תשובה לעוזי

תשובה לעוזי

שכתב: "גם לי חסרה במה לנושא הזה. צריך לשאול מדוע זה לא הצליח עד כה לאורך זמן". התשובה, לעניות דעתי, מתוך ניסיון של כ- 7 שנות ניהול (5 שנים בפורום הזה, ולפני כן כשנתיים בפורום "האינטרנט לאן" בפורטל אחר) היא שמדובר בפורום "כבד". לנהל פורום טכני, של שאלות ותשובות, כנראה שלא כל כך קשה. תמיד יהיו גולשים עם שאלות ובעיות וקשיים, כך שלא נוצר מצב שבו עובר אפילו יום אחד בלי שמישהו כותב בפורום. אנשים שיש להם הידע לענות - בד"כ שמחים לענות ולעזור, כך שגם המנהלים עונים וגם גולשי הפורום הקבועים עונים. ולראייה - תפוז עתיר בפורומים טכניים כאלה, וכולם משגשגים ופעילים. הפורום הזה מעולם לא היה פורום של שאלות ותשובות מהסוג הזה, זה לא היה יעודו ולא מטרתו, וכאמור - יש הרבה מאוד פורומים ייעודיים כאלה בתפוז. זה גם לא היה פורום של משחקים וחידונים ודאחקות וכד'. פורומים כאלה קל לקדם בדף הבית ולהביא משם גולשים חדשים שמחפשים קלילות ושעשועים. זה היה פורום של דיונים, לעתים מעמיקים וכבדים, מי שרצה להשתתף - היה צריך לקרוא מאמרים וכתבות. וזו, כנראה, דרישה קשה. עובדה, לא שרד אף אחד מהפורומים המקבילים בפורטלים האחרים. מלכתחילה היו 3-4, והפורום הזה היה האחרון ששרד עד לאחרונה (אם לא מחשיבים את הפורום של פרופ' עזי ברק, שהוא פורום סגור לסטודנטים שלו והם מחוייבים להשתתף בו במסגרת לימודיהם). הפורום נסגר, כיוון שהנהלתה דורשת שמנהל פורום בתפוז יכתוב לפחות הודעה אחת ביום. וזה בלתי אפשרי בפורום כזה, שכאמור הוא "כבד", דורש מהמשתתפים לקרוא כתבות ומאמרים, לקרוא הודעות ארוכות (ולפעמים ארוכות מאוד) של גולשים אחרים. הקצב פה הוא אחר, איטי. והנהלתה לא קיבלו את זה. באמת חבל, כי זה היה הפורום האחרון מסוגו ברשת הישראלית. http://www.youtube.com/watch?v=VE4Ww86-TVk&feature=related

