תרוצים

Mist2

New member
תרוצים

מסיבות שונות, מקוריות ואישיות, מתרצים אנו את מעשינו או את חוסר המעש. האחד לא מתחתן, כיוון שחתונה תטרפד את תכניותיו להצטרף לקבוצת נזירים בהודו. אך לאמתו של דבר, נזכר אותו אדם באותה קבוצת נזירים רק כשעומד הוא מול שאלת החתונה. וברור לכולם וגם לו שלעולם כבר לא יצטרף לאותה קבוצה, גם אם יישאר רווק עד סוף ימי חייו. האחר, לא יפספס הזדמנות להתקוטט ויסביר שנוהג הוא כך, רק למען הצדק. אך לאמתו של דבר הצדק הוא רק תרוץ למעשיו. וכך מורכבים חייו של האדם, תרוצים שקריים על תרוצים שקריים. מנגנון זה נועד להסתיר מפניו את האמת על עצמו, במיוחד את הסתירות הרבות הקיימות בתוכו ואת הצדדים אותם מעדיף הוא לא לראות. הרי עדיף להאמין שאני לא מתחתן כיוון שאני אדם רוחני ואני רוצה להצטרף למנזר בהודו, מאשר לראות את האמת – אני פחדן. "מלך פירהוס, בבקשו לפלוש לאיטליה, נשאל על-ידי קינאס, יועצו החכם, אשר ביקש להמחיש לו את הבלותה של משאלתו: "אדוני, מהי המטרה שהצבת לך בתוכניתך זו?" — "להיות שליט על איטליה," השיב לו פירהוס במהירות. "ומה אחר כך?" הוסיף קינאס לשאול, "אעבור לגליה ולספרד," אמר. "ואחר כך?" — "אצא להכניע את אפריקה ולבסוף, לכשיהיה העולם כולו מונח לרגלי, אנוח ואחיה בשובה ובנחת. " — "בשם אלוהים, אדוני," השיב לו קינאס בלהט, "אמור לי מה מונע אותך מלחיות בשובה ובנחת כבר עכשיו, אם זה רצונך? מדוע אינך משתקע כבר עכשיו במצב שלדבריך אתה שואף אליו ואינך חוסך מעצמך יגע וסיכונים רבים כל-כך שאתה מעמיד עתה בין שני אלה?" מישל דה מונטיין – לפי פלוטרכוס, חיי פירהוס

יישר כוח על דברי החוכמה האלה ולך על כך שאתה מביא אותם לכאן

Mist2

New member
איפה אתה מסתובב?

לא ראיתי אותך כאן כמה ימים...

Mist2

New member
אתה יכול לחזור על אותו "הטריק" בכל פעם שתרצה?

זה מתאים למשפט הדאו שכתבתי לצופה....

כשהגעת להארה דע לשמור עליה
. כמובן שלא מדובר ב"הארה"...אלא בכל הבנה פעוטה כזו או אחרת.

ויותר מכך
היא צריכה להיות אתה, הטבע שלך..

נראה אותך מנצח את זה
ואז באמת אין צורך לשמרה, היא פשוט שם. אני חושב שהמשפט הזה נכון לשלבים הראשוניים, כשרק "הוארת" במשהו, ואתה עוד לא מבין כיצד, איך ומהיכן זה בא.

neophile

New member
אני לא חושב שזה אותו הדבר

הבנה והארה . אין ספק שצריך לשמור על הבנות , שזה אומר יכולת לעשות , למשל זה יכול להיות הבנה בביצוע של חלק מסויים של צ'י גונג או הבנה מקצועית כזאת או אחרת , או הבנה רגשית כלשהיא בקשר בין אנשים כו' כלומר זה משהו שאתה עושה , זה ה"קונג פו" ומטבע הדברים זה לוקח זמן ומאמץ . אבל הארה (במסגרת המגבלות הקוסמיות שלנו שמחייבות קיום חומרי וכו' ואגב מי אמר שאלו מגבלות ולא למעשה - מה שמאפשר את "חופש הקיום" ? ) היא מצב שאנחנו מגיעים אליו , אם נשתמש באיזה סופרלטיב זוהר אז אומר ש"הארה היא טרנסמוטציה" היא התמרה של מצב נמוך למצב גבוה (כאשר המצב הנמוך לא בהכרח נעלם אלה ממשיך להתקיים במקביל )

neophile

New member
הארה היא התמרה

או התעוררות של משהו גבוה יותר שנוצר מהנמוך . לדוגמא צמחים הם מוארים יותר מאשר דוממים . צמחים התפתחו מ"דוממים" מאטומים ומולקולות שלפני ההארה שלהם , לפני הטרנמוטציה שלהם הם פעלו בעולם שלהם בחוקים שלהם ולאחר ההארה שלהם - הם נולדו מחדש - לעולם חדש - עולם שהם לא הכירו לפני זה כשהם פעלו כל אחת בנפרד , שהן לא יכלו להכיר ! יש שיגידו שהעולם הזה כלל לא היה קיים לפני ההארה שלהם . בתור יצור (אצה נניח) הם כבר חווים עולם שונה לחלוטין , הם חווים את אור השמש וניזונים ממנו , הם חווים אחד את השני וכו' וכו' , את המים . עד אז המים היו עוד מולקולות כמוהם ופתאום יש מים! כי יש "עצמיות חדשה"

סתם שתדע

שכשאני מדבר על הארה, או כשאני משתמש במילה המדויקת באמת (על פי הבודהה-דהרמה) - התעוררות, אני מדבר על משהו אחר. אבל עכשיו לפחות אני יודע על מה אתה מדבר

ואני מדבר על כל דבר שגורם לך להיות....

"טוב" יותר. לא במובן התחרותי אלא במובן איכות החיים ואיכות הנשמה.

neophile

New member
גם אני לא מדבר על המובן התחרותי

קונג פו זה עניין פנימי , להשתפר ביכולת , כמובן שגם יש לזה השלכות חיצוניות . התמרה זה כבר עניין אחר אם כי קשור כי בוודאי שגם יש "קונג פו" להתמרה . מסקרן אותי לדעת איך אתה דוגם את איכות הנשמה שלך ?

למעלה