תרנגול כפרות!

דקדנסיה

New member
תרנגול כפרות!

מה דעתכם על מנהג זה? ובכלל על הפיכתם של בע"ח לשעירים לעזעזל [עז...] אשמח לדעתכם בפורום זכויות בע"ח במעריב

א77

New member
תרנגול כפרות

'תרנגול כפרות' סיסמא מרשימה אכן. קראנו סיסמאות מרשימות יותר ובכל מיני נושאים. הנה משהו שהרגע ראיתי בפורומנו: 'כיצד לעבור את הצום בקלות ...' אין המדובר בגלולות לבליעה. גם לא באיזה מזון מיוחד לסעודה המפסקת. מדובר בסרטי DVD לציפייה. לדעתי. סיסמא פרסומית זו, עושה הרבה יותר מהסיסמא שבכותרת שהעתקתי מכותרתך... אכן, דעתנו היא לקחת תרנגול, ולהקיף מעל ראשינו, ולנהוג כפי שאנו נוהגים. לסקרנים, אהיה מוכן למסור שיעור תורני ארוך בנושא. שיעור שיכלול כמובן לא רק את התרנגול המסכן שמובל לשחיטה בשל חטאי האדם. אלא את תפקידו ויעודו של האדם וגם התרנגול בעולמנו. מיהו האדם, ומיהו התרנגול. מה מסתתר ברוח שאחרי שני הבריות הללו. נפש ונשמה. וסוף דבר ובסיכומו של שיעור, ובסופה של ההרצרה, מבטיחני כי הכל יבינו שהאדם הסובב את התרנגול הזה מסביב לראשו, הרי הוא רחמן על התרנגול כמו על כל חיות ובריות תבל לא פחות וגם אולי יותר מכל ארגוני ה'תנו לבהמות לחיות'.

22יולי

New member
זה עדין נראה לי אכזרי

אני דתיה ואני עדיין חושבת ששמימוש בתרנגול זה מנהג אכזרי ואם תסתכל בגירסאות הראשונות של קיצור שולחן ערוך תראה שגם שם כתוב שזה מנהג שיש להפסיקו - לא בגלל האכזריות. ואם אפשר בכסף למה בחיה? ככה תבוא אליו ריק מכל אכזריות?

א77

New member
הצהרתך שהינך דתיה. מיותר לחלוטין

תודה על הפנייתל לשוחן הערוך. אני מכיר את השו"ע. בכל אופן, מנהג כפרות קדם המון לפעילות הארגונים השונים הבאים לבטל מנהג קדוש בישראל. אני מתאר לעצמי שלמרות שהינך דתיה... אם תזכי לראות בבנין ציון וירושלים, יפריע לך מאד, שחיטת הקרבנות וזריקת דמם על המזבח. ובתור דתיה, ודאי יודעת את עוד דברים על שנעשו שם באמצעות הקרבנות. ובתור דתיה, וודאי קראת אמש עם סדר העבודה. על השעיר שהגיע לעזרזעל ומוזכר שם על איברים איברים... איני טורח ללבן ולפרש כל הדברים, כי הרי הינך יהודיה דתיה. וודאי את יודעת מכל הדברים הללו. אך בכל אופן, אני שמח שראיתי שהגיעו מתל השומר לבני ברק לקחת תרנגולות לעשיית כפרות בביה"ח. מתברר שלא בדיוק עבור חולה, אלא עבור פרופסור מסויים שלא אנקוב בשמו כאן. איך שלא יהיה, וודאי תחששי להינתח חלילה אצל אותו פרופ' אכזר שרבי לא יודעים אודות אכזריותו הכפרותית זו. המונים מתדפקים על דלתו להינתח אצלו. ובכן, השארי בשלך. כי בין כך כל הדתיים השומרים על מנהגי אבותיהם ורבותיהם, ממשיכים בדרכם. אף ארגון של תנו לחיות לחיות, לא מנע בעדרם מלעשות מנהג יהודי. וכבר אמרו חז"ל, מנהג ישראל תורה היא. אני מאד מקווה שלא יצליחו להנהיג במדינתינו חוק כמו באחת ממדינות אירופה המערבית האוסרת עכל שחיטת חיות ועופות. שם, כל היהודים היו עושים כפרות במחתרת כמו ברוסיה הקומוניסטית...

א77

New member
---------------------

הפנייתל = הפנייתך. לעזרזעל = לעזאזעל. שרבי = שרבים. בעדרם = בעדם.

