תרופות סבתא

תרופות סבתא ../images/Emo68.gif

('צטערת, זה האייקון שהכי דומה לסבתא שלי) תגידו - לסבתא שלכם באמת היו תרופות? אילו? סבתא שלי היתה נותנת לנו לשתות ביצה טרייה מתוך הקליפה. היא היתה עושה חור קטן משני צידיה, והיינו "יונקים" את התוכן בתאווה. אמא שלי היתה מזדעדעת מהנהג הברברי, ולכן ההסכם הלא מוצהר היה שהיא נותנת לנו את זה רק בסתר, בלי שנספר לאמא.

האגס 1

New member
את רוצה להגיד לי

שאהבתם את זה?
רק לי זה נשמע מזעזע? טוב, אולי רק למראית עין (אופס! יצא לי משחק מילים) כי ביצה אמורה להיות דבר בריא. ובקשר לשם 'תרופות סבתא' - בפורום 'תרופות סבתא' כתוב בשער שלשיטה הזאת קוראים גם "רפואה עממית". שם יפה יותר וגם קולע יותר, רק חבל שהוא לא נפוץ יותר.

shellyland

New member
ברור שאהבנו.

כל דבר שסבתא עושה אוהבים - לא? זאת ברירת מחדל שכזאת. סבא שלי היה דוחף לנו שיניים של שום מתחת לכריות, נגד עין הרע, אבל אמא שלי היתה מוצאת אותן וזורקת.

AYELET1

New member
מוצאת??? לא כתבת איך מוצאת...

לבוטח נחנקת מהריח. איך הצלחתם לסבול אותו (את הריח)?

nutmeg

New member
בעעעעע

אלוהים אדירים! רק המחשבה על הטקסטורה של החלבון כשהוא לא מבושל מעלה בי קבס. זה מה זה לא בריא ביצים לא מבושלות! מה בדיוק "ריפאתם" עם זה? לנונה שלי היה דבר מזעזע בטעמו שעבד כמו גדול. חליטה של עלי סלרי ועלי פטרוזיליה כשכואבת הבטן, כשיש חום (זה משתן) ובאופן כללי שהיה צריך צומי והיא רצתה שנרד ממנה. לסבתא השנייה (שהיא לא נונה אלא ספתא) היה מתכון סודי לגוגל מוגל. חלב, דבש, ביצה (מה יש לספתות מביצים?!) ונדמה לי שכמות לא מבוטלת של ברנדי שהייתה מפילה את כל מי ששותה את הגוגל מוגל הזה לקרשים לפחות ל-4 שעות. ת'אמת? עכשיו שאני חושבת על זה - נראה לי שתרופות הסבתא בכלל נועדו לעשות לה שקט בבית לכמה שעות מנדנודים של מחלות שעוברות גם ככה בלי התערבות מיוחדת.

אטיוד5

Active member
שתי תרופות ירשתי מסבתא שלי

אחת - להרדם על צד ימין. היא אמרה שככה הלב מתאמץ פחות. שניה - לנענע את בהונות הרגליים לפני השינה. זה עושה טוב. לא זוכר ל-מה. אבל מה זה משנה? היא נפטרה בגיל 96, אז אני מאמין.

maybesure

New member
לא הכרתי אף סבתא שלי, לצערי

אבל אמא שלי מכורה לתרופות האלו ברמת הידיעה וכל פעם באה לי עם מידע והברקות חדשות. חלק אנחנו מנסים בבית. (דבש בצל לשעול , למשל) פעם חברה סיםרה לי שסבתא שלה ברומניה נהגה לתת לה כפית זרעי פרג כל לילה לפני השינה בשביל שניה רגועה ורצופה. אופיום לילדים

D o r o t h y

New member
איכס.. גועל נפש ביצים

הנונה שלי (כן, כמו לנטמג גם לי היתה אחת כזו) נהגה לשים לנו קפה על חתכים (האבקה לא המשקה) כדי לעצור את הדימום. גם היתה מכינה אחלה סירופ נגד שיעול מבצל ודבש שנשמע אולי מגעיל אבל טעיפ פי מיליון מכל סירופ של קופת חולים. היא גם הכינה לנו תערובת של טחינה גולמית עם דבש שגם זה טוב נגד שיעול, אבל עד היום אנחנו מכינים את זה סתם כי זה נורא טעים על טוסט (במיוחד כשיורד שלג). היא גם עשתה כוסות רוח, אבל לא לנו. בינתיים אני לא זוכרת עוד. לסבתא השניה שלי לא היה אכפת אם היינו חולים.

לאמא שלי היו תרופות סבתא.

כשחטפנו שיעול חזק מהסוג שהכי מציק בלילה כשרוצים לישון, היא היתה מרטיבה מגבת מטבח, כורכת אותה על הצואר, וסביב זה מגבת יבשה, ועם כל הקונסטרוקציה הזו (קוראים לזה רטיה, נכון?) היינו אמורים להירדם. אני שנאתי את זה מאוד, ותמיד קילפתי את המגבות. בחורף שעבר לאחת מבנותי היה שיעול שכזה, ואמא שלי מייד הציעה לה טיפול שכזה. תוך 5 דקות הילדה נרדמה וישנה בשלווה כל הלילה. וגם - אשל/לבן על הגב אחרי שנשרפנו בים.

De-Panther

New member
סבתא ז"ל... להתקררות או להצתננות...

לוקחים תה עם קוניאק בבוקר קמים כמו חדש... אבא הסביר שזה משהו בסגנון של הגוף מנקה את הרעלים בלה בלה בלה...

למעלה