דוד44

New member
שלום לנוסעת

אנחנו מכירים כבר הרבה זמן לא בניק הזה שלי. אני "עמית המכשף" נעים להכיר. פעם גם אני כתבתי בפורום הזה ולא חשבתי לרגע שהוא בסכנת סגירה. האמת שחלק גדול מהדיונים ה"כבדים" כאן היו מעל להבנתי שכן אדם פשוט אנוכי. אבל גם בלי להבין יותר מדי אהבתי ועדיין אני אוהב לקרוא דיונים כאלה וללמוד דברים חדשים או לדון ולהביע דיעה. לא ידעתי על מה שכתבת לגבי הדרישה של הודעה אחת ליום לפחות ואני לא בטוח שכל מנהלי הפורומים עומדים בכך. לדוגמא בפורום אמנות הצילום ג'אז המנהלת לא תמיד מציגה נוכחות וזה לגמרי בסדר כי נוכחותה באויר והפורום חי וסוער (צר לי שאני לא שם). אבל מאידך, אם זו הדרישה, אולי יש טכניקה שיכולה לתרום לדיונים כאלה. אולי נגייס את הכותבים להעלות נושאים לדיון בצורה יזומה ולא להסתפק בדיונים אקראיים שעולים בדעתו של מאן דהוא. אני רוצה לנסות את כוחי עכשיו וכאן להעלות נושאים לדיון. 1. האינטרנט ככלי כלכלי. האם יש רווח כלכלי באינטרנט מלבד פרסומות? 2. כיצד משתלטת מדינה על כל יציאות האינטרנט והופכת את האינטרנט לכלבלב כנוע ואין יוצא ואין בא (צפון קוריאה). מדוע לא עושות שאר המדינות הטוטאליטריות כמעשה צפוון קוריאה. האם העולם נהנה עד כדי כך מהאינטרנט שאפילו דיקטטורים לא מסוגלים לנתק את עמם? 3. מדוע אתרי אינטרנט שמציעים שירות של רישום אינם מעוניינים לתת אפשרות גם למחוק את הרישום (אתרי מייל ובניית אתרים, בלוגים, וכו'). הרישום היחיד שנתקלתי בו עד כה שאפשר למחוק אותו הוא קומונה בתפוז. מן הסתם יש עוד כמה שאני לא יודע על קיומם. ולמה אני שואל? אני דוגמא לאספן כפייתי של חפצים, גם וירטואליים. יש לי אוסף עצום וחסר גבולות של שמות משתמש בכל תחום אפשרי. אני מעוניין למחוק 90 אחוז מהם אבל אי אפשר. איך העולם הוירטואלי היה נראה לו היה ניתן למשתמשים למחוק את שמות המשתמש המיותרים? 4. יכול להיות שהיו כבר דיונים קודמים על מהות הבלוגים והפורומים אבל כעת הצטרפו לחגיגה גם האתרים החברתיים שהפכו לאימתניים למדי וטוויטר שמובילה את העולם הוירטואלי לכיוונים לא צפויים לחלוטין. הייתי רוצה דיון מחודש על היתרונות והחסרונות והמשמעות והצפי לאן מועדות פנינו. 5. גוגל וכל שלוחותיו (ג'ימייל, כרום, גוגלEARTH וכו') הוא תעלומה ומהווה "חור שחור" שמפתה רבים להתעמק ולהרשם כי זה נראה כיף. בס"ה גוגל נראים כאנשים טובים. אבל בכלל לא ברור אם יש בכלל אפשרות כזו או שהכל עניין של כסף וכמה שיותר כסף. לדוגמא ג'ימייל שמתעקש לא להציג את טור ה"גודל" במייל שלו. אבל בשניה אפשר לצרף את ג'ימייל לתוך האאוטלוק ואז לא צריך את זה אבל למה הם עושים את זה? האם כדי שנגיע לגבול ה- 7 ג'יגה וניאלץ לשלם כדי להגדיל את התיבה? 6. ואם מדברים על חברות ענק שמתעקשות להגביל את המשתמשים בכל מיני דרכים קטנוניות וללא הסבר אז מישהו יכול לחשוב על סיבה שתגרום למיקרוסופט למנוע מאיתנו לצפות בגדלי התיקיות במחשב בבת אחת כמו שעושות תוכנות רבות כבר 20 שנה? טוב, דוגמית קטנה לכמה דקות של מאמץ
ואולי זה רעיון שימשוך כותבים נוספים לכיוון הזה. אני אופטימי. תהיו גם אתם. דוד

שלום לדוד המכשף ../images/Emo13.gif

כל ההצעות לדיונים - יכולות להספיק לחצי שנה לפחות...
"הבעיה" של הפורום היא לא היעדר רעיונות טובים ומעניינים לדיונים, אלא הקצב האיטי שלו. ובהנהלתה לא גילו הבנה וסבלנות לכך שמדובר בפורום כבד המתנהל בקצב איטי.

