תרופה ל"תיקים"

zohar65

New member
תרופה ל"תיקים"

שלום
יש לי בן הסובל מתיקים מגיל 10 היום הוא בן 15.התיקים מורכבים ומשתנים ואף קוליים (הניירולוג לא קורה לזה טורט..)
ניסינו כל טיפול אפשרי לפני טיפול תרופתי.(כולל טיפול התנהגותי אצל ד"ר שרון ברנר)
כיון ששום דבר לא עזר השנה הוא ביקש שנעזור לו עם כדורים .הניירולוג רשם פריזמה,והוא נילקח במשך חצי שנה (כדור אחד ביום) ומכיון שהם לא עזרו הוא הוסיף לאחרונה גם רספרדל.(כדור אחד ביום),והוסיף למינון חצי כדור של פריזמה.
עם כל ה"סלט" הזה הבן שלי סובל מעייפות,חרדות ודיכדוך ומתופעות מתגברות של OCD . האם יש תרופה אחרת מומלצת לתיקים ללא תופעות לואי ככ קשות?
תודה.

Bakbook1

New member
אוקיי

מהחוויה ומהניסיון האישי שלי , כמעט כל התרופות לטיפול בטיקים הן לא סימפטיות במיוחד מבחינת תופעות הלוואי (כמובן שזה משתנה בין אדם מסוים למשנהו)
בשביל לסבול ממינימום תופעות לוואי, רצוי להתחיל ממינון נמוך ולהעלות אותו בהדרגה ובאיטיות עד למינון הרצוי. (אני יכול להגיד לך, שזו גישה יותר שמרנית ויש רופאים שישר על ההתחלה רושמים מינון גבוה)

zohar65

New member
מנסיונך

איזה כדורים ניסית והאם כדור אחד נשמע לך מינון גבוה?
האם אתה מכיר את הפריזמה והרספרדל?

Bakbook1

New member
אני לא כ"כ מתמצא במינונים.

הלידול, אוראפ, ריספרדל, קלונידין, קסנזין...
לפעמים זה יכול לקחת מס' שבועות (אולי אפילו יותר) עד שהגוף מתרגל לתופעות הלוואי (אם בכלל).
למיטב ידיעתי, ה- SSRI (הפריזמה) יותר סלחנית מבחינת תופעות הלוואי מאשר הריספרדל.
כמה זמן הבן שלך יושב על הטיפול התרופתי?
אני לא מתמצא ממש במינונים אבל לא בעיה להשיג את המידע הזה באינטרנט.
0.5-1 mg/day PO; may be increased or decreased in increments of 0.5 mg q12hr at intervals >3 days; not to exceed 6 mg/day
זאת אומרת שהמינונים נעים בטווח של 0.5 ל-6 מ"ג (מינון גבולי)

כדורים

אפשרי לתת חצי כדור ולא לתת כדור אחר רק ריספונד הוא מדכא את הטיקים ומרגיע אותם
ריספונד הוא מקבוצת ריספרדל

zohar65

New member
רספרדל

הבן שלי מקבל חצי כדור בבוקר וחצי בערב.
תופעות לוואי קשות!
בן כמה בנך?

זוהר שלום
עושה רושם, כי אצלכם

מדובר בקושי מורכב יותר, שהוא מעבר לטיקים בלבד.

פורום זה אינו פורום מקצועי ואין אנו וסמכים לייעץ בכל מה שקשור לטיפול תרופתי. עם זאת, נוכל לסייע באכוונה ובגון המידע והידע באופן שתוכלו להגיע לטיפול המיטבי עבורכם.

אני מציעה שתיצרו קשר טלפוני - 09-7408478 או 03-9012956 (בטלפון זה רצוי בשעות הערב) וננסה לעזור לכם.

כל טוב!

zohar65

הבן שלי לוקח כדור ליום ריספונד וזה מאוד עוזר לטיקים תתני לו לפני השינה

בהצלחה

ZOHAR65

הבן שלי בן עשר שיהיה בריא בשנה הבאה בעזרת השם הוא יעבור לכיתה קטנה כי הוא לא לומד ויוצא הרבה מהכיתה
כניראה יש לו קשב וריכוז ממליצים על ריטלין ואני לא רוצה לתת לו כי זה מגביר טיקים חשוב לי הבריאות יותר מהלימודים

נקווה לטוב

למעלה