תרפיה בתנועה

תרפיה בתנועה

הייתי מעוניינת לדעת על מקומות שאפשר ללמוד בהם תרפיה בתנועה, רצוי בחו"ל, ארה"ב הולנד, צרפת... תודה מראש, חג שמח לכולם
יעל

אני מכירה שניים

א. סמינר הקיבוצים ב. לסלי קולג' - קיים מסלול לתואר שני בתרפיה בריקוד.

בסיס האם של לסלי קולג' הוא

בארה"ב. נין ללמוד את רוב המסלול בארץ, אבל כדי להשלים את הדרישות לתואר, יש לעשות סימסטר אחד לפחות בארה"ב.

ו ר ד 11

New member
אני מציעה לדבר עם יפעת בן יחזקאל

היא למדה את זה בארץ ויש לה מה להגיד בנדון

Elina5

New member
תרפיה בתנועה

יעל, ראשית , המוסד נקרא : "לסלי יוניברסיטי" (בעבר לסלי קולג'), אני סיימתי את המסלול הזה לפני 10 שנים (אני מטפלת בתנועה). התחלתי בארץ ואת רוב הלימודים עשיתי בקיימברידג'(בוסטון). הלימודים הם לתואר שני, כך שאת צריכה להיות בעלת תואר ראשון בתחום רלוונטי. כיום , במסגרת הלימודים של לסלי (איזור התעשיה נתניה), אין דרישה להשלים סמסטרים בבוסטון, כמו שהיתה בעבר, כלומר, כל הלימודים הם בארץ. יש מספר מסלולים , אז אם תרצי טלפון להתעניין, את יכולה לפנות אלי במסר. יש בסמינר הקיבוצים וגם בירושליים, מסלול של לימודי תעודה (לא לתואר), וכן באוניברסיטת חיפה יש מגמה נפלאה של כל התחום של טיפול באמנויות. הלימודים באוניברסיטת חיפה הם גם לתואר. דרך אגב, התעודה של לסלי, מוכרת בארץ על ידי משרד החינוך והבריאות וגם על ידי יה"ת, שהוא הארגון הרשמי של המטפלים בתנועה. לגבי אירופה, יש תוכנית נהדרת לתרפיה בתנועה בשוויץ , שהיא במסגרת תרפיה הבעתית. בהולנד הדגש יותר במוסיקה. גם התוכנית של לסלי וגם של שוויץ, היא גם לדוקטוראט. וכדי לקשור לך את הקצוות...אז אם תגיעי ללסלי, תיכנסי לספריה, ותוכלי לקרוא את המחקר שלי בנושא:"האיכויות הטיפוליות של המחול המזרחי". אני לא יודעת איך האנגלית שלך, אך זהו שיקול שיש לתת עליו את הדעת לגבי לימודים מהסוג הזה בחו"ל. בהצלחה... אלינה

גוהר

New member
יש לי שאלה

מה הדרישות ללימודים? צריך קודם להיות מורה מוסמכת למחול או משהו כזה...?

הדרישות

לפי מה שהבנתי צריך קודם כל תואר ראשון רלוונטי: מחול/ מדעי ההתנהגות.. עם מספר קורסים שחובה לעשות בפסיכולוגיה.

Elina5

New member
כן בדיוק....

צריך תואר ראשון רלוונטי, ואם חסרים לך קורסי חובה בפסיכולוגיה, את יכולה לעשות אותם במסגרת לסלי. הכי טוב זה לרכז את כל השאלות שיש לך ולבדוק איתם, כי הם משנים מדי פעם את תנאי הקבלה והדרישות שלהם. ואם יש לך עוד שאלות אליי, את מוזמנת להתקשר... בהצלחה ושבוע טוב, אלינה

Elina5

New member
יש 5 מסלולים שונים בתוכנית של

לסלי יוניברסיטי, ורק באחד מהם נדרש ממך לבוא מהתחום האמנתי בו את מעוניינת להתמחות בתרפיה. כלומר יש 4 מסלולים שבהם את לא חייבת להיות מורה לריקוד או אפילו רקדנית, אך גם התעודה שהם מקנים לך, אינה "מטפלת בתנועה". חג שמח...

