תרוצים

ינוקא1

New member
אין באמת גבול לתובנות

האור (החוויה) יורד אל התודעה.
חלק מהאור יכול להיכנס לתוך התודעה והופך לתובנה.
וחלק מהאור לא יכול להיכנס , ומסתלק בחזרה למעלה.

האור שהפך לתובנה , בינתיים זיכך מעט את התודעה.
כך שהאור הבא שינחת , יהיה גבוה יותר - כי כעת התודעה מסוגלת לקבל יותר.

ושוב - חלק מהאור הופך לתובנה , וחלק חוזר למעלה.

ואז החלק שהפך לתובנה זיכך את התודעה , והאור הבא שינחת יהיה גבוה יותר ......
.........
........
.........
עד אינסוף.

אפשר שאלה?

מה זו "חוויה" לדעתך? כיצד אתה מגדיר את המילה הזו?
מקריאת דבריך, נראה שהשימוש שלנו במילה הזו שונה במקצת, ומעניין לדעת מה זה אומר "בשפה שלך".
תודה מראש

תודה לך

אכן, השימוש שלי במילה שונה מעט.
אצלי המילה חוויה היא בפשטות "כל מה שנחווה".
זה לא חייב להיות משהו "עמוק" או "משמעותי" או "נחרט בזכרון".
אבל אולי נדרשת תשומת לב בכדי לראות מה בדיוק נחווה.
למשל, אם אני חושב על איזה רעיון, אז אני חווה את המחשבה עליו, אבל התוכן שלה נחווה רק כמחשבה, ולא דווקא כ"אמת".
אם אני מאמין לרעיון (כלומר הופך אותו ל"דעה" או "תובנה"), אז בעצם אני חווה עוד רעיון, של "זה נכון/זה אמיתי".
אבל גם כאן, אולי אין מדובר באיזו "אמת" חיצונית או שונה מהחוויה, אלא פשוט בעוד תוכן מחשבתי/רגשי.
עכשיו, מסתבר שאני יכול לחשוב על המון דברים ולא להאמין בהם.
למשל, אני יכול לחשוב כי יורד שלג בחוץ. אני לא מאמין לזה, אבל חושב את זה.
אם אני "מתאמץ", אני יכול גם להאמין שיורד שלג, למרות שזה לפעמים דורש עזרה.
למשל, אם מישהו עכשיו יבוא מבחוץ וישבע לי שיורד שלג, כנראה אאמין לו.
כלומר, קודם חשבתי שיורד שלג ולא האמנתי בכך, ועכשיו אני חושב שיורד שלג וכן מאמין בכך.
מה ההבדל אם כך בין מחשבות שאנחנו מאמינים להן, ומכנים אותן "אמת/מציאות/תובנות", לבין מחשבות אחרות, שאיננו מאמינים בהן?
יש הבדל ברור אחד, שלראשונות מתלווה גם "אמונה", כלומר אותו רעיון/הרגשה של "זו האמת".
האם ישנם עוד הבדלים?

ינוקא1

New member
יש הבדל מאוד פשוט.

חוץ מהמחשבות שלנו , יש עוד משהו שנקרא "מציאות".

המחשבות שלנו יכולות להיות "תואמות מציאות" ואז נקרא להן "אמת" , או "לא תואמות מציאות" ואז נקרא להן "שקר".
זה לא בהכרח קשור לאמונה - אני יכול להאמין במחשבה , והיא עדיין שקר - כי היא לא תואמת מציאות.
(וההיפך).

אין לנו גישה למציאות כמו שהיא , אלא רק דרך מתווכים שונים - החושים , חשיבה ועוד.
אך זה לא אומר שלא קיימת אי שם מציאות אובייקטיבית שאנחנו בסך הכל מנסים לגלות אותה.

החושים , התובנות , וכו' , הם בעצם דרכים בהם אנו "חודרים" לתוך המציאות וחושפים אותה.
התובנות הן התוצאות של חשיפה זו.

כמובן שיש עומק בתוך עומק והלאה , כך שכל תובנה היא קליפה חיצונית לתובנה עמוקה יותר.
ויתכן שיש תובנה אחת שנראית לנו כרגע אמת , ובעתיד היא תהיה שקר - כי נגיע לתובנה עמוקה יותר.

אך אי שם , בעומקי המציאות , נמצאת לה אמת אובייקטיבית.

אז אתה אומר שהעולם שטוח?

כי פעם היתה תובנה כזו למישהו.
אם תובנות הן "חדירה למציאות האובייקטיבית", אז האם יכולות להיות "תובנות שגויות" בכלל?
אם יכולות להיות כאלה, איך אפשר לדעת אם התובנות שלנו נכונות או לא?
אם אי אפשר לדעת, אז מה ההבדל בינן לבין "אמונות"?

ינוקא1

New member
עניתי בהודעתי הקודמת על כל מה שכתבת עכשיו.

אך אפרט יותר :

1. מנקודת מבט מסוימת העולם שטוח.
ולכן כתבתי בהודעתי הקודמת :

"כמובן שיש עומק בתוך עומק והלאה , כך שכל תובנה היא קליפה חיצונית לתובנה עמוקה יותר.
ויתכן שיש תובנה אחת שנראית לנו כרגע אמת , ובעתיד היא תהיה שקר - כי נגיע לתובנה עמוקה יותר."

