תרחיש

תרחיש

שנת 2015 ארץ ישראל. אוכלוסית המדינה שבין הנהר לים מונה שלושה וחצי מליון יהודים שאף אחד לא רוצה לקבל. 15 מליון ערבים .ישראל הדמוקרטית הסכימה ברב ערבי להתפרק מן הנשק האטומי,רמת הגולן כבר הוחזרה לסוריה עקב איום בפתיחת מלחמה .העליה מרוסיה הופסקה מזמן בשל גיס חמישי . ,ירדן וסוריה לבנון ומצרים מחזיקים כוחות דרך קבע בגבול בכדי לחזק את הכוחות הפלשטינים בעת הצורך.רצח יהודים הינו דבר שבשגרה במיוחד באזור ירושלים ואדי ערא כפר קאסם ואשקלון.צמרת השלטון כבר מזמן יושבת בלונדון ובניו יורק.כל משפחות האצולה כבר הספיקו למכור אחזקותיהן ולהעבירן לחול.מוברק שוב טוען שעל ישראל להתנהג בהתאם לגודלה,ראשי הישיבות מותירים לאברכים ללכת בלי כיפה כמו בצרפת כי זה מסוכן.ראש הממשלה הישראלי מוחמד מוכן לבקש מן האום לשלוח חיילים בכדי להגן על המיעוט היהודי וזאת לאחר שכבר אושרה חזרתם של 10 מליון פלשטינים לבתיהם בירושלים יפו וחיפה .דובר הרדיו בערבית קורא שוב לתושבים שלא לשכוח להרתיח את המים טרם השתיה .ניתן לקנות אזרחות קנדית תמורת 500000 אלף דולר לראש .הילדים של שרון מוכנים למכור את החוה בכל סכום לראש עריית אום אל פאחם.ראש הממשלה מוחמד מאשר העסקת מובטלים יהודים הרעבים ללחם בהריסת החומה שנבנתה עשור קודם. וואלאק בשלב זה אני מפסיק זה צורם לי לאוזן וגורם לי עצבים.

Yo-man

New member
תרחיש ב'

שנת 2015. שקט. לא שומעים כלום, לא רואים כלום. וולאה, ככה זה מתחת לאדמה. אם רק הייתי יודע קודם שככה אפשר לשכוח מכל מה שצורם לאוזן וגורם לעצבים - מזמן הייתי נכנס מרצוני החופשי לשם.

Yo-man

New member
תרחיש ג'

שנת 2015. שבת בצהרים. אני אורז את המשפחה לאוטו. אנחנו נוסעים לבקר את נביל ואשתו זוהרה. הבן שלהם, מחמוד, לומד עם הבן שלי בכיתה י'. פותחים לנו שולחן, כולם מאושרים. הבן שלי רואה באחד החדרים תמונה ישנה שבה נראה נביל, צעיר אז, ומאחוריו הכפר, רק שבתמונה הכפר לא ירוק. הביוב זורם ברחוב. ילדים ליד נראים מסכנים ועניים. הוא בא אלי ושואל אותי מה היה פה. אני מתחלחל מהרעיון להסביר לו איך פעם מחמוד נחשב לאויב. איך פעם לא היה לו כסף לאוכל, הוא לא ארה את אבא שלו שבועות כי נביל היה חומק בלילות בשביל שיתנו לו לצבוע בתים בשכר עבדות. שזוהרה צולעת כי פעם איזה חייל חשב שהיא מסתכלת עליו לא יפה והכניס לה את כת הרובה הכי חזק שהוא יכל באגן... אני נמשע לעצמי צורם, מתעצבן והולך לשחק שש-בש. להירגע.

Yo-man

New member
תרחיש ד'

שנת 2015. ישראל שולחת עוד רכבת אווירית לאוסטרליה, פגועת הבצורת כבר 4 שנים. אחרי השלום ישראל הפכה למעצמה כלכלית בזכות השקעות שנכנסו למדינה, מוחות שהיו פנויים פתאום ליצירה במקום הריסה ושיווק נכון של הדת כרעיון ולא כפתרון. כסף לא חסר פה. ישראלים מאוסטרליה מבקשים לחוזר לארץ, אבל בגלל שינוי חוק השבות (בעקבות הרצון לרצות את שכנינו הערבים, שזכו כולם בתעודות זהות ישראליות, וסיום המשבר הדמוגרפי) מי שמחזיק בדרכון זר נשלל דרכונו הישראלי. ישראל סגרה את שעריה בגלל הצפת האוסטרלים שרוצים לברוח חזרה לארץ. אריק האוסטרלי, ללא מים ומזון, אבל עם חשמל, מריץ תרחישים בפורום פליטים באוסטרליה וניו-זילנד...

האמת כתבתה יפה -אך משום מה נראה לי

שעל פי דבריו האחרונים של ראש הרשות לגבי ירושלים -התרחיש שלי קרוב יותר למציאות

levamiy

New member
יו-מן, תתעורר. זה לא עוד משחק

טלויזיה. אריק, התרחיש שלך בהחלט לא דמיוני. אולי לא בעוד 15 שנה אלא 30-40 אבל בהחלט לא הזוי. ולכן, הניתוח שהבאתי ל"גאון הדור" jsk וחגברת ליפשיץ יהיה חייב להתקיים מתישהו שהרי נדמה שזה זה או התסריט שלך.

