תשובה מערית ר"ג

ilanr

New member
תשובה מערית ר"ג

בעקבות חיפושי אחר הרשקוביץ בלו מר"ג, קיבלתי תשובה מאכזבת מנציגת העריה, היא לא מוכנה למסור לי מידע על תושבים (בהווה ובעבר)או גישה לארכיון. (יש למישהו קשרים בערית ר"ג ?) בהודעתה היא צרפה לינק לאתר שהקימו לניצולי שואה מהעיר. אני מצרף תמונה עם "ההרשקוביצים" במשפחה,

EYהודית

New member
תודה אילן ../images/Emo39.gif

לא ידעתי שקיים אתר כזה, הכנסתי לקישורים בפורום שלי

ד ז י ר ה

New member
אילן ! בתור רמת-גנית לשעבר זוכרת

משפחת הרשקוביץ ברחוב ביאליק מעל בנק הפועלים. הייתי מאוהבת בבן שלהם שקוראים לו אשר הרשקוביץ. ואגב, בתמונה -האיש הקיצוני מימין מוכר לי מאודדדד.

Horovitz

New member
אם אני זוכרת נכון ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בהודעתך הקודמת כתבת שמקום מגוריו האחרון היה חולון ומישהו ענה לך על מרכז לזכר השואה בחולון. ובכן המרכ הזה ממש בשכנות לביתו של אחי - והנה מה שהוא מסר לי: שם המקום - בית להיות מנהלת - ציפי קיכלר נמצא ברחוב הגלעד 10 - חולון טלפון - 03-5050085 פקס - 03-5012390

כוכה

New member
והיא בתה של

לנה קיכלר- זילברמן שכתבה את מאה ילדים שלי על פעולתה איסוף ילדים יתומים בשואה

EYהודית

New member
לנה קיכלר היתה דודתה של ציפי

ציפי מוכרת לי אישית. אישה מדהימה, גדולה מהחיים. בעלת חוש הומור יוצא דופן. עם סיפור חיים אישי לא קל של בת הדור השני. השמה היא קיבלה עם המרכז אותו הקימה בשתי ידיה, את פרס "יד ושם" שווה ביקור במקום, שווה ביותר. מפגשי הפורום שלי נערכים שם בדרך כלל.

ilanr

New member
תודה על התגובות, מקום מגוריו ר"ג.

נחי אמר במפגש בזכרון, שכשהוא חיפש אדם מת"א, הוא ניגש לארכיון העריה ומצא תכתובות אודותיו. איך אפשר לעשות זאת עם ערית ר"ג ? הם מסרבים לשתף פעולה. נראה לי שאנסח מכתב לראש העיר. או שפשוט אתיצב שם! בכל מקרה דזירה נתנה לי קצה חוט אני מקווה שזה יעזור, פרטים בהמשך...

כוכה

New member
תנסה קודם לדבר עם מבקר העירייה

ותסתמך על חוק חופש המידע....

ד ז י ר ה

New member
אילן ! לא ענית לי מי זה הימני

קיצוני בתמונה, לא מופיע שמו . יש לי תחושה שראיתי את האיש הזה פעם. אולי שייך לאותה משפחה רמת-גנית ? לדעתי, פשוט תכנס לארכיון העיריה, בלי מכתבים לראש העיר וכו... ועם טיפת חנדעלך וחיוכים בטוחה שתקבל את המידע...

ilanr

New member
|ע כנראה שמו ארני או ארווין גילדי

(אמא שלי לא בטוחה) יכול להיות שזה אדם אחר. אם זה הוא אז היא זוכרת שבנו היה מר ישראל הראשון, והיה לו אח בשם מריוס. אני מצרף תמונה שכנראה מופיעים בה בנו של בלו הרשקוביץ אשתו וילדתם. אמא שלי חושבת שיש סיכוי שמדובר בהם אבל היא לא בטוחה לגמרי. הצלחתי לפענח את השמות מתי ומירים. אם זה הם ואותו מתי נהרג (ז"ל), אז בררתי ב 144 ויש בכל הארץ רק 2 מרים הרשקוביץ ואולי זה קצה חוט. האם הם מוכרים לך ? ובכלל , האם מישהו יכול לעזור בתרגום השאר ?

ד ז י ר ה

New member
לא מבינה

אותו אשר, אמור להיות היום בן 49.אז אם כך אולי בלו זה הסבא ? לא זוכרת שהיתה לו אחות, היה לו בטוח אח. ואבא שלו היה קבלן של אותו בניין שדיברנו עליו. לא מתחבר לי עם התמונה. בקשר ל-144 תיכף ניגשת לחפש לך ברשת. לא מכירה ארווין גילדי, הוא אמור להיות מרמת-גן ?

ד ז י ר ה

New member
בחיפוש ב-144 יש 37 מרים הרשקוביץ

תיגש לראות. חיפשתי גם מתי או מתתיהו יש שניים. תתקשר בכל זאת לאשר, אולי הוא מכיר ?

למעלה