תרופה נגד גימגום

adderal

New member
תרופה נגד גימגום

יש פה מישהו אמיץ שכבר ניסה ריספרדל?

shuky63

New member
אני אמיץ אבל לא מספיק אמיץ,כי

התחלתי לנסות אבל בשבוע הראשון היו לי תופעות לואי של עיפות קשה(וזה מחצי כדור ביום)והיתה לי תחושה(לא בטוח אם נכונה)שהגמגום שלי דוקא גבר,למרות שאפשר ליחס את זה גם לעיפות. אז בקיצור לא הייתי מספיק אמיץ והפסקתי אחרי שבוע.אני אומר לא מספיק אמיץ כי את השפעתן של תרופות פסיכיאטריות צריך להעריך אחרי לפחות חודש ורצוי שלושה חודשים אחרי שנותנים צ'אנס לתופעות הלואי לחלוף ולתרופה להתחיל להשפיע. ריספרדל היא תרופה פסיכיאטרית שבמקור משתמשים בה לטפול בחולי סכיזופרניה. מישהו בדק ומצא שבמינונים הרבה יותר נמוכים,כרבע מהמינון לטפול בסכיזופרניה,היא מגבירה את השטף אצל מגמגמים. יש לצין כי הפסכיטור שערך את המחקר הוא מגמגם בעצמו אבל המחקר מומן ע"י יצרן התרופה. פרט נוסף:התרופה לא נמצאת בסל הבריאות למי שאינו מוגדר כחולה סכיזופרניה ולכן מגמגם שירצה לקבל טפול בתרופה צריך לרכוש אותה באופן פרטי.מדובר ב200 שקל בחודש לחצי כדור ביום. מי שרוצה לדעת עוד שיחפש בגוגל לפי risperdal stuttering יש הרבה מידע

caliban

New member
בקיצור ...

אני נואש אתה ממליץ לנסות את התרופה או לא? זה באמת עוזר כמה אחוזים הצלחה ?

hraaa

New member
גם אני נואש

בלי כבר לאתבד למה הגמגום לקח לי את החיים

hraaa

New member
אני

יענו יש לי גמגום לפעמים יש לי סמנים שאני מגמגם אבל אני מסתיר את הגמגום כחה שאני לא מדבר ובגלל הגמגום תמיד אני מדבר שטויות מחילף מילים זה התחיל לי מי השנהה לא יודע מאיפה זה נפל אליי אני יתחיל ללכת לרבנים שיעזרו לי אולי

shuky63

New member
אפרופו רבנים,שמעתי פעם הרצאה

של רב בשם אבנר קבס.הוא אמר שאלוהים אף פעם לא נותן לאדם משהו שהאדם ידע שקיבל בדרך נס.אם אלוהים רוצה לתת לך 10000 שקל,אין לו בעיה לגרום שיופיעו לך בארנק 10000 שקל אבל אז תדע שקרה לך נס ואת זה הוא לא עושה. הוא יתן לך למשל לזכות ב10000 שקל בלוטו אם כמובן תמלא לוטו. לעינייננו,יתכן שאלוהים רואה את סבלך ורוצה לעזור לך.הוא יכול לגרום שתתעורר מחר בבוקר ללא גמגום אבל לא יעשה את זה כי אז תדע שקרה לך נס. אם תקח את עצמך ותלך לטפול הוא יוכל לגרום לך להתמיד ולהצליח בטיפול ואז הגמגום יעלם בדרך שלא תראה לך כנס. קח לתשומת לבך.

hraaa

New member
צודקת אולי גם

אולי גם אלהים שלח את הודעה אזות מימך ורוצה להגיד לי ללכת .....

shuky63

New member
לתרופות פסיכיאטריות אין אחוזי הצלחה

קבועים.הן פועלות אחרת על כל אדם. אתה יכול בהחלט לנסות את התרופה שלושה חודשים.היא לא גורמת נזק ארוך טווח. רק אחרי 3 חודשים אם אתה מחליט להפסיק אתה חיב לעשות את זה בהדרגה ולא בבת אחד כי אם אתה מפסיק בבת אחת יש תופעות לואי. מומלץ לשלב גם את התרופה בטפול רגיל את קלינאי תקשורת משום שהגמגום שלנו הוא שילוב של פזיולוגיה ושל הרגלי דיבור לא נכונים שסיגלנו לנו במשך השנים כדי להפיק את הדיבור.יכול להיות מצב שהתרופה תעזור לך אבל תמשיך לגמגם כי אתה מדבר לא נכון מתוך הרגל.

למעלה