תרופות לטרשת

dovdovdov

New member
תרופות לטרשת

שלום לכולם, שמי דברת לפני כשבועיים + שוחררתי מבית החולים ואובחנתי כחולת טרשת. אני צריכה להמשיך טיפול ע"י זריקות לכל החיים (קשה לי לעכל את המציאות החדשה). אשמח לקבל פרטים לגבי התרופות הבאות, מה עדיף, תופעות לוואי , כל פיסת מידע שהיא. REBIF, BETAFERON, AVONEX, COPAXONE תודה, דברת

xלה קxרי

New member
יש לא מעט חומר בנושא...

וקשה מאוד להקיף את כולו, או אפילו רובו. לפני זמן רב (היו זמנים...), ותחת שמי האמיתי לפני הכינוי הנוכחי, ניסיתי לסכם את כל המידע הבסיסי לגבי התכשירים הללו. (אני לא אוהבת לכנות אותם בשם "תרופות", כי הן לא מרפאות). תוכלי למצוא את הסיכום הזה (משום מה אותו בחרו לא למחוק מן הפורום) בפורום "טרשת נפוצה - תמיכה" בשורה הרצה, או תחת הכותרת "טאגליינס". אני אנסה גם להביא לכאן קישור לכל המידע. את שמי, נאלצתי לכתוב אז בשילוב של אנגלית ועברית (כידוע לך, שם ממש לא נדיר ויש ודאי מיליוני "מיכליות" בתפוז. לכן השם כתוב כך: m י כ ל. מקווה שיעזור לך לפחות בחלק מהמידע. בנוסף, לכל תרופה יש בד"כ אתר בית משל עצמה, המספר בהרחבה על מעלותיה ויתרונותיה לעומת האחרות... זה כמובן לא מסייע להחליט, כי בסך הכל היעילות של ארבעתן כמעט שווה. בסך הכל, להזריק זה ממש לא נורא (לא יכולה לומר שכיף, אבל בהחלט נסבל) ואם הטיפול גם יעיל, על אחת כמה וכמה שאי הנוחות הזמנית נסבלת בהחלט. אחרי כמה שנים מהגיהנום, בסוף הצליח לי, ודווקא עם זריקה שצריך להזריק יום יום (קופקסון). כבר ארבע פעמים נסעתי עם הזריקות לחו"ל (לא ליומיים-שלושה...) ואם רוצים ויש מוטיבציה ואמונה, אפשר להסתדר עם הכל!! שיהיה בהצלחה, במה שתחליטי.

תגובה

REBIF, BETAFERON ו- AVONEX הינם כולם מבוססים על החומר הביולוגי ששמו אינטרפרון - בטא שיש להם השפעה על מערכת החיסון ועל מעבר תאי דלקת אל המוח , תופעות הלוואי האפשרויות הינן תחושה דמויית שפעת, ירידה בספירות הדם של הכדוריות הלבנות, אודם וכאב במקום ההזרקה הפרעה כבדית ובאופן לא שכיח גם מצב רוח דכאוני. קופקסון הינו תכשיר שמבוסס על תערובת של מולקולות חלבוניות שפועל גם הוא על מערכת החיסון אשר יכול לגרום לתגובה עורית במקום ההזרקה ובמקרים לא שכיחים קוצר נשימה דפיקות לב מואצות שהינן בעיקר חוייה בלתי נעימה ללא מעורבות לבבית אמיתית. מסיבות מובנות אני ממליץ כי בחירת הטיפול תעשה עם הרופא המטפל.

ליה2005

New member
קיימת בדיקת דם

שתוצאותיה מהוות המלצה לגבי סוג הזריקה האופטימאלית למקרה הספציפי. המליצו לי בתל השומר לעבור בדיקה זו ואכן עברתי וההמלצה לגבי הייתה קופקסון. לשיקולך. הזריקה אמנם יקרה (לא זוכרת כמה) ואני קיבלתי החזר בגובה רוב הסכום מהביטוח בו אני מבוטחת.

למעלה