אז "העולם שטוח" זוהי הסתכלות על המציאות מנקודת מבט מסוימת , מנקודת מבט אחרת , עמוקה יותר , העולם עגול.
יתכן שמנקודת מבט עמוקה יותר העולם לא עגול ולא שטוח אלא משהו אחר.

2. יכולות להיות תובנות שגויות כאשר מחליפים נקודת מבט.
למשל - נניח שנקודת מבט א' היא "מקרה פרטי" של נקודת מבט ב'.
במקרה כזה אני טוען שב' היא נקודת מבט "עמוקה יותר" מא' , ולכן א' היא שקרית לעומת ב'.

(למשל הפיזיקה הניוטונית (שהיא מקרה פרטי של הפיזיקה היחסותית) היא שקרית לעומת הפיזיקה היחסותית.
כי הפיזיקה היחסותית עמוקה יותר ומתארת יותר במדויק את המציאות מאשר הפיזיקה הניוטונית).

3. ניתן לדעת אם התובנות שגויות בדיוק בדרך בה גילו שהעולם איננו שטוח , ושהפיזיקה הניוטונית איננה מדויקת -
דרך תצפיות והתנסויות ותובנות הסותרות את התובנה הקיימת.

קצת התבלבלתי

מה הקשר, אם כך, בין ה"אמת האובייקטיבית", לבין כל ה"תובנות" הללו, שתלויות לפי דבריך בנקודת המבט הנוכחית?
הרי אם ניתן "להתקרב לאמת" אז ניתן גם להתרחק ממנה, לא?
אם "אמת" = "נקודת מבט", והתובנה נוצרת מתוך נקודת מבט מסויימת, אז מן הסתם היא נוצרה מתוך ה"אמת" הזו.
אבל אם יש אמת אחת, שאינה תלויה בנקודות מבט שונות, כיצד אפשר לדעת אם התובנה הנוכחית "מקרבת אליה"?
אם התובנה אכן קשורה לנקודת מבט כלשהי, אז אולי האמונה בה בעצם "מחזקת" את נקודת המבט ממנה היא יצאה?
כלומר, היחס לתובנות כאילו הן "מתארות את העולם כפי שהוא פועל", אולי מקורו בכלל ב"איך שאני מאמין שהעולם פועל"?
אם אתה "שואף לאובייקטיביות", האין אותן תובנות, הסובייקטיביות מטבען, בעצם מרחיקות אותך ממנה?

ינוקא1

New member
כבר אמר מי שאמר כי "הפילוסופיה היא בקשת האחדות".

ככל שאתה מגיע לנקודת מבט עמוקה יותר , נכנסים תחתיה יותר כללים.

כפי שאמרתי קודם - הפיזיקה הניוטונית , או המחשבה שהעולם שטוח , נכונה מנקודת מבט מסוימת.

אך מנקודת מבט עמוקה יותר , הפיזיקה היחסותית נכונה יותר - כי היא גם מסבירה את הפיזיקה הניוטונית , וגם מסבירה עוד דברים שאינם מוסברים בפיזיקה הניוטונית.
כלומר - היא מאחדת תחתיה יותר פרטים , ממילא היא קרובה יותר לאחדות.

תובנה שקרובה יותר לאחדות = תובנה יותר אובייקטיבית.

אם יום אחד תהיה לנו תובנה (היפוטטית) שמסבירה כל דבר בעולם , כל פרט , כל אפשרות וכל מצב - זוהי האובייקטיביות המוחלטת.
כי היא מאחדת בתוכה הכל ואין דבר חוץ ממנה.

lightflake

New member
שטויות

הבעיה היא עודף ולא חוסר תובנות/רעיונות/אמונות שקיבלנו כאמיתות ושלפיהם אנו חיים והם מסתירים מאיתנו את האינסוף הנמצא מולינו כאן עכשיו ממש!
&nbsp

ינוקא1

New member
שטויות.

הבעיה היא חוסר התובנה כיצד האינסוף נכנס למציאותך היומיומית.

ובמילים אחרות :
הסיבה שאינך רואה את האינסוף היא שמציאותך היומיומית מאוד שונה מחווית האינסוף.
ורק התובנה יוצרת את הגשר בין מציאותך היומיומית לבין האינסוף.

lightflake

New member
רגע... את רווקה ומחפשת.... ינוקא רווק ומחפש...

וואו זה נראה לי השידוך המושלם

&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
אני כרגע לא "מחפש"

אך אתה האדם השני שהעלה אתמול רעיון זה.
אולי זה "סימן" כלשהוא , אבדוק זאת.

"רווקה ומחפשת"
אתה לא מתבייש

הדבר היחידי שאני מחפשת כרגע זה לבעוט בך!

lightflake

New member
אתם פשוט מתאימים כמו זוג יונים

ושניכם גם מתשקרים אמממ.. אווופפססס... משתנקרים.... אמממ... לאא נו איך קוראים לזה? מתקשרים!! כן....

&nbsp

ינוקא1

New member
אני דווקא לא מתקשר מוצלח במיוחד.

אבל גם בלי תקשור , נראה לי שאם יבעטו בך כמו שצריך , זה יעזור לך סוף סוף למצוא את ה"אני" שלך.

למעלה