דוד44

New member
אם אף אחד לא יקח את אחד ה"נוסעים"../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif

אז אני אכתוב.... הכי גרוע שיכול להיות שאני אכתוב לי בקומונה שלי את הכתבות שלי המשעממות ואם אני אראה משהו שמקבל תגובה אז אני אעתיק אותו לפורום. בכל זאת פורום זה פורום.... לא לא לא . זה רעיון מבאס. לא יודע. בא לי לבטל את ההודעה הזו אבל אני לא אוהב לבטל הודעות. בכלל, מה זו השעה הזו? אני צריך ללכת לישון או לקום כבר?

סליחה שאני מבאסת אותך,

אבל תסתכל על הפורום: א. 99% מההודעות הן שאלות ותשובות בנושאים טכניים כאלה ואחרים. ולסוג הזה של הודעות - יש עשרות פורומים ייעודיים בתפוז (אני לא מגזימה, תיכנס לאשכול מחשבים ואינטרנט ותראה שיש למעלה מ- 50 פורומים כאלה, חלקם אפילו מוגדרים כפורום מומחה). ב. אף אחד מאלה שנכנסים לפה כדי לשאול שאלות טכניות ואף אחד מאלה שעונים על השאלות האלה - לא מתעניין בנושאים שבאמת רלבנטיים לפורום הזה. אפשר למצוא מנהל אחר לפורום ואפשר "להציל" את הפורום, אבל זה לא יהיה פורום דיונים, הפורום שהוא נועד להיות, זה יהיה עוד פורום של שאלות ותשובות, כמו עשרות פורומים אחרים באשכול הזה.

דוד44

New member
את לא מבעסת אותי. זו אמת ידועה

אני עכשיו על תקן של יאסר עבד רבו ואת נתניהו. אנחנו מדברים וזה גם כן משהו. גם אני אשמתי עויתי וחטאתי ולא נכנסתי לפורום הזה המון זמן. אבל אני לא חושב שזה בלתי נסבל אלא נובע ממבנה המערכת. יש לי גם המון מקומות אחרים שאני לא מגיע אליהם וזה ממש מציק לי אבל עדיין לא מגיע אליהם. מאידך, מספיק שתעירי את תשומת ליבי למקום מסויים ותאמרי לי שמחכים לי שם (למשל פורום סיפורים שכתבתי פעם) כי המצב שם בטטה אז יש סיכוי סביר שאני ארוץ לבדוק מה קורה כי יש לי סנטימנטים למקום. ובכלל, אני לא מתקשר לחברים שלי לפעמים שנה ועדיין אני מתגעגע. בסוף הם מתקשרים ואני מאד שמח. אני חושב שהייתי מגיע לפורום הזה קודם אם מישהו היה אומר לי שהמצב כך וכך. חשבתי שמחובתי ליידע אנשים נוספים. כמו כן אני חושב שני דברים: 1. האנשים הטובים שיודעים לכתוב נושאים מסובכים ופילוסופיים לא אפסו מן העולם ולא מתו. הם פשוט חושבים שאין אף אחד שיקרא את הדברים שהם יכתבו אם הם יכתבו אותם כאן. אז צריך רק להגיד להם שאת ואני כאן ונביא עוד כמה. 2. חלק לא מבוטל מהאנשים ששואלים כאן שאלות טכניות הם אנשים חכמים שיודעים גם להביע דיעה ואולי אפילו בצורה מעניינת. אני בטוח שאם יהיו כאן שרשורים מעניניים נראה גם פרצופים חדשים. יש כאן מבנה של כדור שלג, זה ברור. למה אני לא עושה נפשות לבלוג הצילום שלי ובמקום זה אני נטפל לפורום גוסס? לדעתי הפורום הזה יותר חשוב מבלוג הצילום הנטוש שלי. יותר חשוב מבלוג הטיפים, מבלוג הקראטה, מהבלוגים האישיים שלי ומעוד ועוד מקומות שכתבתי בהם בעבר ואני מתגעגע. ואם אני לא טועה הגיעה לכאן אחת מה"טכניות" שביקרה אצלי בקומונה ויש לי תחושה שיש לה דברים מעניניים להגיד ולהגיב. אז לסיכום. אני אכתוב. את מוזמנת לכתוב. אמייג'ן מסרב להגיב ולהתייחס (זכותו המלאה). אשמח אם תצרי קשר עם סרפד ועם עוד נחמדים. ואם לא את אז אני. לאט לאט אבל בטוח. אני מאד עקשן. שבת שלום. (תשעת החתולים שלי מחכים שאשתי תפנה את המטבח שאני אוכל להכין להם אוכל.... החבר הרוסי שלי יושב על מחשב ליד ומדבר בפייסבוק ברוסית שלו, ......(דוגמת שטויות שצריך לכתוב בסנוז ובמקום זה אני כותב כאן....נהיים פסיכוטים בסוף)

