תשובה לאינקה

yatsek

New member
תשובה לאינקה

לפני כחודשיים שאל אותי אינקה אם לא עדיף לנסות מדיטציה נעימה וקלה המביאה לאותן התוצאות כמו ויפסאנה כפי שמלמד גואינקה, ללא כל קושי ומאמץ. באיחור של חודשיים (אך מה זה חודשיים לעומת הנצח) הינה תשובתי: 1. איני מתיימר להכיר את כל הטכניקות בעולם או להיות מומחה גדול בכולן. אף בויפסאנה לא התיימרתי להיות מומחה. בסך הכל סיפרתי על נסיוני המדהים והחיובי מתרגול בטכניקת ויפסאנה. אולי אינקה מכיר טכניקות עדיפות, אני יכול לספר רק מה שאני יודע על עצמי. נסיבות אחרות בחיים לימדו אותי, כי מי שמנסה להשיג דברים בדרך קצרה וללא כל מאמץ בדרך כלל עושה קיצורי דרך שעולים יותר בסוף. אולי אפשר ליישם את זה על הדרך להארה ואולי לא. לאינקה פתרונים ומי שמעוניין לסמוך על פתרונותיו - אאחל לו הצלחה מכל הלב.

drall

New member
אינקה עלה או ירד כיתה

אבל לא בבית ספרנו. אבל אני כן הייתי להתייחס למה שכתבת , כי זה מאפשר לי ליישר את קו המחשבה שלך על מנת שתבין סוף סוף , מה אני אומר , מה אתה אומר ןאיפה אנחנו מסכימים או חלוקים. אין "טכניקה קלה יותר להגיע להארה" בטח שלא הטכניקה של אינקה שהיא גם לא הכי הטכניקה שלו. הארה לא מתרחשת כתוצאה מטכניקות. מה שאתה אומר על הויפאסנה זה בדיוק מה שזוזו אומר על מ"ט: "אני ניסיתי , אני התקדמתי , כך שבשבילי הטכניקה הזאת היא טכניקה טובה." מבחינתי , ההבדל בינך לבין זוזו הוא שהטכניקה שזוזו מתרגל היא טכניקה עלובה ומחורבנת ואילו הויפאסנה היא טכניקה מצויינת רק שמלמדים אותה באופן מאוד גרוע. אם אתה תלמיד טוב , יאצק , אם אתה תלמיד מצטיין ויוצא מן הכלל , אזי הצלחת. קיבלת טכניקה טובה ולא נפגעת מהאופן החובבני והמטופש בה לימדו אותה. כי טכניקה היא לא דיפלומה, היא לא קיימת רק בתור שורה תחתונה. התהליך בו אתה סופג אותה יכול להיות משמעותי מאוד. אבל כמו שאמרתי מקודם , טכניקה אינה יכולה להביא להארה, בדרך כלל ההפך הוא הנכון. הטכניקות מרחיקות מההארה, אפילו מרחיקות מאוד. העניין הוא שקשה מאוד להסתדר בלעדיהן. כמעט בלתי אפשרי. ולכן לדעתי טכניקה טובה היא טכניקה שגורמת לך זעזוע במינימום המשקעים האפשריים. טכניקה שתגרום לך להיות המום מהאפקט שלה ואם זאת תשאיר אותך אדיש לגבי התהליך שהביא לאפקט הזה. אם היית מסוגל לשכוח את הטכניקה לגמרי ולהיות עירני רק למצב בו התעוורת ממנה , אזי זו הייתה הטכניקה המושלמת. לכן , אין קיצורי דרך להארה. אבל יש דרך. והדרך היא דרך עיסקית , לשלם את המינימום ולקבל את המקסימום. בטכניקה ההיא של אינקה , כמו בהרבה טכניקות דומות , אתה משלם מעט ומקבל מעט. בויפאסנה אתה מקבל הרבה אבל משלם ביוקר. מה שחשוב מבחינתי , זה שתכיר במחיר שאתה משלם , כי רק אז אתה תדע איך לשלם פחות. ומאותו רגע לא תצטרך לחפש קיצורי דרך דימיוניים , תוכל לטוס דרול

מלאווח

New member
אני מניח שאינקה

הצביע על כך שצריך לנסות... בסוף תמצא מה ש"עובד" עבורך... פשוט אל תפסול, נסה ... "לא טוב", המשך הלאה... ואני יכול להעיד זאת על עצמי, שהלב יודע בדיוק לכוון אותך לדרך שלך, לאמת שלך, ורק אז אתה מרגיש שקט...

drall

New member
כך יום אחד רכב מכאן

ואין איש שידע לאן גם כוכבו הוא בנופלים במורדור ארץ הצללים מתוך שר הטבעות

למעלה