תרמילאי יקר

sitvaniyot

New member
חבד

חברה, מי שלא רוצה שלא ילך. בית חב"ד במקומות רבים הפך למקום התכנסות לתרמילאים ישראליים. לסדרים שלהם יצא שם דבר. ובנוסף, במשך כל השנה, טיילים שנכנסו למצוקה או חלו בדרך קיבלו מהחבדניקים את מלוא העזרה, כולל אירוח לשותף לטיול הבריא. אז אל תזלזלו בהם, אולי תזדקקו לעזרתם, ושיבורכו על היוזמה שהיא יחודית! בעולם. אינני דתית, ולא נהניתי משירותיהם, כך שאין לי ענין להגן עליהם. מעשיהם מדברים בעד עצמם.

הדיון החשוב

הוא על דרך הדיון. ברור שיש כאלו שיחשבו שעבודתם קודש ויש כאלו שיחשבו שהם מאיימים. כל דבר צריך להכתב בצורה מכובדת, אפילו אם הדברים קשים. לשמחתי יש מספיק מילים בעברית להביע כל דבר.

Blueyes2

New member
המשפחה היהודית שהתארחתי אצלה

בניגוד לכותב ההודעה אני בוחרת כן לשתף בחוויה שהיתה לי אצל משפחה יהודית ברומא באחד מחגי ראש השנה בהם הייתי שם והרגשתי צורך להתחבר לחג יותר מסתם לשבת עם חברתי לטיול ולחלוק תפוח בדבש.. הגענו למשפחה שביתם הוא ה"סניף" של חב"ד , הם אירחו אותנו בצורה מדהימה ללא הצורך להביע דיעה או להתערב באורח חיינו. פגשנו שם מספר מטיילים יהודים מכל העולם וביחד עם המשפחה בארוחת החג הרגשנו קצת מהמסורתיות שיש לנו בד"כ בארץ ושקשה להשיג בחו"ל.. אני ממש לא מסורתית אלא חילונית לגמרי , אבל החוויה הזו היתה בשבילי הרגשה של חמימות ושייכות מסוימת.. כמובן שלא נקלענו לדיונים פוליטיים ובכלל , כל אחד שם היה עצמו והתקבל בברכה .. אני לא חושבת שהמקום הזה להכללות הוא במקום , יכול להיות שיש מספר אנשים שאכן רוצים " לחסל את היהדות בדרכים נלוזות" ו"לירות על חברי" אך אני לא נתקלתי בהם אלא דווקא באלה שפתחו את ביתם בפני שבעיני זה דבר מדהים ולא ניסו להשפיע עלי בכל צורה שהיא.. אם אתה כל כך רוצה לשכנע אולי תספר לנו מה ראית במו עיניך???

למעלה