תרפיה באמנות

ניצני22

New member
תרפיה באמנות

אז ככה... קודם כל בוקר טוב, ותודה רבה על כל התמיכה והעזרה שאתם נותנים-אתם חוסכים לנו המון דילמות וקונפליקטים פנימיים. וכן, גם זמן ... אני בת 22,רוצה להתחיל ללמוד בשנה הקרובה. אני הכי נמשכת לאמנות, זהו תחום שגדלתי עימו בבית ואני מציירת ומצלמת כבר הרבה שנים. רציתי לנסות להתקבל מן הסתם לבצלאל, אבל בשל שיקולים פיננסים ופרקטיים למקצוע ולתעסוקה בו- וויתרתי!(אני הבנתי שחוץ מהוראה או כתיבה או מס מצומצם של קרנות ממנות, אין בדיוק איך להתפרנס מהתחום-באמת לצערי...) אז כן, חשבתי על לימודי תרפיה באמנות. אבל פה התחיל הבלאגן. הבנתי שלימודי תרפיה באמנות הם רק לתואר שני(האמנם?!) בדקתי היטב באתרים של : דוד ילין ירושלים לסלי קולג' סמינר הקיבוצים בית ברל אונ' חיפה אבל באף אחד מהמוסדות לא ראיתי לימודי תואר ראשון בתרפיה באמנות. האם עליי להתחיל ללמוד לתואר ראשון בחינוך/ייעוץ/פסיכולוגיה/ריפוי בעיסוק/מדעי ההתנהגות ורק אח"כ להמשיך ללימודי תעודה בתרפיה באמנות או לתואר שני בלסלי? למעשה אני רוצה תואר משולב גם באמנות(מעשית, לא תולדות האמנות)ובפסיכולוגיה, אבל עדיין, אלו שני חוגים מאוד כללים ואני רוצה ללמוד ספציפית תרפיה באמנות! איך עושים את זה? ואיפה? ואיזה תואר מקבלים(מוכר או לא)? אני מאוד יודה לכם אם תתייחסו לשאלתי בתשומת לב כי באמת ניסיתי לדלות אינפורמציה מהמוסדות לפני שפניתי אליכם , ויש לי רק בלבול. תודה מראש. ושבוע טוב. ניצן.

תרפית אמנות

אכן טיפול באמצעות אמנויות נלמד רק ברמת התואר השני. ניתן להגיע אליו לאחר תואר ראשון בתחום טיפולי (פסיכולוגיה, עו"ס, חינוך וכו') או מתחום אמנותי. המגיע מאמנות חייב בהשלמת קורסים מפסיכולוגיה, והמגיע מפסיכולוגיה ודומיה חייב השלמה באמנות. פרוט ראי בהמשך. מכאן שתוכלי לשלב וללמוד לתואר ראשון באמנות, להמשיך לתרפית אמנות ולנסות להתפתח במקביל גם באמנות וגם בטיפול, מה שרבים במצבך עושים. אם מגיעים למצב שמתפרנסים מן האמנות מה טוב, ולא ניתן לעסוק בתרפיה. ישנם הבדלים מסוימים בדרישות הקבלה ממוסד למוסד אבל כללית הדרישות הן: א. תואר ראשון: (א) תואר ראשון רלוונטי: פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, חינוך מיוחד, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, שאינו מחייב בהשלמות. (ב) תואר ראשון מתחומים אחרים (כולל אמנות) המחייב בהשלמות בתחום הפסיכולוגיה: מבוא לפסיכולוגיה - קורס שנתי. פסיכולוגיה התפתחותית - קורס שנתי. תאוריות אישיות קורס סמסטריאלי. פסיכופתולוגיה - קורס סמסטריאלי. ב. 300 שעות בתחום האמנות הרלוונטי. 300 שעות נוספות בתחום האמנות יושלמו במהלך הלימודים ומחוץ לתכנית. ג. ראיון קבוצתי. ד. ראיון אישי. ה. הצגת תיק עבודות.

למעלה