תרמילאים בני 58+

rinatsc

New member
תרמילאים בני 58+

היש כאן כאלו? אשמח ליצור קשר. וסלע יקירי (ראה תגובתי לאוז) בני 60+ ואני בינהם מטיילים בדיוק כמו הצעירים. ביחוד אלו מהולנד (הנוער ההולנדי אפילו מתייחס אלינו יפה) דנמרק, ניו זילנד ועוד. תמצאו אותנו בכל האכסניות. כן, עם התרמיל ובטרקים. צר לי אבל אנחנו לא מתפגרים במטוס. רק הנוער הישראלי והיפני רוצה לראות אותנו בבית. מעניין למה.

assael10

New member
להגיד לך למה ?

רק הנוער הישראלי והיפני רוצה לראות אותנו בבית ? כי בטרקים הקשים באמת כשאתה מתנשף וחסר כוחות בעליה פתאום עובר לידך בקלילות בשיחה על עניני דיומא איזה זקן אחד שלא נראה מתאמץ ואפילו שואל אותך בחביבות מה נשמע כשכל מה שאתה רוצה זה שהעליה תגמר... תמשיכי כך ! כל הכבוד אני רואה זוג הורים של חבר בגיל המסוים שמעמדם הכלכלי מאפשר להם והם כל חודשיים שלושה במדינה אחרת בעולם לכמה שבועות (הלוואי עלי בגילם)

kogawa

New member
טרק באזור האוורסט

ובהוקרה לדודים שלי שבגיל 76 עשו טרק של שבוע באנפורנה ויומיים ראפטינג בנפאל. בגיל 26 - חובן כמו שאומרים המוצ'לרוס הזקנים, טירקתנו בדרך לאוורסט בייס קמפ, וחלפנו על פני שיירה של יאקים שסחבו ציוד של איש זקן שנשרך בהתנשפות מאחוריהם. חבר שלי חנק את הזילזול שלו, ואמר לי שהוא לא מבין למה אנשים כאלו מנסים להוכיח לעצמם שהם עוד יכולים. בצ'אי-שופ הקרוב אמרו לנו שהזקן הזה שמו סר אדמונד הילרי מניו-זילנד, שחי מחצית מחייו באזור, ובמיוחד מאז שאישתו וביתו נהרגו שם בהתרסקות בנחיתה. (למי שלא מכיר, את שהוא שכח בטיפוס הרים אני לעולם לא אלמד) אולי רק אז הבנתי את משמעות המשפט צעיר וטיפש - זקן וחכם (ולא אספר כאן שהכרתי באפריקה צעירה בת 81 שטיילה עם אוהל וקמפינג) ואגב, היום, אני לא כל כך רחוק בגיל ממך, ובטח יותר קרוב אליך מאשר למרבית השואלים בפורום זה. ובלי תמונה אי אפשר:

Yo-man

New member
סר אדמונד הילרי לא רק מסתובב שם

הוא האדם הראשון שהגיע לפסגת האוורסט וחזר בחיים (היה אחד שהגיע לפיסגה לפניו אבל לא הצליח להגיע חזרה). אפשר להבין, אם כן, את אהבתו להרים. אני מניח שאתה יודע את זה, אבל זה שווה איזכור.

kogawa

New member
תודה על ההשלמה

אכן לא הייתי צריך להניח הנחות, ואכן שווה להזכיר שפרט למלורי שהפך ארטיק באזור הפסגה, ושרפה טאנזינג שאת קברו ביקרתי בדארג'ילינג שם חי וגידל דורות של מטפסים בביה"ס לטיפוס, אכן הילרי היה המערבי שטיפס על הפסגה שנקראת במערב על שם המהנדס האנגלי אוורסט. את תואר "סר" קיבל גם ובעיקר על פועלו בשיפור חייהם של שבט השרפה החי באזור הקומבו, כשהביא מרפאות, רופאים, בתי ספר והרבה כסף לאזור, והפגישה שלי איתו היא כבוד רב עבורי.

natyh

New member
השני

הראשון היה השרפה למיטב זכרוני טסה טסינג. אך הכבוד הוענק לסיר הילארי שיזם את הטיפוס, ובצדק . נתי

gabylevy2003

New member
מגנייייייב

הלואי שלנו כשנהיה אפילו בגיל 10 שנים צעירים ממך עוד יהיה לנו את הכוח והאומץ! (מדבר אליך משהו שעומד לצאת לטיול התרמילאים הרציני הראשון שלו רק למרגלות גיל ה - 30 שלו...) ובאמת מעניין - אולי ספר לנו על כמה כבר הספקת לראות, מתי התחלת "לטרק", איפה אתה מטייל לאחרונה, כל כמה זמן אתה יוצא לטיולים, לכמה זמן...

natyh

New member
סאלאר

מי שבגיל כזה רוצה ויכול להיות תרמילאי אין ספק שאינו מפונק ולכן אני מציע לו או לה טיול לסאלאר באויוני בוליביה מקום מדהים . ומזכיר במקצת מעט חם יותר מהטיול של דניאל קרן בהר מקינלי באלסקה וקצת פחות מסוכן ... נתי

sela v

New member
שלום רינת

אני שמח לראות בפורום אנשים בני כל הגילאים, ואם קראת את מה שכתוב בהקדמה לפורום, לא רשום שתרמילאים הם אנשים בגילאים מסויימים. אלא אנשים שבחרו לטייל בצורה מסויימת, וכמו שיכול להיות מישהו או מישהי בן 22, שנוסע למסע קניות בלונדון, ככה יכול להיות שמישהו בן 75 יטייל עם תרמיל באפריקה, ואמנם ראיתי אדם כזה מטייל ברחבי אפריקה לפני כמה שנים, הוא היה אנגלי, ולא טייל בדיוק יחד עם הצעירים, אבל הוא לא היה בטיול מאורגן, ונסע באוטובוסים המקומיים. כל אחד מטייל לפי דעתי בצורה שהכי מתאימה לו או לה. ודרך אגב איך את יודעת שהנוער היפני מתנהג בצורה דומה לנוער הישראלי? ולגבי מבוגרים שמטיילים, שהייתי בהודו ראיתי ישראלית שטיילה שם, ודווקא הייתה מאד חביבה על הישראלים, ואפילו יצאה לבלות איתנו באודיפור. אז למה את חושבת שיש לישראלים משהו נגד מטיילים מבוגרים? ואני גם שמעתי על הורים שמטיילים במזרח עם הילדים שלהם.

rinatsc

New member
שלום לסלע

ההשוואה של הנוער היפני והישראלי מבוססת על ניסיון אישי, וגם על מה שכתבו בספרי המבקרים באכסניות. בטיולך הבא שים לב גם לזה. ובקשר להורים שמטיילים עם הילדים - גם זה לא חדש לי. אני תמיד טיילתי עם 2 ילדי, והיום גם הנכדה מצטרפת. ככה נגדל דורות חדשים של תרמילאים.

sela v

New member
לא בטוח

אני חושב שלפעמים הדור החדש עושה ההיפך מהדור הישן, ויכול להיות שהנכדים יגדלו הם לא יאהבו לחזור על ההרפתקה שלהם עם הסבתא.

rinatsc

New member
לסלע הדאגן

עם הילדים שהם ההורים של הנכדים זה הצליח. ובקשר לנכדים - ימים יגידו. בינתיים אין טענות לא מצד ההורים ולא מצד הנכדים. ובטח שלא מצד הסבתא המאושרת והגאה.

למעלה