וזה מה שיקרה אם נחזיר את עזה?

או את עזה ואח"כ את יו"ש? זה משהו שבטוח יקרה, או שאפשר לשנות את זה, אם רק, נגיד, נעביר את כל הערבים למקום אחר איפשהו? זה כן יפתור את הבעיה, או שזה רק ידחה אותה, או מה? הפינוי של עזה מתחיל בשבוע הבא. כשאתה אומר "מתישהו" זה אחרי הפינוי, שיקרה, או שהפינוי לא יקרה? אתה תחסום את הפינוי כמו שאר 200,000 האנשים שהיו בעצרת/הפגנה? אם הפינוי לא יתרחש, והממשלה תיפול, והימין - שזה הרוב, לטענתך - יזכה, זאת הזדמנות לנסות לשנות את התסריט הזה שעשוי לקרות, או שגם להם כבר אין סיכוי, בעצם? זה מה שיקרה. זה אבוד לגמרי. זה בגלל רבין בטח?

levamiy

New member
גוגי.... גוגי !

אמרנו בלי פשטנות. עניתי לך בשירשור השני שזה לא קשור להתנתקות הנוכחית. זה תרחיש עתידי שאם לא נילחם בו (דמוגרפיה) הוא יקרה. גירוש היהודים והרס הישובים לא רק שלא ימנע את התרחיש אלא יגביר את הטרור, יעודד עוד יותר את המרצחים (שהם, כמובן, ע"פ מיקש בין עשרה לשנים עשר בערך...) ויקטין את שטחנו הזעום בלאו הכי כך שהתפאורה תתאים בדיוק לתרחיש של אריק.

jsk

New member
התרחיש הראלי

לאחר יבבות ובכיות של הימין.סחיטה ומניפולציות רגשיות מתבצעת ההתנתקות מעזה.הציבור הדתי-לאומי זועק זועם ולא יודע את נפשו. שרון מפסיד במרכז הליכוד, מפלגת הזקנים לא מצליחה לקרום עור וגידים.הענינים מתגלגלים מהר מאוד לבחירות. כרגיל בבחירות צפות ועולות כל אותם תופעות מכוערות הבבא סאלי מופיע במלוא הדרו הרב כדורי נותן השפעתו פוליטיקאים הולכים לשוק מחנה יהודה ואריק הישראלי למרות חוכמתו לא מצליח לגרום לידו להצביע לשמאל בקלפי (כי איך יוכל להצביע לאליטה האשכנזית של השמאל? עדיף להצביע לאליטה האשכנזית של הימין לא?) ביבי עולה.שר אוצר מחונן ואכזר ,רטוריקן בחסד ואדם בעל יצר אדיר. האמריקאים קוראים לביבי לשיחת הבהרה, הדמוגרפים מציגים את תסריטי האימה. וביבי מודיע על פינוי מעל 90% מישע.הוא מנסה בכל כוחו לסגור עם האמריקאים שמירה על גושי ההתישבות.הם מוכנים. אבו מאזן לא מוכן להסדר שלום כל עוד אין לו חלק בירושלים ולא נפתרה בעית הפליטים.חילוקי הדיעות בלתי פתירים אבל לאבו מאזן יש כבר כמעט את כל השטחים ואת עזה. הארופאים שרואים אינטרס אדיר (לעצמם כמובן) ביצירת שקט במזרח התיכון משקיעים מיליארדים והפעם מתעלים את הכספים נכון. הפעם זה עובד, נוצרת כלכלה פלשתינית,נוצרת תעסוקה שאינה תלויה בחסדי ישראל.אין שלום אבל יש שקט. ישראלים שירדו מתחילים לחזור ,יהודים מארצות המערב עולים .אם יש שקט אז למה לא ? פתאום יש גם לפלשתינים מה להפסיד ממצב של מלחמה. החיים ממשיכים. עובר דור,עוברים שניים.מצב של אי לוחמה ואפילו מתחילים לסמפט יותר אחד את השני.ושוב מדברים ילדים שהיו למנהיגים. הפעם חילוקי הדעות פתירים ,הצד השני כבר לא נראה כל כך מאיים.

levamiy

New member
המפץ הגדול שקרה בסידני

אדם שהגדיר עצמו לפני שנה בערך כ"ימין מתון" הפך ל"מרכז", המשיך שמאלה בהזיותיו והיום נראה שכשהוא מסתכל ימינה הוא רואה את תמר גוז'נסקי. Gosh, דברים קורים מהר בסידני...

jsk

New member
מעולם יקירי לא הייתי ימין

כדאי שתנבור קצת בהיסטוריה של הפורום הזה ותווכח מי היה הראשון שהיה בשוק מעוצמת ההתנגדות לפינו עזה. משום מה אצלך בראש ישנה משוואה שאומרת : אחד שאינו מלכלך על ישראל / רואה את היפה שבה =ימין.הבעיה היא בתפיסת עולם שלך ולא בשום שינוי אצלי. תזכור תמיד: בגין,שרון אפילו ביבי (בעבר וגם עוד נפגש בעתיד) הימין ויתר על שטחים השמאל היה זה שניהל מלחמות, עולם הפוך. הסוף ברור לכולם .