דוד44

New member
מכונית חינם (גרסה חינמית)

האם אפשר לדמיין עולם שבו הכל מתנהל בצורה שבה מתנהלים הדברים באינטרנט? למשל, מכונית מקבלים בחינם אבל עובד עד הילוך רביעי, מזגן לא פועל, חלונות חשמליים לא פועלים, ABS לא עובד ועוד הרבה פיצ'רים וגאדג'טים ודברים נחמדים לא עובדים אבל נוריות ההפעלה שלהם עובדים. ז"א הכל נראה כאילו עובד אבל לא עובד ובלוח השעונים מופיעה הודעה שהפיצ'ר הזה והזה פועל רק בגרסה המלאה בתשלום. זה כמובן ידרוש שהמחיר הבסיסי של מכונית יהיה הרבה יותר זול ולכן זה מתאים אולי לארה"ב. כאן בארץ לא הגיוני. אבל גם בארה"ב כרגע זה נשמע דמיוני. האם זה יכול להתרחש בכלל בעולם שלנו? ואם נניח שמכונית זה מוצר יקר מדי אז בואו נלך באותה צורה על מכשירים זולים יותר או על קורסים. נניח קורס באוניברסיטה שנותנים לנו טעימה חינם שעה אחת בשבוע, ללא זכות שימוש במעבדות, במחשבים ובספריה. בכל מקום תופיע לנו ההודעה (בעת הכנסת כרטיס מגנטי מתאים) שהשימוש במתקן הזה והזה מותנה ברכישת העסקה המלאה של הקורס. האם מישהו מכיר את התופעה הזו שהיא כבר מתרחשת בפועל במקום כלשהו?

uzi2

Active member
הפורום מת לא בגלל התנהלתה.

הנהלת הפורומים רוצה פורום שיש שהמנהל שלו כותב בו לפחות פעם ביום? זה לא ריאלי עבור פורום כזה. אבל בינינו - הפורום הזה די מת כבר לא מעט זמן. זה לא התחיל כשהפורום נשאר ללא מנהל. זה בהחלט קשור לכך שהמשתתפים הקבועים פה לא התחברו לטקסטים ארוכים, ובוודאי שלא לכאלו שבאנגלית. אני שמח שהגבת. זה לא תחושה נעימה כשהמנהל ככה סתם נעלם, ללא הסברים. אז עכשיו לפחות יש.

דוד44

New member
אני מאמין שתפוז יכולים להתגמש

וכתבתי שגם מנהלת פורום אמנות הצילום לא ממש נמצאת שם כל הזמן והפורום פשוט נפלא. אז אני לא מאמין שזה העניין. פשוט קשה לאנשים (רבים מדי) להתחבר לצד הפילוסופי התיאורטי ולהכביר מילים שלא קשורות למשהו מיידי ומובן. וגם קשה לקרוא ולהבין. אבל יש מספיק אנשים שכן יכולים. ויש גם כאלה שחצי יכולים יש לנו (האנשים הקטנים) הרבה כוח. אז בינינו, הפורום לא מת. ואני מאמין באנשים. פשוט תפגינו נוכחות והכל יסתדר. מי שיודע לכתוב יכתוב ומי שיודע לקרוא ולהביע דיעה יעשה זאת. וכל אחד יעשה את מה שהוא יכול שאנשים יכנסו לכאן ויכתבו.