תודה רבה

שלום אלינה, קיוויתי שתעני לי מאחר ואני יודעת כי למדת את התחום בארה"ב, יש לי מיליוןשאלות על איך? מה? מתי?, ואני מקווה שאוכל להתייעץ איתך אישית. אני אשמח גם לקרוא את המחקר שכתבת, בכל מקרה, תודה רבה על המענה המפורט. יעל

talaal

New member
תרפיה בתנועה בחו"ל

קודם כל, פשוט תיכנסי למנוע חיפוש של גוגל או וואלה או אחר ותקלידי dance therapy או movement therapy ויעלו לך קישורים שונים לבתי ספר שונים. מעבר לזה, אני בזמנו ביררתי על ארה"ב ויש שם מסלולי תרפיה בתנועה באוניברסיטאות וקולג'ים שונים, בניהם ב UCLA, בשיקאגו וכל מני. אותי הכי עניינה אוניברסיטה בשם naropa. היא נמצאת בקולורדו והקים אותה, לפני הרבה שנים נזיר בודהיסט(!!!). יש שם מסלולים מאוד רציניים בספרות, ב'מנהיגות חברתית' ואפילו מסלול הכשרה להיות בודהיסט מוסמך (...). נראה מאוד מעניין רציני ומעמיק. מסלול התרפיה בתנועה שם עושה רושם מאוד מעמיק ורציני, ובזמנו דיברתי עם כמה בנות שלמדו שם ועם מישהי שהכירה מישהי שלימדה שם וכולן המליצו בחום רב. אז... שתדעי.
טל

../images/Emo141.gifתודה

תודה טל, את האמת שיש עוד זמן כי עדיין לא סיימתי את התואר הראשון, אבל אני מאוד מתעניינת כבר עכשיו. יעל

talaal

New member
יעל יקירתי

לא כל כך בטוח שיש עוד זמן. בעצם זה תלוי מתי את רוצה להתחיל את לימודי התרפיה, מייד אחרי סיום התואר הראשון או כמה זמן אחרי? יש המון פרוצדורות כמו הגשת טפסי ההרשמה לפחות חצי שנה (או יותר) לפני תחילת הלימודים, כתיבת חיבורים על עצמך, שליחת (והשגת) המלצות, לפעמים יש מבחן מעשי שבשבילו את צריכה לטוס לביה"ס (מעטים מאוד המוסדות שמבצעים מבחן מעשי בארצנו עם שליח מיוחד), כמובן- מבחני SAT וכל השאר ועוד ועוד. אני פשוט מציעה לך חהתחיל לברר כבר מעכשיו מה תצטרכי לעשות (כי להרבה מהדברים שציינתי למעלה וגם לאחרים שלא ציינתי, יש תאריך או שניים או שלושה בשנה וזהו...). והכי חשוב, אם יש לך עכשיו מרצה או מדריכת ריקוד שהתרשמו ממך ו/או שיש להם שם עולמי בתחומם, כבר עכשיו תבק'שי מהם המלצות, כי אחרי שלא רורים אותם כמה זמן זה כבר נההיה מעט בעייתי. אז זהו בערך, ותמשיכי להנות ולפנטז ולתכנן
טל

תרפיה בתנועה

היי טל, ממש תודה על כל הפרטים אני אשמח לדבר איתך כככה בטלפון אם בא לך, אני עדיין רק בשנה הראשונה של התואר הראשון, ולכן אני אומרת שיש עוד זמן, ומי יודע מה יביא יום... בכל מקרה תודה
וחג שמח
הטלפון שלי הוא 053-626091

למעלה