תשובה לחידה השבועית/יומית

תשובה לחידה השבועית/יומית

תודה לכל מי שניסה לענות
ריצה או הליכה למרחק זהה, תגרום לשריפת אותו מספר קלוריות. הסבר: העלות הפיזיקלית היא קלוריה אחת עבור ק"ג משקל גוף לקילומטר ולכן אין זה משנה אם נרוץ מספר דקות או נבצע הליכה במשך עשרות דקות, בשורה התחתונה העלות התהיה זהה, רק שבריצה הדבר יקח פחות זמן. אלי, העלה נקודה מענינת - באיזה צורה נשרוף יותר שומן ? ובכן התשובה היא בהליכה. הסבר: ככל שהמאמץ נמוך יותר כך אנו משתמשים יותר בשומן כאנרגיה. בהליכה (מאמץ נמוך יותר) נשתמש יותר במאגרי השומן, זכרו - אנחנו שורפים אותה כמות אנרגיה ולכן בסה"כ נשרוף יותר שומן בהליכה. מקווה שהייתי מספיק ברור, אני יודע שהנושא מעט מבלבל. אשמח לענות על שאלות או להרחיב בנושא. רמי

אלי ו.

New member
Rami, I checked it on myself

Last time I was in Milueim I rode my bike to base every day (20km each way) I measured my pulse and calorie expenditure using Polar M51 heart monitor What I found was that the higher my pulse was the more calories were spent for the same distance Further more, the amount of calories from fat was higher too, even though percentege wise the lower pulse activity used more calories from fat. I found the same thing looking at the calories counter of every threadmill. This is also consistent with other articles I read. I also talked about it with Dr. Ron Golan and he told me that what I experianced made sense. Can you refer me to an articles that support your opinion? Again, sorry for the English, I had to temporarily uninstall hebrew locale from my system

אלי ו.

New member
Also, check this chart

http://www.gym4all.com/obesity/obesity_activity_calory_walking.html If you´ll compare the calory expenditure of walking at 4 kmh to running at 8 kmh you´ll see that at double the speed the calory expenditure is MORE than DOUBLE. That means that for the same distance, running will use more calories than walking.

דעתי בנושא

אני חושב שהנ"ל נכון אולי מתמטית אבל לא מדויק מאחר וריצה עושה הרבה יותר טוב לחילוף החומרים ולכל נושא שריפת השומנים ובניית השרירים בגוף ולכן היא תורמת יותר להאצת שריפת שומנים ועיכול מזון גם בשעות שלאחריה. ויש לה השפעה פסיכולוגית טובה יותר על הפרשת אנדרופינים שתורמים גם הם לאיזון יותר רב בכל נושא השמירה על דיאטה מאוזנת ובטווח הרחוק יותר ריצה עוזרת לבניית שרירים ולחיזוק הגוף ולכן היא תורמת לשריפת יותר שומנים כי שרירים צורכים הרבה קלוריות זו דעתי 10 ק"מ של ריצה בשעה או פחות יותר אפקטיביים מאשר הליכה של כשעתיים של יותר מרחק ובוודאי שעשר דקות ריצה מהירה אפקטיביים מעשרים דקות הליכה רגילות אבל החוכמה לשלב גם וגם כי לטייל עם הכלבה המקסימה שלי עשרים דקות זו הנאה ולעיתים ריצת עשר דקות מהירה כמעט גומרת אותי...

ריצה

אני מסכים לרוב הדברים שכתבת. אבל זאת לא היתה השאלה או הכוונה בשאלה. אין ספק שריצה לבניית כושר אירובי עדיפה על הליכה (דופק, דופק ..) ולכן גם משפיעה על חילוף החומרים לאחר גמר הפעילות. אפיינטים אנדוגנים גם הם יפרשו במאמצים עצימים לאורך זמן וכו ..... השאלה שנשאלה היא לגבי כמות הקלוריות ושומן שנשרוף במרחק של קילומטר אחד בהליכה או ריצה. תודה על ההערות

קלוריות

אלי, הטבלה שהעברת לי לא מדוייקת בזמנים וגם לא בקלוריות לדקה ! צרפתי קובץ אקסל עם עדכון קטן בזמנים, שם לב לחישוב בסוף שמראה את סה"כ הצריכה לאורך כל המרחק (400 מטר) בחתך של משקל ומהירות. ההבדל בין הקצוות הוא 20% שנובע מחוסר דיוק בטבלה של הקלוריות לדקה. לדוגמא: 1. משקל 55 - בקצב של 3.2 קמ"ש אנו שורפים (לפי הטבלה) 17.25 קק"ל נעלה במהירות לקצב של 6.4 קמ"ש נרד בצריכה הקלורית ל 16.5. 2. לעומת זאת במשקל 109 ק"ג הצריכה הקלורית תהיה זהה במהירויות הללו. 3. במהירות של 4 קמ"ש לעומת 8 קמ"ש נעלה בכ-25 אחוזים. לכן טבלה זו לא משקפת ולא מדוייקת.

למעלה