תרמילאים ותורמים

shaishoo

New member
תרמילאים ותורמים

שלום אתר למטייל ביחד עם ארגוןלתת התחילו תוכנית מאוד יפה של משלחות מיוחדות מישראל לעזור במדינות עולם שלישי ברחבי העולם, המתנדבים עוברים הכשרה מיוחדת על מנת לקחת חלק בתוכנית, יש מספר שלבי מיון וקריטריונים ומי שעומד בהם זוכה בזכות להצטרף למשלחת, אומנם אני בטוח שיש כאלה שיגידו למה להיות יפי נפש ולעזור לאיזה ילד באיזה חור נידח על פני כדור הארץ כמה שבאמת צריך לעשות זה לעזור לאיזה ילד מסכן רעב או חסר בית בישראל אבל מצד שני תמיד יש אנשים שירצו טיפה לברוח מהמתיאות הנעימה של ישראל, ככה ששוב תעשו מה שבראש שלכם, אני סתם שליח משועמם שרוצה לחלוק איתכם את מה שגיליתי... אפשר למצוא פרטים, עלויות, קריטריונים וכד´ בקישור שאני מצרף ואם הוא לא עובד פשוט לחפש את הקישור ל"תרמילאים ותורמים" באתר של למטייל . דרך אגב המשלחת הקרובה היא לנפאל ... תומר

syair

New member
התנדבות בחו"ל

לפי דעתי חנות למטייל נכנסה לפרוייקט, רק מאגו ופרסום אישי. כמובן שאם תשאלו את המנהל שלהם אם זה נכון, הוא ישלול את זה, אבל תנו לי סיבה אחרת. הסתכלתי באתר שלהם, הקישור המצורף שגוי, אבל לא נורא. הוצאות ההגעה ליעד הם על חשבון המתנדב, ויש גם לשלם 200 דולר השתתפות עצמית. די לא מובן לי למה אנשים שמוכנים להתנדב עוד צריכים לשלם משהו מכיסם. זה די תואם למנטליות הצבאית, שכאילו אנו חייבים משהו למדינה הזו. אני מכיר התנדבויות מחו"ל שתמורת השהייה שם אפילו מקבלים משכורת כמקומי, והוצאות הטיסה על חשבונם, ונדמה לי גם ביטוח רפואי, לכן לפחות באחד מהם זה היה רק לאזרחי הקהילה האירופאית, כי במקרה של בעיה רפואית הם מטיסים אותך לאירופה. ואפילו ראיתי פעם באונ´ חיפה, איזה דף של התנדבות של ארגון מדנמרק, וגם לפי דעתי זה היה דומה. דבר אחרון, אני בטוח שראשי לתת, אלה שחברים בארגון יחד עם למטייל לא משלמים מכיסם לסע להתנדבות. אני הייתי קורה לזה בקיצור טיול בזול, או טיול עבודה.

yuvallimon

New member
על למטייל ופרוייקט תרמילאים ותורמים

אז אפשר להסתכל על כל דבר בקנטרנות וחפש מה רע.. אפילו אם אינו קיים לידיעתך: דבר ראשון חברת למטייל נכנסה ויזמה את הפרוייקט מרצון אמיתי ומחוייבות לתרום לקהילה בה היא חיה ולדמותה של המדינה בה אנו חיים. דבר שני עלות הכשרתו ואחזקתו המלאה של מתנדב למשך חודשיים כולל הכל (!!!) עולה ה ר ב ה ה ר ב ה כסף ואת הכל למטייל וארגון לתת ממנים. עלות השנתית של הפרוייקט בכל יעד עולה עשרות אלפי דולרים שאת כל הכסף הזה מעמידים חצי בחצי ארגון לתת וחברת למטייל והכל למען המטרה הטוב. 200 הדולר הינו חלק קטןשל השתתפות עצמית- חלק מהבעת המחוייבות של המתנדב לתוכנית... אנו קוראים למטיילים להצטרף לפרוייקט ולחוות חוויה אמיתית של נתינה בצד חשיפה לתרבות אחרת ותרומה לדמות מדינתנו.

syair

New member
תשובה

לא יודע בדיוק מי אתה, אבל נשמע שאתה מתיג אחד מהאגונים. האם זמנו של המטייל לא שווה כסף? אני חושב שתרמילאי ממוצע עם יעבוד באיזשהו מקום ירוויח בסביבות ה-800 דולר לחודש אם לא יתעצל, ופה אתם מבקשים ממנו להתנדב כחודשיים, כלומר סכום שעומד על 1600 דולר, צריך לחשוב גם על זה. נקודה שנייה אין לי מושג למה עולה עשרות אלפי דולרים כל התארגנות כזו בארץ היעד. האם אתם עמותה? אם כן צריך להופיע באיזשהו מקום על מה בדיוק הוצאתם את הכסף. אני בין אדם שהוא לא פטריוט לא כל כך מעניין אותו שישראל תצטייר כמדינה יפה מעבר לים, ואם אני אסע ואעזור לאנשים מעבר לים, זה יהיה עזרה מסלע, ולא סלע מישראל. ולבסוף לפחות אני חושב שמי שבא ומסיים את הפרוייקט ולא סתם בא ומבזבז את הזמן יכול לקבל את ה-200 דולר חזרה. עדיין לא בדקתי ארגונים כאלה בחו"ל, אבל מעניין אם הם גובים כסף עך הכשרה.

syair

New member
צניעות

האם לא לימדו אותך בביה"ס צניעות מהי? אני זוכר סיפורים על יהודים שתרמו כסף בלי שמישהו ידע שזה הם אלה שתרמו, וכאן לפי דבריך יותר חושב מללכת ולעזור לאנשים במדינות האלה, הוא זה שידעו שהמתנדבים מישראל. אז תאמר לי מה זה בכלל חשוב מאיפה אתה? רק חושב לעזור למי שבאמת זקוק לעזרה.

למעלה