תשובה יפה

מתלמד8

New member
חילוני חרד-אל תהיה מוטרד,זה היה לפני -62 שנה,מאז הולך-

ומתמעט הדור,כמות החוזרים בשאלה עומדת היום על-% 10 מהחרדים ובעיה קשה יותר בציונות הדתית,מה שמטריף את הציונות הדתית הוא כמות הבנות המתגייסת לצהל שהולכת וגדלה ממחזור למחזור,הן טוענות-לא רק הבנים בציונות הדתי מוצלחים,גם אנחנו ובאמת הם והן מאוד מצליחים בצבא.
אני כאזרח מאוד שמח,אלא שזה מדיר שינה מעיניי מנהיגי הציבור הדתי ציוני
הבעיה שלהבורות בחברה הישראלית לא פוסחת על הציבור החילוני,לא רק מיהו משה רבנו לא יודעים בנוער הישראלי,כמעט שום דבר לא יודעים על מלחמת השחרור,או הקמת המדינה,מדובר באירועים מחוללים של פחות מ-70 שנה ולא,-200 או -3000 .

מתלמד8

New member
חילוני חרד-נכון אתה צודק,מיתוסים מתפתחים בכל שטחי החיים-

סיפר לי חבר שהיה ק.חינוך בצה"ל,באחת מההשתלמויות התארח פרופ' זאב וילנאי ז"ל שהיה הסטוריון,גאוגרף ומחוקרי א"י המפורסמים בארץ,
בהרצאה על התפתחות מיתוסים הסטוריים ,פרופ' וילנאי הסביר שאם אתה מאתר סלע גדול ומציב אותו ליד מקום שעוברים אנשים ונותן לו שם כמו "אבן ראובן",
אחרי מספר שנים תעבור ליד הסלע,אתה תשמע סיפורים לרוב שיגיעו עד ראובן בנו של יעקב אבינו מספר בראשית,
אם יגורו אנשים דתיים בסביבת האבן,יתפתחו מנהגים והלכות סביב האבן.

דוגמא ממיתוס צבאי ששמעתי מבנו של פרופ' וילנאי(אלוף מיל.מתן וילנאי,שגרירנו בסין),
היא יח'-101 הקטנה שהוקמה בתחילת שנות ה-50,למלחמה בתופעת המסתננים.
במשך עשרות שנים הייתה תחושה לפי "הסיפורים" שהיחידה מנתה אלפי לוחמים שהשתתפו בעשרות מבצעים עלומים.
בבדיקה מדוקדקת שנעשתה בסוף שנות ה-70 מסתבר שהיחידה הייתה קיימת כ 5-6 חודשים בלבד(אוגוסט 1953-תחילת 1954)ומנתה 50-52 איש כולל אנשי מנהלה.

דוגמא מההלכה-מנהגי אבלות,במנהגי האבלות על קרובי משפחה בעדות ישראל אין דינים והלכות,בתוך כל עדה נוהגים "כמנהג המקום".
מידי פעם יוצא לי להגיע לאזכרות/ניחום אבלים ולצערי אני שומע הדיוטות טוענים בפני האבלים "זה אסור" וזה אסור וזה "כתוב בתורה"-כששום דין אבלות לא כתוב בתורה .
אנשים שותים בצמא את כל " מצוות האבלות",,,, ולך תגיד להם שמספרים להם סיפורים.

קליט

New member
עוד אמונה טפשית של בור מצוי

גלוי וידוע שהסיפורים הם ממש ממש לא מדויקים, ולא מביאים ראיה מסיפורים.

מתלמד8

New member
הוי קליט ! -עשית לי ת'יום,,ומה זה האגדות של חזל?

אם לא סיפורים ע"ג סיפורים,גם הם ניתנו למשה בהר סיני ??.
עד כמה עירבבו אותכם?

כל התנ"ך סיפורים שהועברו מאב לבן,בתקופות שכביכול ארעו סיפור התורה-עד לא הומצא הכתב.

רוננין

New member
תשובה יפה

בשנת 1954, כשהיה ראש ממשלה, נסע לארצות הברית כדי להיפגש עם הנשיא דאז אייזנהאואר ולבקש את עזרתו ותמיכתו ברגעיה הקשים של ישראל הצעירה.
באחד המפגשים עם מי שהיה אז מזכיר המדינה של הממשל, ג'ון פוסטר דאלס, זה התעמת עם בן גוריון במידה רבה של התנשאות: "אמור לי, ראש ממשלה - את מי אתה ומדינתך בעצם מייצגים? האם יהודי פולין או יהודי תימן, רומניה, מרוקו, עיראק, בריה"מ או ברזיל הם אותו דבר? אחרי 2,000 שנות גלות, האם אפשר לדבר על עם אחד, תרבות אחת? מורשת אחת או מסורת יהודית אחת?
בן גוריון ענה לו: "ראה, אדוני המזכ"ל, לפני 200 שנים הפליגה הספינה מייפלאוור מאנגליה ועליה היו המתיישבים הראשונים שהתיישבו במה שמוכר היום כמעצמה הדמוקרטית הגדולה הקרויה ארצות הברית של אמריקה. אנא ממך, צא לרחובות ושאל עשרה ילדים צפון-אמריקאים את הדברים הבאים:
מה היה שמו של קברניט הספינה?, כמה זמן נמשך המסע?, מה אכלו הנוסעים במהלך ההפלגה? וכיצד התנהג הים במהלך ההפלגה? יש סבירות יותר מגבוהה שלא תקבל תשובות מדויקות".
עכשיו ראה... לפני למעלה מ-3,000 שנה היהודים יצאו ממצרים.
אני מבקש ממך שבאחד מנסיעותיך בעולם, תנסה לפגוש עשרה ילדים יהודים במדינות שונות, שאל אותם מה היה שמו של קברניט אותה יציאה, כמה זמן נמשך המסע, מה אכלו במהלכו וכיצד נהג הים.
כשיהיו בידיך התשובות, ותתפלא, נסה לזכור ולהעריך את השאלה שזה עתה שאלת אותי."

דאלטון

New member
מה שאני לא אהבתי אצל אנשים לא מאמינים

בדת שהם שוללים יחד את קיום המדינה היהודית. הם אומרים
שאם הדת זה שקר אז אנחנו לא זכאים על הארץ. ולזה אני לא מסכים איתם.

קראתי על אדם שאחרי שגילה שהדת זה יצירה אנושית הוא החליט לעזוב את הארץ ועובר לארה''ב...כי לשיטתו הוא גזל מפלסינים את הארץ......חחחחח

אבל ארה''ב הוקמה על אדמה אינדיאנית.....חחחחח

למעלה