תשובה לגרזון

papale

New member
תשובה לגרזון

מצורפת הודעה של דני כהן שהוסרה מפורום האגודה משום שלא מצאה חן בעיני הצזור. גרזון שלום, כמו שאתה מבין עצבים וכעס לא יעזרו ולא ישנו עובדות. אני לא פה בשביל לריב, אבל ישנו הרושם שאמנון ושמשון דואגים היטב לפגוע בנכסי האגודה (מדריכים וכו´). לא שילמתי חברות באגודה השנה לאור מעשיהם של שמשון ברלב, אמנון האן, רוני לזר ושאול שפי בנושא איתי לנואל וועדת הבטיחות וההדרכה (איני מתכוון לעלות את הכל שוב לדיון). אני ואתה מכירים שנים אך כמו שהבנת אתה לא רואה פה את שמי המלא. עשיתי את קורס הרחיפה הראשון שלי בנתניה. ביה"ס ZOOM אצל יאיר ופולה. למיטב זיכרוני אמנון האן עוד לא ידע אז מה זה מצנח רחיפה. לכן השמצות בנושא הידע שלי, רמת הטיסה שלי וכו´ לא יובילו לשום מקום. לעצם הנושא האמיתי שלשמו אנו פה: אמנון מסתובב כשריף בעמדות ופוגע סלקטיבית במי שנראה לו. לדוגמא: איני זוכר שאתה גרזון ידידי נענשת על חלקך באותו יום בתבור (הפרש משבים של יותר מ-20 קמ"ש) בו ראיתי אותך נאבק באויר הסוער ובספיד סיסטם. איני זוכר שאברמלה שרון נענש על כך, אילן תשובה וכו´. אנשי המקצוע והמקצוענים לא מקבלים פניות משמשון לגבי ניתוח תאונות שלא לדבר על אי רצונם (המוצדק) לשיתוף פעולה עם אמנון או שמשון. אמנון לא נקף אצבע לגבי ביה"ס המפורסם בריבוי תאונותיו. הוא לא עושה דבר וחצי דבר עם העובדה שמדריכים שם בקסדות חצי, רתמות ללא הגנות גב, מדריך מנחית באויר עם טנדם כשחניכו כבר המריאו וכו´. לעומת זאת חניך עם קיפול בקצה הכנף או חזיה של תא אחד נראה לו ולשמשון כאירוע בטיחות ממדרגה ראשונה עד כדי כתיבה בעילום שם בפורום והשמצת בית הספר השני. ליובל: מה שכתבת נכון טוב ויפה, השאלה היא אם בדיקת עמדת המראה חדשה הוא הדבר הנכון לעשות בארץ זרה וברוח מעבר למגבלות ?? לך תסביר את זה לנופלים ברוטור בחלקו האחורי של התבור (שים לב בכתבתי המקורית לא הזכרתי את יבניאל, אל תזלזל בידע שלי). האם נכון לבדוק עמדות חדשות עם מרחפים דרגה 3 ו-4 או שאולי כדאי להתחיל עם לפחות שני אנשים בדרגה 5 ?! אני ממליץ לכולנו לקרוא את דוחות ועדת הבטיחות וההדרכה ותגלו לבד שחצי מהם יעלו גיחוך בקירבכם לנוכח דברי "החכמה" שבהם. תרמתי לא מעט שנים והשקעה באגודה זאת בגלוי ובסתר. לא למדתי אצל לנואל או ארנון דבר. לכן אני מרשה לעצמי לכתוב את הדברים הנ"ל, זאת משום שנראה לי שבקצב הזה עוד רבים אחרים לא יחדשו חברות בספטמבר מה שיוביל לסופנו כאגודה מסודרת. אני ממליץ לכולנו לעשות בדק בית ולבדוק טוב טוב את נושא הטיפול בבתי הספר, ועדת הבטיחות וההדרכה (שאגב אין בה אף מדריך). כדאי שנבין שהם הם זה העתיד........ דני.

