תריאטלון נשים

שירלי164

New member
תריאטלון נשים

היי מור,אני חדשה בתחום התריאטלון. צפיתי בתריאטלון הנשים של הרצליה בשנה שעברה כיוון שאחותי השתתפה, ונדלקתי. השנה ,אני מעוניינת להצטרף. רציתי לדעת כיצד אני מתחילה, הייתי רוצה להצטרף לקבוצת אימונים מסודרת. האם את ממליצה לעשות את זה לבד או להצטרף לקבוצה? אשמח לשמוע יותר פרטים. יום נפלא שירלי

מור שלז

New member
אין כמו טריאתלון נשים../images/Emo99.gif

קודם כל שירלי, ברוכה הבאה
צפית בטריאתלון נשים שנה שעברה מקרוב, ולכן אני לא צריכה לתאר לך את האוירה המיוחדת שיש שם באויר, את הפרגון, את התמיכה, ואת הביחד. את התחושה החזקה של עוצמה והעצמה נשית במיטבה. מי שלא היתה שם, לא יודעת, אבל את היית, וצפית, והרגשת – וזו כבר התחלה מצויינת! ברגעים קשים (ולכולנו יש רגעים קשים בתוך התהליך הזה) תוכלי להעלות בעיני רוחך את התמונה הזו, את התחושות האלו, ולדמיין את עצמך כחלק מן החוויה הזו, מהטריאתלון הזה. איך להתחיל? ממליצה לך להסתכל כאן בשאלות נפוצות, יש לנו בדיוק תשובה לגבי ההתחלה. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Faq/Question.aspx?ForumId=2139&qId=22630 בנוסף, אני ממליצה בחום על אתר טריאתלון נשים: http://www.women-tri.com שמכיל המון מידע, טיפים של סוזי, סיפורים אישיים מעוררי השראה, ועוד ועוד. לשאלתך לגבי אימונים לבד או בקבוצה: זה מאוד אינדיוידואלי. יש כאלו שמשתלבות נפלא בקבוצה ופורחות בה (כבשה בשדה היא דוגמא נפלאה לכך כאן בפורום), ויש כאלו שאורח החיים שלהן, וסדר היום העמוס, מאפשר להן להתאמן כמעט אך ורק לבד (אני למשל). מה שחשוב לזכור זה שאפשר כך ואפשר כך. הבחירה שלך, מה שהכי מתאים לך, לאופי שלך, לאורח החיים שלך. אני ממליצה כן לנסות קבוצה, על מנת להתרשם. איך תדעי מה מתאים לך אם לא תנסי? ברוב הקבוצות ניתן להצטרף ל-2-3 אימוני נסיון ללא תשלום, וללא התחייבות. ואחרון אחרון חביב, את מוזמנת להשאר כאן איתנו. הפורום הזה הוא מקור תמיכה, עידוד, השראה ואינפורמציה לכולנו. ואני אסיים בברכה החביבה על סוזי: Yours in Tri מור

בהצלחה

מור כתבה באמת את כל הדברים החשובים לגבי קבוצה את מוזמנת ליצור איתי קשר במסרים ולשאול שאלות יותר קונקרטיות

שירלי164

New member
תודה על העיצות

היי "כבשה בשדה"! אני מעוניינת להצטרף לקבוצה. האם יש קבוצה השייכת לתריאטלון הנשים? אשמח לקבל פרטים על הצטרפות. מתי בדרך כלל רצוי להתחיל באימונים לפני תחרות תריאטלון? אני זקוקה לעיצות בנוגע לסוג אופניים שמתאימות לרכיבה בתחרות כזו. ממתינה לתשובה :) יום נפלא שירלי

