תרופות :

חיים 11

New member
תרופות :

האם ביטוח לאומי ,מממן את התרופות של חולה סכרת ולב, שחלה בעבודה ודרגת אי כושרו לעבוד 75 אחוזים ?התרופות הינן למניעת הידרדרות הגוף מהסכרת: פצעי רגל למשל.

shiraa

New member
לחיים

לפי הנתונים שאתה מוסר אין מדובר בנכות מעבודה, אלא בנכות כללית. במקרה כזה ביטוח לאומי אינו מממן רכישת תרופות אולם הינך זכאי להנחה בקופ"ח. עליך להצטייד באישור מתאים על גובה אחוזי הנכות שלך ולהציגו בקופ"ח. תהיה בריא

חיים 11

New member
אכן אני בריא:

השאלה שלי הינה עבור אחר, כיוון שאני מתנדב לעיתים לעזרה לזולת.לכן ,לא תמיד אני שואל על מקור ראשון אלא כמי שמנסה לטכס עיצה ולסייע הלאה(לא הכול מבינים באינטרנט או בביורוקרטייה של הרשויות או במה שהרופא עונה וכיו"ב).תודתי לתשובתך .

doבי

New member
תוסף לסייפא

כחבר בקופת החולים "כללית החדשה" הרבה שנים, יודע על תקנה שעובדת אצלי - אם ביטוח לאומי(מל"ל) משלמים לך, עקב אחוזי אי כושר שלך- "כמו 100% -אותו הסכום" - אצל קופת "הכללית החדשה" - אתה פתור מתשלום עבור הפניות + מחיר מוזל גם על התרופות - שמשמעותי לגבי כל התרופות היקרות. כיום מרבית מה שנותנים לך בבית המרקחת שלהם, כלול גם ב"סל הבריאות" המדינה מסייעת לך, ובכך יש נחמה פורתא.

תרופות../images/Emo184.gif

בוקר טוב. גם לי יש 75 % אובדן כושר עבודה.ביטוח לאומי לא מממן לי את התרופות במקרה שלך לתאונות עבודה אולי יש חוקים שונים,תפנה לסניף בעירך ותברר..

למעלה