יעקב ג

New member
נכון עשה הצנזור

דני ידידי אני לא יודע מי אתה ואינני רוצה להתווכח עם אנונימי. הגישה שלך לספורט הרחיפה ולאגודה לא נראת לי, לא מענישים על המראה בתנאים קצוניים !! את העונש מקבלים מיד באויר וזה עונש קשה וחינוכי, בתקנון האגודה אין התייחסות לכל שטות, ולבדוק אזור המראה בארץ זרה ? יעשה איש איש כלבבו, האגודה בנויה על הרעיון של התאגדות אנשים העוסקים באותו ספורט, והכל בחופש מוחלט - והחופש הוא חלק מהכייף של הריחוף. כדי שהאגודה תוכל להתקיים ולתפקד נקבעו כמה כללים המאוגדים בספר העזר המבצעי - והוא "התנך שלנו" אין מי שיכפה את הכללים !! אין משטרת אגודה ! והטייס הראשי איננו שוטר ! הבסיס להתאגדות הוא רצונו החופשי של כל אחד מאיתנו לקבל על עצמו את הכללים ! וכולנו חורגים מדי פעם מהכללים וכשחורגים נענשים והעונש הוא מידי עוד באויר - לדוגמא המקרה של חבר באגודה שטס על טנדם בלי רשוי מתאים של האגודה ונענש פעמיים, מיד עוד באויר כשנחת בים, ועונש מהטיס הראשי שנאלץ לקבוע עונש כי כך כתוב במפורש בתקנון למקרה כזה. אבל עונש על המראה בתנאים קצוניים ?? או נחיתה על עצים ?? או שבירת רגל ?? ולכן תפסיק לחפש אשמים תפסיק להעכיר את האוירה ! הבסיס האמיתי שלנו הם יחסי החברות והאכפתיות אחד מהשני, והיכולת שלנו לתת יד כשצריך, ולקבל עזרה כשנמצאים במצוקה ! מצוקה היא עונש נורא , ולא צריך יותר. אל תענה לי, ותוכיח שאני טועה, כי אינני מתווכח עם אנונימיים! יעקב גרזון דרך אגב בשבת פישלתי קשה בהמראה בתבור, ואחר כך חגגתי מעל לרמה, תודה על הסבלנות של החברה בעמדה, והמפגש הנחמד בשדה הנחיתה מתחת למבוא חמה.

לאיזו אגודה אתה שייך? מחר אני נרשם!

יעקוב יקירי! על איזו אגודה אתה מדבר כאן בדיוק??? ואתה רושם- "הבסיס האמיתי שלנו הם יחסי החברות והאכפתיות אחד מהשני, והיכולת שלנו לתת יד כשצריך, ולקבל עזרה כשנמצאים במצוקה !" באיזו שנה, באיזו ארץ, בלילה או ביום??? אתה בטוח באפן מוחלט במשפט אותו רשמת??? ואני אומר לך ( ואני עומד מאחורי דברי ) שיש כאן חלק די נכבד של אגואיסטים, וביקורתיים בקנה מידה עולמי שלא מוכנים להזיז את התחת למען האגודה, שלא לדבר על חברים הנמצאים במצוקה!!! איך תסביר מן חברות כזו שבמקרים רבים כאשר אחד מהחברה היה במצוקה למעט אחד או שניים שעזרו כל השאר המשיכו להמריא ולרחף להנאתם - וזה לא חשוב אם המקרה קרה לטנדם ללא רישוי בחוף אפולוניה אותו הזכרת, התרסקות בתבור, המרחות על הרכס ועוד. הרי כאן כבר לא מדובר ב"חברות" מדובר כאן ב"מוסריות" ואת זה אין כאן לרובם.(למעט בזמן תחרויות ואירועים שם רמת המוסר קצת עולה) אולי כך אתה רוצה להרגיש , אבל המרחק בין הרצוי למצוי עדיין רחוק לטעמי. לילה טוב ו"ת ח ש ו ב ע ל ז ה" אורי שמיר

