Bajoran Preist
New member
תשובה לעמרי ר ו-masorti
השרשור נשחק לעמוד השני, וחבל לי לבזבז את כל מה שכתבתי.
בקשר לטענה הראשונה- אני חושב שיש לאנשים פחד משונה מהמילה "מדינה". יודע מה, עזוב פחד. סלידה, שאת נפש, פגיעה באגו הלאומי. אתה מאמין שארץ ישראל שייכת לעם ישראל(והיא באמת- היסטורית ומוסרית) ולכן רק ליהודים להקים בה מדינה, ולפסטינים ניתן "אוטונומיה" או איך שלא תקרא לזה. אוקיי, וואטאבר, העיקרון הוא זהה- תהייה הפרדה מוחלטת בין מדינת ישראל לבין היישות הפלסיטינית שתקום(ובמידה רבה כבר כמעט וקמה לולא האינתיפדא הארורה). הפלסטינים ינהלו את חייהם באופן עצמאי מוחלט, מבחינה משפטית, חוקתית, פוליטית, כלכלית, תשתית וכו´. מתוקף ההסכם(או מתוקף ההפרדה החד צדדית) ישראל תשמור על הסדרים בטחוניים, מרחב אווירי וימי, ותשמור על עליונות צבאית מוחלטת. בהסכם יאסר על הפלסטינים להשיג כוח צבאי שעלול לאיים על ישראל(הפיגועים מאיימים עליה גם האיום- גבול רק יעזור למנוע אותם). ואם תהייה הפרדה חד צדדית- ישראל עדיין יכולה להשמיד בכל רגע נתון כל התעצמות צבאית פלסטינית- חיל אוויר, טנקים, בסיסי צבא. בקיצור- מדינת ישראת לא תפגע בטחונית מההפרדה, פרט לאי המצאותו של צה"ל בכל פינה של השטחים. ביטחון אמיתי זה לא נותן לנו גם היום.וכזכור- אני מדבר על המצב שאמור להיות בסופו של דבר, לא על התהליך בדרך לשם. עכשיו, השאלה היא איך אתה קורא ליישות פלסטינית מפורזת, עצמאית ומנותקת מישראל שכזו. הפלסטינים רוצים לקרוא לה מדינה. לי אין בעיה עם זה. לטענה השנייה- מה שאתה אומר הוא בלתי ישים. במדינת ישראל מתגורים מאות אלפי בני מיעוטים שונים, פלסטינים-ערבים-ישראלים ועוד אחרים. מתוקף מגילת העצמאות והדמוקרטיה הישראלית נתנה להם עצמאות, והיא לא תשלל. אין אפשרות לגרש את כל הערבים לשטחים, כפי שאתה מציע. חילופי שטחים אשר במסגרתם יסופחו גושי ההתנחלויות לישראל והמשולש ימסר לפלסטינים? מסובך מאוד. אבל כעיקרון- לי אין בעיה שישראלים שירצו יישארו בשטחים הפלסטיניים. לפני שאתה צועק- ברור שכיום זוהי התאבדות. אבל כיום הפלסטינים גם לא עצמאיים. ובכל מקרה- מדינת ישראל היא המדינה בעלת הכוח כאן. אי אפשר להתעלם מכך. מדינת ישראל שלחה את המתנחלים לחיות בשטחים, האופן מודה. הערבים שחיים בתוך תחומי מדינת ישראל לא נשלחו לשם ע"י שום גוף. הם חיו כאן. התנועה הציונית התחייבה שלא לפגוע במיעוטים תושבי המדינה שהיא תקים. לאחר שיושג שלום, אם יושג שלום, ואני מאוד מקווה שיושג, בסופו של דבר- ערביי מדינת ישראל גם יוכלו להשתלב טוב יותר בכל חיי החברה הישראלית מתוך שיתוף פעולה, ולא איבה הדדית, אם רק שני הצדדים ירצו. מדינת ישראל, מתוקף היותה מדינה ריבונית צריכה לפעול לכך.
השרשור נשחק לעמוד השני, וחבל לי לבזבז את כל מה שכתבתי.