תריס חשמלי באמבטיה

etigree

New member
תריס חשמלי באמבטיה

לטענת החשמלאי שלנו, לא ניתן להתקין תריס חשמלי בחדרי המקלחת (יש לנו 2 כאלה בבית), והצבת תריס חשמלי לא תעבור בביקורת חברת חשמל לצורך טופס 4. האם זה נכון ? יש מישהו שיש לו תריסים חשמליים בחדי אמבטיה וכן עבר ביקורת חב' חשמל ?

Tנעמי

New member
וואלה?

גם אצלי מתוכננים 2 כאלה ואף אחד לא העיר מישהו??

בינא

Member
מותר להתקין תריס חשמלי באמבטיה ואת המפסק בחוץ

החשמלאי שלך צודק חלקית. מה שאסור להתקין במקלחת/אמבטיה זה את המפסק של התריס כי הוא חיצוני ועשוי לקבל רטיבות (גם אם הוא מוגן מים). המנוע של התריס נמצא בארגזסגור ולכן אין איתו בעיה. לכן הכן את המפסק לתריס ליד מפסק התאורה מחוץ לדלת. האבסורד הוא שמותר להתקין שקע מוגן מים במקלחת/אמבטיה.. אבל זה כבר סיפור אחר...

fireman

New member
זה לא אבסורדי כי יש מי שצריך שקע במקלחת

ואי אפשר למנוע זאת באופן גורף ולכן המחוקק קבע שעל התקנת שקעים ובכלל נקודת חשמל כלשהי בחדר רטוב יש מגוון הגבלות התוחמות אזורים שונים בחדר כאשר לכל "אזור" יש הגבלות שונות מרמת הגנת IP מסויימת ועד לאיסור גורף ומוחלט במקרים מסויימית נדרשת התקנת שנאי מבדל לשקעים המותקנים בחדר רטוב.....הגנת מים אינה מספקת בחלק מהמקרים ולרוב מתאימה לשקעים שמותקנים על הקרמיקה במטבח.

פנסטרה

New member
באירופה עושים מפסקים רגילים בתוך חדרי רחצה

לא מוגן מים ולא מחוץ לחדר. פשוט מפסק רגיל בתוך החדר ולא סמוך למקלחון או אמבטיה. האם כולם טפשים ורק אנחנו חכמים?

fireman

New member
אנחנו חכמים, באירופה אידיוטים

התקנות והחוקים האלה הצילו חיים של הרבה אנשים, את זה אני יכול להבטיח לך. אם בארץ החשמל היה מבוצע באותה רמת החאפריות כמו שמבוצע ברומניה למשל....אבוי לכולנו.

fireman

New member
אבזרי חשמל בחדרים רטובים

תריס חשמלי יכול להיות מותקן בחדר רטוב כאשר הוא מותקן עפ"י התקנות וההגבלות הנוגעות לחדרים רטובים. מיקום התריס תלוי מאוד. בכל מקרה, בנוגע לביקורת של חברת חשמל תלוי מאוד בצד שעליו קם בבוקר הבודק שהגיע אליכם לבדוק.... יש מי שיבדקו בידודים והארקות ויחתמו ויש שיבדקו לכם בורג בורג בכל שקע ושקע. ונחזור לעניין..... חשוב מאוד לעבוד מול חוק החשמל ולהתייחס להגבלות הרלוונטיות מאחר ויש איזורים בחדר רטוב שחל איסור מוחלט על התקנת אבזר חשמלי כלשהו.....לצורך העניין התקנת תריס באזור 0 והתקנת מפסק באזור יבש לא תעבור בדיקה מאחר והדין הוא אותו דין הנוגע להתקנת גוף תאורה באזור 0 למשל (אזור 0 - אזור האסור להתקנת אבזר חשמלי כלשהו) אני ממליץ לכם לרכוש בחנות הספרים הקרובה ספר שנקרא "המדריך לחשמלאי" של דונייבסקי....עלותו כ80-100 ש"ח (בקשו את הגרסא האחרונה) ויכול לעזור מאוד בעברית פשוטה מאוד ולא ב"חשמלאית מתקדמת" בנוגע לכל תקנות החשמל הרלוונטיות לחדרים רטובים ובכלל, אפשר לומר שזה יכול להיות סוג של מורה נבוכים לכל בונה וסוג של ספר כיס לכל חשמלאי (אני לצערי איבדתי את שלי במהלך הבניה) אך זוכר את רוב התקנות העיקריות.... לצערי נושא חדרים רטובים הוא לא אחת מהתקנות שאני זוכר..... אני מניח שלרשר תהיה היכולת להרחיב\לאשר\לתקן את דבריי, מעבר לכך אני ממליץ גם לקפוץ אל השכנים בפורום חשמל ותאורה (פורום 770) בהצלחה.

רשר

Well-known member
מנהל
חשמל בחדר אמבטיה

מומלץ לעבור על כל השרשור בקישור , אפשר גם לחפש דיונים נוספים בתחום בפורום חשמל ותאורה

רשר

Well-known member
מנהל
התקנת תריס חשמלי באמבטיה

בתכנון נכון כדאי למקם את מנוע התריס מעל גובה 225 ס"מ וכך להפתר מכל מגבלה חוקית, את המפסק ניתן למקם בתוך החדר בתנאי שהוא "מופעל חוט" כך שאין מגע ישיר של יד רטובה עם המפסק עצמו, אופציה נוספת היא מפסק "שלט אלחוטי" כמו לכל דלת של מוסך, אם מתקינים מערכת "בית חכם" הפתרון כבר כלול בתוכה, אך הזול והפשוט להתקין את המפסק מחוץ לחדר ליד מפסק התאורה,

מאגר

New member
תריס חשמלי בחדר אמבטיה

כפי שכבר כתבו רבים דומה הדבר לאדם שניכנס עם כלב לאוטובוס אמר שאל את הנהג עם מותר אמר הנהג" אסור מותר מותר אסור" מותר במגבלות מסוימות כפי שכבר תכב רשר על הנושא ודיונים רבים היו כבר בםורמים העוסקים בחשמל ובתריסים ובבנין רק דבר אחד לא חשבו ומנסיון הוא הדבר החשוב ביותר. כתוצאה מהרטיבות והלחות בחדר רחצה ומהאידים החודרים גם לארגז התריס תוכלת של המנעוים קצרה והרבה פעמים הם גורמים לקצרים בלתי מוסברים במערכת אי לכך לא מומלץ לשים תריס חשמלי בחדרי רחצה. אותו חשמלאי שאמר שאסור רצה לצאת חובתו מבלי להסתבך בבעיות בעתיד לבוא.

למעלה