תשובה לטל

liat mazor

New member
תשובה לטל

לשאלתך אני מטפלת בעיסוק - למדתי במכללת אורות (שבאלקנה) חינוך מיוחד במגמת הוראה בעיסוק. במהלך הלימודים למדנו נושאים שקשורים לחינוך מיוחד וריפוי בעיסוק ( כאשר הדגש נעשה בגילאים גן עד כיתה י""ב). בעבודתי אני מטפלת בילדים בגן טיפולי ובגנים שמשולבים ילדים עם בעיות התפתחותיות וכן ילדים הלומדים בכיתה א´ טיפולית.

יש לי קושי

יש לי קצת קושי לתת "מתכונים". זה מאוד מקטין, להבנתי, את מה שאנחנו עושים עם ילדים. העצה שעולה בדעתי כרגע היא, תבררי מה הוא הכי אוהב, ותשתמשי בזה כדי לפתות אותו לעשות דברים שקשה לו. למה מאוד חשוב שהוא יקפוץ כרגע? האם זו המטרה התפקודית הכי חשובה? תמיד כדאי לשקול, במיוחד כשמדובר בילד עם הרבה קשיים, במה הכי כדאי להשקיע את האנרגיה כעת. שאלי את עצמך, מה הכי חשוב לילד כעת והשתמשי בתשובה כמראה כיוון. בהצלחה.

אפירון

New member
מעודד לקפוץ

אני מצטרפת לכל מה שנאמר קודם (שלילת רגישות לתנועה / גובה, למה זה חשוב וכו´) ולעניין- מנסיוני לילד קל יותר לקפוץ משרפרף / משטח מעט מוגבה לתוך מזרון (קפיצה לים...) בהתחלה הם נופלים עם כל הגוף, ואח"כ אפשר ליפול על הרגלים, ואז אפשר להעביר את הפעילות לרצפה בלבד, כאשר את המקום ממנו קופצים מסמנים עם חישוק / בגיר.

למעלה