחות רלוונטים. בכל מקרה שלא תצא טוב בסוציומטרי תגיע לפסיכולוג ומשם לועדת הדחה מהקורס שמתחילה במפק"צ ונגמרת במב"ס שהוא קצין בדרגת אלוף משנה ומתחשב לרוב בצרכי הצבא (בשונה מהאחרים שמתייחסים לתפקודך בקורס פרופר). בהצלחה ילד

schmitt

New member
מאוד מאוד מדאיג

תודה רבה שאתה משקיע מזמנך לענות על השאלות ! אני לא ילד, אני בן 21. לומד הנדסת חשמל. בקרוב מסיים. כפי הנראה, הסיכוי שיוציאו אותי לקורס קצינים גדול מחצי.. כך שאני דואג. מה שרשמת מאוד מאוד מפחיד אותי... ההרצאות בהכנה לקק"צ, ותפקיד של קצין תורן - זה יהיה הסיוט הכי גדול שלי בחודשים הקרובים. יש איזושהי דרך שאוכל להשיג את החומר על מה שאמרת (אמל"ח ואמצעי ניווט) ובכלל את החומר על ההרצאות שאדרש להציג. יהיה לי קל יותר להרצות אם אני אדע את כל מה שצריך לדעת לפני. כמה זמן נמשכים ההרצאות האלה שצריך להעביר ? תראה, אני בנאדם שלא חשף את הגמגום לאף אחד חוץ מהמשפחה... אפילו חברים שלי לא יודעים... אני פשוט נזהר מאוד לפני שאני מדבר ואם אני רואה שאני נתקע אז אני מעמיד פנים כאילו שכחתי.. או משנה נושא.. או מנסח בצורה אחרת.. זה לא קל אבל אני לא קיבלתי את הגמגום ואני חושב שאני גם לא אקבל אותו לעולם. אני מנסה להראות כלפי חוץ שהוא לא קיים.. בצבא יהיה הרבה יותר קשה להסתיר את זה, והקורס קצינים יכול להיות הפעם הראשונה בחיי בו אצטרך לחשוף את העניין הזה, ואני ממש לא מוכן לזה. אני מקווה שאתה מבין את ההרגשה הזאת.. הגמגום כל כך מקשה על החיים שלי, הוא כל הזמן איתי ומאיים להפיל אותי. עכשיו אני צריך לחשוב על דרך לעבור את הקורס קצינים הזה איכשהו וזאת כנראה המשימה הכי גדולה שהייתה לי בחיים.. בכל אופן, באמת תודה על המידע, כל מה שאתה אומר עוזר לי.

offer12345

New member
אתה חייב להחשף

שלא תשלה את עצמך שאתה יכול להיות בשקט ולעבור את הקורס. אתה חייב להיות מעורב. להיות קצין תורן זה לא קל אבל אפשר לצלוח את המשימה כי לשבוע אחד אתה המפקד על כל המשתמע מזה. אתה חייב להפגין בטחון גם כשתגמגם, וניתן לעבוד על זה. כל הרצאה נמשכת כמה שצריך. עדיף לך לא לקמץ במילים ולדבר כמה שיותר ככה שתקיף את כל הנושא. כשאתה בשיעורי פלוגה אתה לא חייב להשתתף...אבל בשיעורי צוות שמעביר המפק"צ תראה מעורבות-הניפוי נערך לרוב בשבוע 7 לקורס. אם שרדת את הניפוי אתה יכול לזרוק ותעבור את הקורס ב 99 אחוזים מהמקרים. ולא צריך להלחץ. אסור לך לנסות להסתיר את הגמגום כי זה ימנע ממך להשתתף במידה מספקת. רוב החבר'ה בקק"צ מספיק בוגרים בקשר לנושא הזה ולא יזכירו את הנושא אפילו למרות שמדובר בילדים בני 20-25 לרוב.

תגיד לי,

הריי כשהלכת לעתודה האקדמית היית צריך לעבור מספר ראיונות אישיים. בצו ראשון, קינן שפי (הדבר הזה לעתודאים), בטח גם ראיון בעת הכניסה לפקולטה. כמו כן, אולי גם מספר פרזנטציות במהלך הלימודים. אז איך התמודדת עם כל זה עד עכשיו? (כי ניכר שעשית זאת בהצלחה רבה)

למעלה