תרפיה בתנועה
יעל, ראשית , המוסד נקרא : "לסלי יוניברסיטי" (בעבר לסלי קולג'), אני סיימתי את המסלול הזה לפני 10 שנים (אני מטפלת בתנועה). התחלתי בארץ ואת רוב הלימודים עשיתי בקיימברידג'(בוסטון). הלימודים הם לתואר שני, כך שאת צריכה להיות בעלת תואר ראשון בתחום רלוונטי. כיום , במסגרת הלימודים של לסלי (איזור התעשיה נתניה), אין דרישה להשלים סמסטרים בבוסטון, כמו שהיתה בעבר, כלומר, כל הלימודים הם בארץ. יש מספר מסלולים , אז אם תרצי טלפון להתעניין, את יכולה לפנות אלי במסר. יש בסמינר הקיבוצים וגם בירושליים, מסלול של לימודי תעודה (לא לתואר), וכן באוניברסיטת חיפה יש מגמה נפלאה של כל התחום של טיפול באמנויות. הלימודים באוניברסיטת חיפה הם גם לתואר. דרך אגב, התעודה של לסלי, מוכרת בארץ על ידי משרד החינוך והבריאות וגם על ידי יה"ת, שהוא הארגון הרשמי של המטפלים בתנועה. לגבי אירופה, יש תוכנית נהדרת לתרפיה בתנועה בשוויץ , שהיא במסגרת תרפיה הבעתית. בהולנד הדגש יותר במוסיקה. גם התוכנית של לסלי וגם של שוויץ, היא גם לדוקטוראט. וכדי לקשור לך את הקצוות...אז אם תגיעי ללסלי, תיכנסי לספריה, ותוכלי לקרוא את המחקר שלי בנושא:"האיכויות הטיפוליות של המחול המזרחי". אני לא יודעת איך האנגלית שלך, אך זהו שיקול שיש לתת עליו את הדעת לגבי לימודים מהסוג הזה בחו"ל. בהצלחה... אלינה