shaison

New member
גרזון קרא את דבריך באוביקטביות

גרזון ידידי "עונש על המראה בתנאים קיצונים??" להמריא בהפרש משבים מעל 20 קמ"ש זאת לא כל שטות("אין התייחסות לכל שטות") ועל זה בדיוק מדבר הספר עזר ע"מ למנוע מקרים שכאלו. במידה וזה היה נגמר רע(טפו טפו מלח מים...) כול החברים היו סובלים לו רק אתה !!! אתה מביא את טייס הטנדם כדוגמא יופי הוא נענש באוויר(ובים) וע"י טייס ראשי במה אתה שונה ממנו הרי עברת על חוקי ספר העזר בדיוק כמוהו? נענשת באוויר ע"פ דבריך אז מה נשאר? במידה ואכן המראתם בתנאים קיצונים שכאלו חייבת להיות תגובה של אמנון אין בכלל מקום לדיון בנושא. אף אחד לא מחפש אשמים אבל עם יש מערכת מסודרת לא צריכים להיות יוצאים מהכלל. אני מקווה שלמדת את הלקח ושמח לשמוע שיצאתם מזה בשלום. שי לנואל

מהיכן נלקח הערך של 20 קמ"ש למשבים?

על פי העדויות, וכפי שבא לידי ביטוי בדו"ח 02/10 בתבור, היתה עוצמת הרוח 20קמ"ש ו- 30 קמ"ש במשבים (מקסימלית 30קמ"ש והפרש משבים 10קמ"ש). לא ברור לי מהיכן "דני" ושי לקחו את הערך של הפרש משבים בעוצמה של 20 קמ"ש. על פי ס.ע.מ מגבלת התפעול למרחף בדרגה 2 הינה רוח מקסימלית 30 קמ"ש והפרש משבים עד 10 קמ"ש. לדרגה 3 מקסימלי 25קמ"ש והפרש 15קמ"ש ולדרגה 4 מקסימלי 30קמ"ש (והפרש לא כתוב). לילה טוב, שמשון

שאל את גרזון ותקבל תשובה

לא כולם פה מדברים על אותו יום או אותו דו"ח ספציפי. בספר העזר כתוב שכל חניך בסוף קורס רכס, דרגה 3, גרירה, מנוע, טנדם. יעבור בחינה בכתב בציון 80 לפחות. איש באגודתנו לא ראה מבחנים אלו מעולם. בו נשלול לכולם את הרישיונות ו/או נפסיק להתיחס לספר העזר כמו שהציעו פה מספר חברים. איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

על פי הודעתו של רון בפורום השני

על פי הודעתו של רון בפורום הבטיחות כן מדובר על אותו יום ואותם חברים, ולכן אני שואל מאיפה המידע על הפרש משבים של עד 25 קמ"ש? שמשון

תשובה ל"דני" - ../images/Emo41.gif

ל"דני". הרושם העיקרי הוא שאתה מחפש תירוצים להשתמטותך ולהתחמקותך מלשלם את דמי החבר לאגודה הישראלית למצנחי רחיפה. כך "קל" לך ולעוד חברים נוספים, שהעדיפו לא לחדש השנה, להמשיך ולהשתמש בכל האתרים והעזרים האחרים (לרבות הפורום) המוחזקים מכספם של החברים שכן שילמו. אם באמת תרמת לאגודה והשקעת בה ואתה חרד לעתידה, הצטרף ופעל מבפנים כחבר מן השורה. רק כך תוכל להביא לשינויים כלשהם. לילה טוב.

papale

New member
אין חדש תחת השמש

אמנון שלום, כרגיל שואלים אותך מה השעה ואתה עונה מה התאריך. לו דני לא כתב שאינו חבר אגודה לא היית יודע זאת ולכן תשובתך פשוט לא בכיוון. מדוע אינך עונה על דבריו של איתי לנואל (בפורום הבטיחות) מלפני מספר ימים בנושא מסקנות מסוכנות? (תגובה לדו"ח 02-10). פשוט תענה לענין ותוכיח שאתה מה שגרזון טוען שאתה. PAPLE

למעלה