תרופות בחו"ל

danielef

New member
תרופות בחו"ל

אני לא יודעת אם זה הפורום אבל אני אלך על זה בכל זאת. אני חולת אפילפסיה (לא ממש מאוזנת אבל חיה עם זה) ואני רוצה לעבור לחו"ל (מקסיקו אם זה ממש מעניין אותכם). הבעיה היא, איך אני אשיג את התרופות שם? אני צורכת על בסיס יומיומי וצריכה מרשמים ואם אני עוברת לשם אין לי קופת חולים או גוף כלשהו שיתמוך בי. מה אני עושה במקרה שכזה?

../images/Emo140.gif היי danielef

דבר ראשון, כדאי מאוד לשמור על רוגע ושלווה. דבר שני, אני לא יודעת על נושא הבריאות במקסיקו, אבל אני כן יודעת, שאת יכולה לקבל תרופות לחודשיים או 3 חודשים (כדאי לברר את זה בקופ"ח), וכך תוכלי להרוויח זמן, על-מנת לברר את הנושא, כשתגיעי לשם.

danielef

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני יודעת שאני יכולה לקבל תרופות ל3 חודשים אבל אני לא רוצה להגיע לשם ולגלות אחרי חודש שאני צריכה לחזור. זה ממש מתסכל כל הקטע הזה :)

בכל מקרה את תצטרכי ביטוח רפואי

כדאי לך לברר איזה ביטוח רפואי יהי לך שם באופן כללי, אם נניח תשברי רגל או תהיי חולה במשהו אחר (טפו טפו טפו... רק בריאות). חוץ מזה, אני הייתי מארגנת מלאי של כמה חודשים מהארץ (רופא "גמיש" בקופ"ח יכול לתת קצת יותר) עד שמסתדרים.

danielef

New member
ברור שאני יעשה ביטוח

השאלה מה אני עושה אם אני רוצה לעבור לתקופה ממושכת, לא לטיול. אני משערת אתם מכירים את פר' נויפלד, נראה לכם שהיא תדע?

tropical888

New member
danielef שלום

אני גם יוצאת לחו"ל בעוד כחודש לתקופה ארוכה של 4 שנים. אני בררתי את עניין הכדורים ע"י קופת החולים שלי (כללית) ואמרו לי שאוכל לקבל כדורים למשך 1/2 שנה ויותר רק צריך להודיע להם מראש שאבוא לקחת את הכדורים כדי שהם יארגנו אספקה ליום שאבוא לקחתם. אני דברתי עם אחראית הקופה ולא עם אחד הרוקחים, וזה חשוב כי היא זו שמאשרת את זה . חוץ מזה שאני התכתבתי ע"י האימייל עם רופאים - נוירולוגים שנמצאים בהונג-קונג (הארץ ששם אהיה) והם אמרו לי שאין בעיה ואת הכדור שלי (טגרטול CR ) אוכל גם לקבל בהונג-קונג. תארגן לך מכתב באנגלית מהנוירולוג שלך בארץ שמסביר איזה כדור אתה צריך לקחת וע"י כך תוכל למצוא לך רופא נוירולוג במקסיקו שיאשר לך את קבלת התרופה . במידה ואתה רוצה להתכתב עם נוירולוג במקסיקו תברר את השם ה"בינלאומי" של הכדור כדי שיוכל להבין במה מדובר... בהצלחה!!!

danielef

New member
תודה!!!!!

אין לך מושג כמה הרגעת אותי :) אני משערת שהרופאה שלי תוכל לכתוב לי מכתב באנגלית, זה בא עם הפרופסורה שלה :) רק יש לי 2 שאלות: איך אני "משיגה" נוירולוג מקסיקני לדבר איתו? וכמה יעלו לי שם התרופות? ושוב, המון תודה

tropical888

New member
אני מצאת דרך האינטרנט נוירולוגים

בהונג-קונג. את יכולה לכתוב דרך גוגל 'FORUM EPILEPSY IN MEXICO או neurologists in mexico ויתכן מאוד שתמצאי באחד האתרים שם של רופאים מתאימים בנוסף תשאלי את הרופאה שלך ויכול להיות שיש לה שם של נוירולוגים במקסיקו.ובכלל בעולם. את מחיר התרופה אני ממש לא יכולה להגיד לך אבל האם התרופה שלך יקרה בארץ?? במידה ולא אני מניחה שגם בחול תהיה זולה. אשמח לעזור אם יש עוד שאלות

danielef

New member
אני לוקחת כמוך :)

tegretol CR המזל שלי הוא שאני לא סתם טסה למקסיקו, אני טסה להיות עם אנשים שאני מכירה (מקסיקנים שזה בכלל יתרון) את חושבת שהם יוכלו לעזור לי לברר כמה עולה התרופה שם? ואני אנסה למצוא נוירולוג דרך גוגל ודרך האתר שחייםלוי שלח (אני אבקש מידיד שלי לתרגם לי). אני מאמינה שאני אצליח בסופו של דבר.... :) אין לך מושג כמה את עוזרת לי, המווווון תודה!!!!

tropical888

New member
danielef שלום!!

אם יש לך חברים מקסיקנים מקומיים אז בכלל יהיה לך יותר קל והם גם יוכלו לעזור לך במציאת נוירולוג!!! ובכלל אפילו לברר מה מחיר התרופה. הטגרטול לא צריך להיות יקר וזו גם תרופה די ותיקה שמוכרת בשוק האפילפסיה. דרך אגב השם שלה ידוע בעולם גם כטגרטול אבל השם הרפואי הוא Carbamazepine . עוד דבר שאמרה לי אחראית הקופה הוא שאני צריכה להביא 6 רצפטים לחצי השנה שארצה את הכדורים. אני כנראה אלך שבוע הבא לקחת את ה"כמות" שלי ואוכל לעדכן אותך איך הסתדרתי. אם יש לך אימייל בבית/או משרד תוכלי להעביר לי אותו באופן אישי דרך לחיצה על השם, ושם לקבל את הפרטים שלי. בהצלחה ונתעדכן דרך אגב כמה כדורים ביום את לוקחת?

tropical888

New member
סליחה אפרת רק עכשו ראיתי שאת בחורה

ולא בחור כמו שהתיחסתי אליך!!! בכל מקרה אשמח לשמוע אם דברים הסתדרו

למעלה