הפורום לא בדיוק "מת" (עד עכשיו),

היו לו תקופות של תרדמה ותקופות של התעוררות. זה נכון שלהרבה מאוד אנשים לא היה הכוח ו/או הרצון לקרוא טקסטים ארוכים (לא רק מאמרים באנגלית, לפעמים גם הודעות ארוכות ומושקעות בפורום עצמו), אבל פה ושם היו כאלה שכן. בשיחות, שהיו לי עם המנא"שית, ניסיתי להסביר לה שזה פורום "כבד", שהקצב שלו איטי, שלפעמים יש לו תקופות של תרדמה ולפעמים תקופות של התעוררות, שאי אפשר לצפות שהוא יתנהג כמו פורומים אחרים בתפוז (כל מיני חידונים ושעשועונים שמביאים גולשים חדשים מדף הבית, שרשורי בוקר טוב וערב טוב ושאר ירקות שמעלים את הרייטינג), אמרתי לה שהוא האחרון מסוגו שנשאר ברשת הישראלית, אבל לא נראה לי שהיא הבינה שזה פורום עם קצב התנהלות אחר; שפעולות, כמו מתן תשובות טכניות לגולשים אקראיים, אמנם יעלו באופן משמעותי את מס' ההודעות בפורום, אבל ישנו לחלוטין את הציביון המיוחד של הפורום הזה (מלבד מהעובדה שיש עשרות פורומים בתפוז לשאלות ולתשובות). זה נכון שאנשים לא כל כך רוצים להתאמץ לקרוא ולענות בדיונים, ומי שכן רוצה - הרבה פעמים יעדיף לכתוב פוסט בבלוג ולא פה, אבל לפעמים זה כן קורה. רק שהלפעמים הזה לא מספיק ולא מתאים למדיניות של תפוז.

דוד44

New member
מאידך, העובדה שתפוז לא סוגרים את הפורום

גם בלי מנהל אומרת שהם כן מבינים את הצורך שיש ואת החשיבות. ונכון שאנשים יעדיפו לפעמים בלוג אבל זה מחזיר אותנו לדיון על בלוגים ופורומים. בפורום יש הרבה פחות התחייבות לאינטראקציה והרבה יותר התחייבות לרצינות (שיוווו זה משפט חדש אצלי... לרשום, לרשום) אז כל אחד והשיקולים שלו. ותגידי, עדיין אין פורום על פייסבוק? כי אני חוקר את הפייסבוק הזה קצת וכל הזמן תוהה אם לא מישהו כבר עשה את העבודה. בכל אופן לאנשים יש יותר שאלות טכניות על פייסבוק שזה שוב.. לא המקום כנראה אבל אם אין שום מקום אחר בתפוז אז שיהיה. אז הנה לך נושא נוסף שאם לא כתבו עליו עדיין אז אני כנראה אכתוב עליו (הפייסבוק, התופעה, הצורך ולאן זה הולך). ונושא נוסף שנזכרתי שצריך לדון בו הוא נושא האנשים שרוצים להפטר מהטלוויזיה ומחברות השידור שגובות סכומים נכבדים לחודש בשעה שרוב המשפחות צופות ב- 3 או 4 ערוצים בלבד. התוצאה היא אולי המעבר לצפייה דרך האינטרנט. מסתבר גם שמסכי LCD גדולים ירדו במחיר וזה מתחיל להיות כיוון הגיוני ולא כל כך הזוי כמו פעם. והאם זה נכון שישראל היא מעצמת המוזיקה האחרונה (הטייקונית) שבה חברות המוזיקה והזמרים עומדים על ייצור דיסקים שלמים ומסרבים להכנע לטרנד של מכירת שירים בודדים מוזלים במבנה MP3 דרך האינטרנט? מדוע זה כך ומה צופן העתיד לעולם המוזיקה?

למעלה