קצת פרטים על הקבוצה

אני מתאמנת בקבוצת סונטו של עולם המים אנחנו מתחלקים לשלוש קבוצות- פרו, צ'אלנג ונשים לייט את הפרו אני בכלל לא מכירה, הם לא ממש מחוברים אלינו ואני חושבת שהם מתאמנים ברמה של אולימפי ואיש ברזל הצ'אלנג זה מה שאני שייכת אליו, קבוצה מעורבת של כ 8 גברים וכ 10 נשים, 4 אימונים בשבוע, אחד ריצה, אחד רכיבה (כרגע מופרד בין נשים שעובדות על טכניקה וגברים שכבר יודעים לרכב בקבוצה) ושני אימוני שחייה. המטרה של הקבוצה היא לעשות טריאתלון תוך שימת דגש על זמנים. כמובן שמעבר לארבעת האימונים הללו יש גם אימונים עצמיים, חלקם חובה וחלקם רשות קבוצת נשים לייט- מתאמנת פעמיים בשבוע עם מאמן, אימון רכיבה/ריצה ברוטציה (כרגע רק ריצה) ואימון שחייה+חימום שבד"כ הוא ריצה קצרה. המטרה של הקבוצה הזאת היא לעשות טריאתלון נשים, ולסיים טריאתלון, לא מעבר לכך, פחות שימת דגש על זמנים ועל מירוצים ותחרויות נוספות. בשיא הם יגיעו לסה"כ 4 אימונים בשבוע (2 עם מאמן ו2 לבד). כרגע בגלל שכל אחת מגיעה מרקע שונה יש קצת ערבוב בין הקבוצות, בקרוב אני מניחה שתהיה הפרדה טוטאלית. השבוע הזה הוא האחרון בחלק של בניית הבסיס ולאט לאט נתחיל לעלות עומסים המאמנים שלנו ממליצים שמי שמעוניינת לעשות טרי' נשים (ואני ממליצה בחום עליו) גם אם היא רוצה רק לסיים וגם אם היא מעוניינת בשיפור זמנים, להתחיל לעבוד עכשיו, כמובן שכרגע בבניית בסיס ותוך כדי להגביר. אבל בהחלט זה הזמן להתחיל. הפגרה בעצם נגמרה לפני שבועיים. הקבוצה שלנו מתאמנת מאוד קרוב למיקום טרי' נשים אז אני מניחה שיהיה לנו קל בהמשך לבצע אימונים במיקום המדויק שלו, כבר עכשיו חלק מהריצה מתבצע בחלק "הקשה" יותר שזה בשדות מבחינת אופניים- אני לא יודעת מה בדיוק הרקע שלך ברכיבה ומה בדיוק המטרה שלך. זה מאוד קשור לשני הדברים האלו בגדול, למקצה עממי אין שום בעיה לעשות עם אופני שטח, עשיתי בשנה שעברה בצורה הזו. צריך רק לקחת בחשבון שאין אפשרות לעבוד על זמנים בצורה הזו אבל המטרה של המקצה העממי הוא לסיים ופחות מעניין הפודיום בשלב הזה. אם את כן רואה את עצמך עושה טריאתלונים נוספים או מתכננת על מקצה הספרינט כבר בטרי' נשים (ויש מספיק זמן בשביל להתכונן לזה) אז מדובר באופני כביש. אני מציעה להתחיל באופני כניסה, כלומר ברמת מתחילים, גם פה יש מגוון גדול, והם יוכלו לשמש אותך לכמה שנים עד שתידבקי במחלת השידרוגיטיס
אבל בהחלט אין טעם להשקיע במשהו מוגזם בהתחלה. בכל מקרה כל אימוני הטרי' ברכיבה הם עם אופני כביש לגבי קבוצה אני חייבת להוסיף שיש לזה כמובן ערך מוסף, המחויבות, התמיכה, החברה, האפשרות לשאול ולהתייעץ, בהחלט עוזר להתקדם כמו שצריך מקווה שעניתי לך על הכל ואם לא אז את מוזמנת להמשיך ולשאול אשמח לחלוק את המידע שאספתי בשבועות האחרונים את מוזמנת להגיע למפגש ניסיון, אני מניחה שכל הקבוצות עושות את זה, אם תרצי אתן לך עוד פרטים ואקשר אותך עם המאמן שלי בהצלחה

שירלי164

New member
היי,חזרתי

לכבשה בשדה, יצרתי קשר עם סונטו עולם המים, והזמינו אותי לאימוני ניסיון. התרשמתי לטובה ורוב הסיכויים שבשבוע הבא אני מגיעה. תודה על העיצות והטיפים. אני כבר מחכה בקוצר רוח. :) שירלי

למעלה