תריסים חשמליים

alislu

New member
תריסים חשמליים

מהו בערך פער המחירים בין תריס גלילה חשמלי לבין תריס ונציאני?
קיים תריס ונציאני חשמלי?
האם יש הבדל בהכנת המקום בין 2 הסוגים?

Sanchez

Member
אתה מדבר על ונציאני בין זכוכיות ?
ובכן יש לי שתי ויטרינות (לא גדולות) כאלה עם ונציאניים (מגנט, לא חשמלי).
אין לי מושג לגבי הפרשי מחירים בינם לבין תריסים רגילים.
ישנם גם חשמליים והם אכן הכרחיים אם מדובר על גובה חלון מעל כ 150. אחרת המגנט לא יהיה מסוגל לבצע את העבודה. בזמנו ביקשו ממני כ 1300 ש"ח תוספת כדי לעבור בין מגנט לחשמלי בכזה ונציאני.
לונציאניים אין צורך בארגז מעל החלון.

alislu

New member
תריס ונציאני

הכוונה לתריס ונציאני חיצוני על פתחים רגילים ויטרינה וחלונות לעומת תריס אור או תריס רפפה. קיים כזה מגוון וקשה להחליט מה מתאים לאיזה מקום. אנחנו אוהבים פתוח וקשר עם החוץ כשאנחנו בבית, אבל רוצים קצת בטחון שהבית יהיה סגור כשיוצאים וגם הגנה מהשמש כי כיווני הבית הם מזרח מערב דרום. ויטרינה בסלון פונה למערב חשבנו שאולי כדאי לעשות תריס הצללה במרחק של כ2-3 מ' מהויטרינה כהגנה מהשמש והחום אבל אז אין סגירה טובה של הבית. חדרי שינה פונים למזרח ולמערב ויש גם 2חלונות פינת אוכל בצד דרום. האם ניתן לעשות רק הכנה לתריסי גלילה שיותקנו בשלב יותר מאוחר?

גלמיש1

New member
לשאלתך - כן. ניתן לעשות הכנה ולהחליט אחר כך אם רוצים תריס.

במערב בד"כ הכי חשוב לעשות תריס, גם כהגנה מהקרינה העזה של אחר הצהריים, גם כהגנה מפני רוחות עזות שב"כ מגיעות ממערב (לא יודעת מה משטר הרוחות ספציפית אצלכם) , וגם כמובן מבחינת בטחון.
צלון חיצוני למיטב ידיעתי לא מספק בטחון שכן קל לפתוח אותו.
הוא גם רגיש לרוחות חזקות כמו שציינו.
הרעיון של הצללה מבחוץ במרחק מה מהחלון - רעיון מצויין. השאלה מה אתה רוצה לראות מול החלון הפתוח? האם לא עדיף לצפות החוצה אל צמחיה? כלומר לייצר הצללה מבחוץ על הפתח, היות שממערב ומזרח השמש מגיעה בזוית נמוכה, אפשר לשתול שיחים בזווית ובגודל המתאים ולקבל הצללה.
אפשר גם לייצר הצללה ע"י מחצלות במבוק נגללות.

yogo4

New member
צלון חיצוני

אני מבין שאתה מתכוון לצלון חיצוני חשמלי
יש הרבה חברות שמשווקות את המוצר יש צלונים המיוצרים בארץ ויש כאלו שמיובאים מצכיה,ספרד ןכדו'
בדיוק לפני מס' חודשים הייתי באותה התלבטות גם אצלי הכיונים דומים כבר היינו בטוחים שנעשה צלון בסוף בגלל שיש אצלנו הרבה רוחות חזקות ואנחנו גרים קו ראשון של המושב ויתרנו עלזה מה גם שראיתי שכן שלי שעשה צלון אחרי קצת רוח וגשם באו להחליף לו צלון אחד כי הוא התעקם(ניתן לפתור עי שבשבת שברגע שיש רוח חזקה תעלה את הצלון אבלאז החלון חשוף)
לגבי המחירים ממה שאני בדקתי בשורה התחתונה המחירים דומים לתריסי שלב אור
ככל שהמפתח יותר גדול הצלון אמור להיות יותר זול מתריס גלילה ולהיפך ככל שהמפתח יותר קטן הצלון יהיה יותר יקר אז אם יש לך גם מפתחים גדולים וגם קטנים אז בממוצע יוצא אותו מחיר כמו תריס גלילה\( בצלון המנוע יותר יקר מתריס גלילה, ובתריס גלילה האלומינים יותר יקר מאשר בצלון )

למעלה