א77

New member
שחיטת עופות לאכילה

הינן פרט לתיקון גדול לכל המעורבים בשחיטה ובאכילה כדת וכדין בכשרות. הרי גם ל'כל הפוסקים' המובאים ומצוטטים, וודאי תיקון גדול. צער בעלי חיים אסור לפי כל הפוסקים בלי שום יוצא מן הכלל. וכאן מגיעים אנשי תנו לחיות לחיות, כאלה המקפידים על צער בעלי חיים, והיה אם אינם אוכלים בשר בחלב, זה כי הבשר נמנע מלבוא אל פיהם בכלל. אך לא בשל איסור בשר בחלב. אין לאותם רחמנים בעיה עם הבערת אש בשבת. וכאילו כל הלכות שחיטה ביור"ד הוקם סתם... הם אלה שילמדונו צער בעלי חיים מהו. יגיעו בפרובוקציה עם צוות צלמים לבית הכנסת איצקוביץ בבני ברק וכו'... בקישור המסיונרי למטרתם, שהובא על ידם בפורומנו כתוב בכותרת להדפסת כרוז בנושא, המיועד לקהל דתי ... אנחנו קהל היעד שלהם... עם ישראל הנוהג במנהג כפרות, מצווה על צער בעלי חיים כשם שהוא מצווה על שמירת שבת ועל איסור עריות ועל כל תרי"ג מצוות. יהודי שומר מצוות מכבד אביו כי כך כתוב בתורה. הוא לא ילמד כיבוד אב ממי שאוכל נבילות, ולא ילמד צער בעלי חיים ממי שרוכב על קורקינט בחג האופניים. אין שום הבדל בין מנהג הכפרות ובין כל שחיטה. אסור לצער שום בעל חי בין אם זה בכפרות ובין אם זה אמור לעלות לקרבן. הכי מסלף [ואני מונע עצמי כעת מביטוי חריף יותר...] זה לבוא בשם צער בעלי חיים ולטעון טענות אלה. אנו יהודים, יודעים שלבהמה ועוף בשחיטה והעברת החלף אין כל צער. יש כאלו שמשום צער בעלי חיים, מעדיפים הם ירייה במח הבהמה. לא שחיטה, אלא ירייה. והנה כעת, מנסים לסלף לנו אסמכתאות גם מחכמינו. אוקיי. שי עגנון שיישאר עבורם. בין כך לא ממנו חיים אלה הלומדים תורה. אני נמנע בכוונה להכנס לפולמוס עם הדקנסונית הזו. לא אתערב עמה בהלכה להוכיח כמה הם סילפו דברי רבותינו אשר הם נר לרגלינו. והכל בכדי לבטל מנהג ישראל תורה היא. אני משיב לךמי ששואל. לאחרים הבאים להורות ולהשפיע ולהסית ממנהגים קדומים וקדושים אני מגיב בדרך, לא של תשובה, אלא... כאילו פורום לשאול את הרב נועד בכדי שיבואו כל מיני דוגלי שיטות מסויימות לקהל המתעניינים בדבר ה', מאחר וכבר פורום זה הוקם, ועשה להם עבודה קלה. פשוט ריכז עבורם את קהל יעדם כביכול. מעשה שלא יצלח. הנה הזמנתה אלי במסר אישי: אשמח אם תבוא להתארח בפורום זכויות בע"ח במעריב ובו תרצה את אמונתך בעניין ואולי אף תהיה פתוח לשמוע דעת אחרים קישור- http://forums.nrg.co.il/inex.php?act=forum&do=forum&forum=13 כמובן שאיני טורח להגיע לשם כפי שחברינו מכאן מכירים אותי וכפי שהסברתי לה בתשובתי. נווו, אז מה עושים? באים שוב ושוב לכאן. מחשש, אולי יש מי שיעשה כפרות בערב שמחת תורה... כאן אעמוד בשער. אגיב לכל מיני כאלה שבאים לא בשם ה'. הם ימצאו חלקי סעיפים מרבותינו ומאורינו, וכמובן הם גם יעדיפו לא לכתוב את המקור המקורי, שקוראי דבריהם לא ימצאו את כל הסעיף ופירושיו. זאת מלאכתם. ואנחנו נכתב ונלך לחיים טובים ארוכים ולשלום. [בכוונה הטעיתי בהעתיקי, את הלינק שקבלתי ממנה.}

למעלה