levamiy

New member
ימים יגידו

אבל בלי קשר (ושלא תגיד שאני מסית את הדיון) אני חייב לך משהו באופן אישי לגבי מי הם המתנגדים להתנתקות (טענת שהכל עומד סביב קיצוניות דתית). תיכנס ללינק כאן של מהדורת מבט של ערוץ 1 מיום חמישי שסיקרה בין השאר את ההפגנה (בצד שמאל ב"מהדורות מוקלטות" תבחר את מבט 11/8 21:00). ותדלג לקטע שאחרי 6:20 דקות. אשמח לקבל תגובה קצרה אם תרצה.

levamiy

New member
שמעתי בעצתך

ונברתי קצת בארכיון. זה נכון. היית עקבי בהתנגדות ליציאה מעזה מההתחלה אבל גם גיליתי שהיית לא רחוק מדעותיי בנושאים שונים ואף רחמנא ליצלן גילית לא מעט סימפטיה להן ! כמה נחמד לשוטט בנבכי ה- db של תפוז.

jsk

New member
ת ת ע ו ר ר

מה לא בסדר איתך? ברצינות קראת את הלינק שהבאת לפני ששמת אותו? I believe that you are defending the wrong cause. Gaza will never be settled by massive population of Jews unless the unthinkable will happen and there will be massive ALIYA. Gaza has no strategic significance ,no economic value and even based on religion it is not part of the land of Israel (it can be that I am wrong here but check before you respond) .And as far as people living their precious homes , a home is made of concrete ,wood etc.. that's it. I have moved 10 homes in my life ,what is the big deal? It is not worth the live of one person. They are that Zionist and believe Jews should occupy the land of Israel, OK , go to the Galil go to the Negev. I really like it when people say the government sent them there. what does it mean ? some one pulled a gun pointed it at their head and forced them to do it. The tax concessions that government gave made them go there , well there are tax concession also in the Galil and the Negev (25% off Mizpe Ramon) so why people don't go there. You have to start looking at the bigger picture and the bigger picture is that there are 2 nations who wants the same land ,both have viable claims

levamiy

New member
תקרא את המשפט הראשון, ברוך

סימפטת את דיעותיי - לא בעניין עזה, בעניינים מדיניים אחרים שלא קשורים לעזה. תתעורר אתה, בחור. תבין את ההקשרים.

jsk

New member
קראתי נו ו?

במה זה: If you are a frequent participant of this forum you know that I sympathize with your views a lot. There is much that they (OZ's etc...) can learn from Israel and any other country in world in the same situation would have collapsed long time ago. I am willing to put Israel moral principles Vs. any other country in the "civilized" world and I am pretty sure we will be on the upper hand. I also do not like the fact that people here feel compelled to bad mouth Israel .like you , I think that there are many who spit to the same well that they drank from .Australia is not my home and never will be שונה ממה שאני אומר לך היום? כמו שחשבתי שהגעתי לפה שהמתנחלים זה אסון (רק לא ידעתי שאתה עד כדי כך נאמן לדרכם הסהרורית) כך אני חושב היום. כמו שחשבתי שאין אף אומה כולל לא הבריטים ה"נאורים" שיכולים להטיף לישראל כך אני לא חושב היום וכמו שחשבתי אז שהאוסטרלים בחלקם הגדול הם עם שיטחי שהיה לו פשוט הרבה מזל בחיים ותו לא כך אני חושב היום. וכן ,כמו שחשבתי שלא צריך לירוק לבאר ששתית ממנה אני כך חושב היום. מה השתנה? כלום למעט דבר אחד אולי. שהבנתי שהמניע מאחורי ההתייחסות שלך לישראל נובע מאיזה התייחסות רומנטית סהרורית ולא רציונאלית. את אותו דבר שכתבתי לך אז יכולתי לכתוב היום.עוד לא הבנתי איפה אתה רואה את השינוי באמת מענין אותי.

levamiy

New member
אזכיר לך את ההקשר

טענתי בראשית השירשור שמשהו עבר עליך. מימין נתון הפכת לשמאל סהרורי שאפילו מיקש מתקנא בו. חפרתי בארכיון (תעריך לפחות את ההשקעה...) ומצאתי שבאותה תקופה הבעת "סימפטיה" כלפי דיעותיי למרות שחלקת עליי רק בנושא עזה. ההערה שלך במשפט הראשון התייחסה לדיעותיי באופן כללי, כל מה שבא אחרי המשפט הראשון לא רלוונטי לצורך הדיון הנוכחי. אם תשים לב, באותו שירשור סביח תוקף אותך כאיש ימין לכל דבר ואתה עוד מתנצל בפניו שם שלא, אתה בעצם רוצה לצאת מעזה ואתה אחד משלהם... אבל הוא תקף אותך בעיקר כי הוא זכר שאתה בעיקרון מביע דיעות ימניות....

למעלה