תרופות לקוליטיס

jalon

New member
תרופות לקוליטיס

שלום. חברתי בת ה-24 מאובחנת כחולת קוליטיס למעלה משנה וחצי. טופלה עד היום ברפסאל וסאלאזופירין - בהצלחה בינונית (המחלה עדיין פעילה, ולא נכנסה לרמיסיה בשום שלב). לאחרונה החלה בטיפול משלים בתרופה גרמנית הנקראת COLIBIOGEN. טיפול זה עוזר אף הוא במידה בינונית. רופא שראתה ממש בימים האחרונים המליץ לה לעבור לאימוראן. התרופה נראית לי מאוד מפחידה. מישהו? כל עזרה או אמירה בנוגע לעיל תתקבל בתודה.

kirov

New member
קוליטיס

כחולת קוליטיס אני יכולה להמליץ לך על שני פורומים שלי עזרו מאוד (אישית לא טופלתי באימורן ולכן אני לא ממש יכולה לתת עיצות) הפורום הראשון פורום תמיכה לחולי קוליטיס שחלק מהמשתתפים בו טופלו או עדיין מטופלים באימורן ובטח יוכלו לעזור. הפורום השני פורום גסטרו של רמב"ם שם תוכל לקבל עזרה מרופאי גסטרו. מקוה שעזרתי במעט וגם רציתי לשאול מה זאת התרופה colibiogen?

jalon

New member
COLIBIOGEN

היא תרופה גרמנית שאינה חייבת במרשם רופא. התרופה מיובאת לישראל באופן פרטי (ולדעתי - לא הכי חוקי), ונמכרת בבית המרקחת "נצח ישראל" בת"א. קיימות לתרופה שתי ורסיות: סירופ לבליעה ואמפולות זכוכית להזרקה (שאותן ניתן גם לשתות, בלי הזכוכית כמובן, כשהן מהולות במעט מים. הריכוז גבוה יותר מאשר בסירופ). הרעיון עובד על העיקרון הבסיסי של הקוליטיס כמחלה אוטואימונית: ניטרול הקולטנים הגורמים לתגובה "כמו אלרגית", שהיא בעצם המחלה עצמה. התרופה מכילה חיידקים "טובים" מסוגים שונים, וחומרים נוספים. ההוראות הן רק בגרמנית, כך שדי מסובך להתחיל לרשום את החומרים הפעילים. חברה שלי נוטלת את האמפולות בבליעה, אמפולה אחת כל יום, כבר יותר מחודשיים. היא דיווחה על שיפור מסוים במצבה. אנחנו מכירים מישהו שמטופל באמפולות הללו כבר כשנה, בהזרקה מדי פעם. הוא אומר שהם עזרו לו בצורה בלתי רגילה. יתרון: מדובר בתרופה שאין לה כמעט בכלל תופעות לוואי, והיא "נקיה". חסרון: האמפולות מ א ו ד יקרות. כל אמפולה עולה בישראל 55 ש"ח, ובגרמניה כשליש מהמחיר הזה. יש רופאים שאינם מאמינים בטיפול מהסוג הזה, ויש מי שכן. אחד מהם הוא זה שנתן לה את התרופה. תודה על הלינקים. יונתן

למעלה