תרופת סבתא לנחשים

תרופת סבתא לנחשים

האמנם לא פעם ראשונה שאני שומע מכמה מגדלים אבל פעם ראשונה שאני באמת מנסה שמן זית לטיפול בקרדיות האמת שזה עובד כמו קסם ארחי שהמתכדרת שלי השילה את עורה מרחתי אותה בשמן זית די בנדיבות והקרדיות לא חוזרות היא נקיה לגמריי ועכשיו אני יודעה שזה עובד

שמן עובד כמעט כמו אמבטיה של מים

הרעיון הוא לחנוק את האקריות ובכך להרוג אותן. רק שבניגוד למים שמן לא יורד בקלות מהנחש (צריך לחכות לנשל הבא) וזה סתם מלכלך. עוד דבר הוא שאת ביצי האקריות השמן לא הורג וגם לא אקריות שאינן יושבות כרגע על הנחש. לכן זה לא טיפול יעיל כשהוא אינו מלווה בטיפול סביבתי.

כן זה ברור

שחייב שיהיה מלווה בטיפול סביבתי ועוד דבר ראיתי לא פעם בפורום שחלק כותבים קרדיות וחלק אקריות אצל מי הטעות ? או שבכלל אין טעות

רן333

New member
את מה שהיה לי לכתוב בנושא

המינוח כתבתי **פה**. אני בטוח שהמונח "אקריות" מתאים כאן. למרות שהמונח הזה רחב מאוד (יש הרבה מאוד מינים ששייכים לקבוצת האקריות, ולא כולם אפילו מנהלים אורח חיים טפילי), הוא מספיק טוב לצרכים שלנו: כשאתה אומר "אקריות" בהקשרים של גידול נחשים, מיד יודעים למה אתה מתכוון. ואם אתה בכל זאת מעוניין להיות מאוד ספציפי, נסה את השם "Ophionyssus natricis" אלה הן האקריות שנטפלות לנחשים, וידועות באנגלית כ-"snake mites".

למעלה