תריסים משוכים

רחשרחש

New member
תריסים משוכים

שלום, יש לי מספר שאלות לגבי תריסים משוכים: האם מישהו יודע כמה עולה תריס משוך (למטר)? כמה עולה לשדרג ממוקצף? האם יש משמעות להגנה שנותן תריס משוך אם הוא לא חשמלי? מי שיש לו בבית תריסים משוכים - כמה בעייתי העניין שתריס משוך לא מבודד חום/קור? תודה

בינא

Member
תריס משוך אינו מגן שום דבר...

הוא הומצא כדי לענות על בעיה של מפתחים גדולים של מעל 3 מ'. עד 3 מ' ניתן להשתמש בשלבים מוקצפים שגם משתתפים בבידוד התרמי של המבנה וגם בבידוד האקוסטי. לתריסים המוקצפים ניתן להכניס מוטות נירוסטה שנותנים חוזק גבוה כנגד פריצה וניתן להכניס שלב בריח תחתון בתריסים שאינם מורמי חשמל. התריס המשוך קולט חום ופלט חום כל-כך חזק, עד שבימי הקיץ אפשר לחטף מהם כוויה אם נוגעים בהם. התריס המשוך רבה יותר כבד לכן צריך מנוע חשמלי יותר גדול עם צריכת חשמל יותר גבוהה ובלאי של תריס כזה מהיר יותר בגלל משקלו. למשוך ידינית תריס משוך ברוחב 1 מ' יהיה קשה בהרבה מלמשוך תריס מוקצף שיעלה בקלות רבה. זה חשוב כשיש ילדים ונשים ללא משקל עודף... מעבר מתריס מוקצף לתריס משוך אינו שידרוג אלא להפך...זה כמו לעבור מרכב פרטי לטנדר...הטנדר יותר יקר אבל הרבה פחות נוח.

רחשרחש

New member
אז כיצד ניתן בכל זאת להקשות על פורצים

האם קיימים תריסי גלילה חשמליים עם נעילה אוטומאטית? אם כן - האם ניתן להוסיף את הנעילה האוטומטית לאחר התקנת התריס? מהי העלות יחסית לתריס חשמלי משוך?

mister500

New member
ניתן להוסיף ...

מנגנון נעילה לתריס גלילה עלותו 150 ש"ח . ניתן לחבר אותו גם אחרי התקנת התריס .

mister500

New member
בקשר לחברה ...

" ג'ולי מוטור " הם מתעסקים עם נעילות תריס. אני מניח שיש עוד חברות כאלה..

fireman

New member
תרשה לי לחלוק על השורה האחרונה שלך

בנוגע ל"שדרוג" האלומיניום המשוך הוא המוצר היוקרתי ביותר בתחום תריסי האלומיניום היום. מלבד חסרון הבידוד הטרמי שלו (שאגב, בטל בשישים עם זכוכית בידודית) עולה על המוקף ועל הפלסטיק בכל פרמטר אפשרי של חוזק, עמידות לאורך השנים, אחידות גוון וצבע ואיכות החומר והמוצר הסופי. אצלי בבית יש משוכים עם תריסי רפפה, אין אצלי אפילו תריס גלילה אחד ופרמטר המשקל אינו רלוונטי כלל וכלל...... יותר מזה...כשאצלי בבית מנקים חלונות פשוט מפרקים אותם ממקומם ולוקחים אותם לאמבטיה, עצם העובדה שמדובר בשלבים משוכים לא היוותה גורם בעייתי בכל הנוגע למשקל התריס כולו. מה שכן בעייתי מבחינת משקל זה הזכוכיות וכשמדובר בחלון של 100X160 בידודית צריך מלגזה בשביל להרים אותו.

למעלה