תשבץ היגיון

יוסי7ק

Active member
אין לה כל קשר לתשבצי היגיון, ואני לא מבין מה הטעם במעל 40 תגובות לאי-הגדרה הזו.

nirr200

Member
שלום לך דן אביבי, לכם ולכן האם מפני שלא מצוין עוד פעם, שוב ובחזרה בתשבצי היגיון לא צריך להתייחס לתשובה בחזרה?
תודה.

nirr200

Member
שלום לך, דן אביבי , לכם ולכן חשוב לי ליצור קשר טלפוני עם עיתון ימים ואימייל של עיתון ימים.
תודה.

nirr200

Member
שלום לך דן אביבי, לכם ולכן, איך אני יכול ליצור קשרים עם עיתון ימים?
תודה.

nirr200

Member
שלום לך, דן אביבי,לכם ולכן, האם הגיוני שלכל חידת היגיון יש יותר ממשמעות אחת?
תודה.

nirr200

Member
שלום לך, דן אביבי , לכם ולכן, מה כל ההבדלים של כל תשבצים רגילים לעומת כל תשבצי היגיון?
חודה.

תקצר היריעה.
דוגמית. בתשבץ רגיל "ים" זה תיכון/סוף וכו'.
בתשבץ היגיון "ים" יכול להיות "חצי שמים", "מי הולך לאחור בסוף ) מי=ים הפוך זה לאחור. בסוף זה בSUF שזה הים:)
והכי טוב תתייעץ עם CHATGPT תקבל תשובה הרבה הרבה הרבה יותר נרחבת משלי.

nirr200

Member
שלום לך דן אביבי, לכם ולכן, למה הגיוני שהפתרון הנכון של כמה תווים בארגז (כ"ח) (3) הוא תבה? מה הפתרון הנוסף לכמה תווים בארגז (כ"ח) (3) אם יש?

שלום לך דן אביבי, לכם ולכן, למה הגיוני שהפתרון הנכון של כמה תווים בארגז (כ"ח) (3) הוא תבה? מה הפתרון הנוסף לכמה תווים בארגז (כ"ח) (3) אם יש?
ככלל, בהגדרות ותשבצי הגיון (תרתי משמע, יש גם שמות אחרים), הפתרון הוא אחד, המשמעויות 2 או יותר, ולרוב כוללות משחקי מלים, קיצורים מקובלים, משחק עם כתיב מלא וכתיב חסר, ועוד "טריקים".
בדוגמה הפשוטה יחסית הזו, תבה היא פעם במשמעות ארגז, ופעם במשמעות יחידה דקדוקית, מילה (ר' במילון), כמה תווים כלומר אותיות.
למתחילים גמורים בנושא, כפי שנראה מכתיבתך, כדאי להתחיל מללמוד ולהבין את הבסיס, ולא בפורום הזה שלא מיועד לכך. אפשר להתחיל למשל כאן:

nirr200

Member
שלום לך,דן אביבי,לכם ולכן, אם יש משהו או דברים לא ברור או לא ברורים לגבי כמה תווים בארגז (כ"ח) (3) ציינו זאת בבקשה.
תודה.

nirr200

Member
שלום לך, דן אביבי, לכם ולכן, אם ניתן להסביר לי במילים יותר פשוטות לגבי כמה תווים בארגז (כ"ח) (3) תבה,בבקשה להסביר לי לגבי כמה תווים בארגז ( כ"ח) (3) תבה במילים פשוטות יותר.
תודה.

nirr200

Member
שלום לך דן אביבי ,לכם ולכן, האם מסובך להבין את הפתרון הנכון לכמה תווים בארגז (כ"ח) (3) הוא תבה.
תודה.

nirr200

Member
שלום לך, דן אביבי, לכם ולכן, מה בסך הכל משותף לכל תשבצי ההיגיון לעומת כל התשבצים הרגילים?
תודה.

nirr200

Member
שלום לך, דן אביבי , לכם ולכן האם אין שום דבר משותף בהקשר לכל התשבצים הרגילים לעומת כל תשבצי ההיגיון?
תודה.
שלום לך, דן אביבי, לכם ולכן, מה בסך הכל משותף לכל תשבצי ההיגיון לעומת כל התשבצים הרגילים?
תודה.

gadisam

Active member
אדון ניר היקר, אני רואה שאין לך מושג בתשבצי הגיון. אני מציע מכל הלב, לפני שאתה מנסה לפתור תשבצי הגיון, תמצא מישהו שילמד אותך את הנושא, או תיקח קורס כלשהו בתשבצי הגיון, או שתרכוש ספר שמלמד על תשבצי הגיון. אין שום סיבה שנסביר לך כאן כל הגדרה בסיסית, או שנסביר לך מה ההבדל בין תשבץ הגיון לבין תשבץ רגיל. לא לזה נועד הפורום הזה. השרשור הזה התארך מעל למקובל, אני מציע לכולם להפסיק לכתוב כאן. תודה.

nirr200

Member
שלום לך ,דן אביבי,לכם ולכן, אם חשוב לי לדעת לגבי כל התשבצים הרגילים לעומת כל תשבצי ההיגיון מה רע בכך שאני רוצה לדעת לגבי כל התשבצים הרגילים לעומת כל תשבצי ההיגיון אולי?
תודה.

nirr200

Member
שלום לך, דן אביבי לכם ולכן, אני מקווה שאני לא מפריע לחלוטין לגבי כל מה ששאלתי לגבי כל תשבצי היגיון וכל התשבצים הרגילים.
תודה.

למעלה